Jota (nakladatelství)

kniha Bohemian Rhapsody

RECENZE: Kniha Bohemian Rhapsody se vydává cestou oscarového filmu. Obraz vítězí nad textem

RECENZE – Stěží bychom za minulý rok nalezli film, jenž by se dočkal takové pozornosti jako Bohemian Rhapsody. Vítěz několika Zlatých globů a Oscarů včetně nejlepšího mužského hereckého výkonu v hlavní roli. V Čechách pak nejnavštěvovanější film čítající více než 1,5 milionů diváků. Poslaní knihy Bohemian Rhapsody je více než jasné, přivést čtenářům střípky ze zákulisí filmového megahitu.
Kniha Podzemní železnice je autorovým šestým beletristickým dílem,  prvním přeloženým v češtině

RECENZE: Podzemní železnice je román zalitý potem a krví. Ožívá v něm obraz amerického Jihu před občanskou válkou

RECENZE – Román Podzemní železnice afroamerického spisovatele Colsona Whiteheada velmi naturalisticky zobrazuje život na americkém Jihu v první polovině 19. století. Očima otrokyně Cory čtenář sleduje vztahy mezi otroky na plantáži, krutost společnosti nebo strastiplnou cestu za svobodou. Whitehead se tímto románem zařadil mezi současné hvězdy světové literatury.
Nová kniha od Beara Gryllse

RECENZE: Šílený dobrodruh Bear Grylls ve své knize popisuje špínu a radost svého života

RECENZE – Světového dobrodruha Beara Gryllse mají lidé zafixovaného jako toho „šíleného“ chlápka z televize, který pil moč, jedl výkaly nebo přespával v mrtvém velbloudovi jen, aby přežil. Předtím musel Grylls absolvovat sérii vzestupů a pádů, než se stal ikonou pro miliony lidí. Právě jeho nelehký život se stal východiskem pro autobiografii Bláto, pot a slzy.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 35 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy