Julije Skripalová

Sergej Skripal

Skripalovi jsou živi. O kontakt s Ruskem nestojí, řekl britský diplomat

Sergej a Julija Skripalovi jsou živi, nacházejí se na bezpečném místě v Británii, ale o kontakt s ruskými úřady nestojí. Agentuře Interfax to řekl britský velvyslanec v Moskvě Laurie Bristow. Reagoval tak na informace ruského a britského tisku, že zdravotní stav bývalého agenta ruské rozvědky se zhoršil. Ruské velvyslanectví v Londýně dokonce nedávno naznačilo, že Skripal by mohl být po smrti.
Sergej Skripal

Skripalova matka chce, aby byli syn s vnučkou prohlášeni za nezvěstné

Matka bývalého ruského špiona Sergeje Skripala žijícího v Británii požádala ruskou policii, aby jejího syna a vnučku Juliji vyhlásila za nezvěstné. Oznámila to dnes agentura TASS s odvoláním na sdělení rodiny. Devadesátiletá Jelena Skripalová má poslední zprávy o synovi a vnučce z loňského června, kdy s nimi telefonicky hovořila Julijina sestřenice Viktorija. Od té doby o nich prý nejsou žádné zprávy.
Julije Skripalová

Vražedné komando s novičokem, píše tisk. Proč jela Skripalová do Británie? Nové informace

Londýn - Julije Skripalová, kterou spolu s jejím otcem, bývalým ruským agentem Sergejem Skripalem, otrávili v březnu nervově paralytickou látkou novičok, přijela do Británie, aby otci oznámila, že se bude vdávat. Informoval o tom americký list The New York Times (NYT). Britský bulvární list The Daily Mirror uvedl, že vyšetřovatelé kromě dvou agentů ruské vojenské rozvědky GRU Alexandra Petrova a Ruslana Boširova podezřívají z podílu na otrávení Skripalových ještě další čtyři Rusy.
Policie Velké Británie

Jak probíhal útok novičokem? Británie zveřejnila detaily, pachatele zachytila kamera

Londýn - Dvojice Rusů, která se podle britských úřadů pokusila nervovým jedem zabít bývalého ruského agenta Sergeje Skripala, se do jihoanglického Salisbury vydala celkem dvakrát. Nejdříve 3. března na "průzkum", den na to s cílem dopravit nervově paralytickou látku novičok do Skripalova bydliště. Popisuje to dnešní prohlášení Neila Basua, který velí protiteroristickým operacím policie v Británii.
Sergej Skripal

Vraždu Skripala novičokem plánovali dva Rusové, Británie vydala zatykače

Londýn - Britští prokurátoři uvedli, že mají dostatek důkazů k obvinění dvojice Rusů z plánu na vraždu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julije. Na Alexandra Petrova a Ruslana Boširova byl vydán evropský zatykač, informovala agentura Reuters. Británie však nebude usilovat o jejich vydání z Ruska, protože "ruská ústava nepovoluje vydávání ruských občanů", uvedla prokuratura. Ruské ministerstvo zahraničí podle agentury RIA Novosti uvedlo, že zveřejněná jména "nám nic neříkají". Britská policie se domnívá, že šlo pouze o krycí jména.
Julije Skripalová

Ruská příbuzná Skripalových pracuje v Kremlu, britskému vyšetřování nedůvěřuje

Moskva - Šestašedesátiletý Skripal, odsouzený v Rusku za špionáž pro Británii, byl spolu s třiatřicetiletou dcerou Julijí otráven v Salisbury. Podle britských vyšetřovatelů všechno nasvědčuje tomu, že za útokem je Moskva. Rusko ale jakýkoli podíl na otravě kategoricky popírá. Příbuzná rodiny Skripalových Viktoria Sripalova, která v místních volbách postoupila do vlády, tvrdí, že britské vyšetřování může být nedůvěryhodné především kvůli zaujatému vztahu k Moskvě.
Sergej Skripal

Další nejasnosti kolem otravy Skripalových, lékaři odpověď neznají

Londýn - Lékaři, kteří pečovali o někdejšího ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dceru Juliji, nevědí, jaké bude mít otrava dopady na jejich dlouhodobý zdravotní stav. Personál nemocnice v Salisbury, kde se dvojice zotavovala, se podle BBC také obával, že by se sám mohl stát obětí nervové látky.
Julije Skripalová

Julia Skripalová poprvé promluvila do médií: Léčba byla bolestivá

Londýn - Dcera otráveného ruského exagenta Sergeje Skripala poprvé od březnového incidentu v britském Salisbury mluvila přímo se zástupci médií o svých zkušenostech z posledních měsíců. Agentuře Reuters řekla, že léčba po útoku nervovým jedem novičok byla bolestivá a deprimující, zároveň poděkovala personálu nemocnice v Salisbury i lidem, kteří jí a jejímu otci v den útoku pomohli. Nyní chce pečovat o svého otce, následně by se ráda vrátila do Ruska.
Sergej Skripal

Sergej Skripal byl propuštěn z nemocnice

Londýn - Dvojitý agent Sergej Skripal, který se stal letos v březnu v Británii terčem útoku látkou typu novičok, byl propuštěn z nemocnice. Informovala o tom stanice BBC.
Sergej Skripal

OPCW začala jednat o otravě Skripala a jeho dcery

Haag - Diplomaté z mezinárodní Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) dnes v Haagu začali jednat o kauze bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, kteří byli v březnu na jihu Anglie otráveni nervově paralytickou látkou. Schůze, svolaná na žádost Británie, se podle agentury AFP koná za zavřenými dveřmi.

Aktuálně se děje

před 20 minutami

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

před 31 minutami

před 40 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 7 hodinami

Meningokok v Česku zabil malého chlapce. Experti zdůrazňují význam očkování

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy