Karin Kneisslová

Karin Kneisslová

Divoký brexit? Rakouská ministryně veřejně připustila možnost, která všechny děsí

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová je přesvědčena, že Británie na konci března opustí EU brexitem, jehož okolnosti nebude upravovat vzájemná dohoda obou stran. Uvedla to při příchodu na dnešní neformální jednání se svými unijními kolegy v Bukurešti. Vývoji, který si veřejně nepřeje Londýn ani ostatních 27 zemí EU, podle ní nyní nasvědčuje řada signálů.
Václav Klaus

Exprezident Klaus řečnil v Rakousku, děsí ho štěpení Východu a Západu

Bývalý český prezident Václav Klaus dnes ve Vídni varoval před štěpením na "Východ a Západ" v rámci Evropy. Prohlásil to ve svém příspěvku na konferenci Com.Sult v prostorách rakouského ministerstva zahraničních věcí, uvedla agentura APA. Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová ve svém projevu vyjádřila přání, aby Evropa ve vztahu k Číně a USA posílila svoji "globální roli".
Tomáš Petříček, ministr zahraničí ČR

Petříček zavítal do Vídně. Kromě brexitu řešil ještě jedno ožehavé téma pro ČR

S dalšími návrhy postupu při řešení brexitového patu, který nastal po rozhodnutí britské Dolní sněmovny odmítnout rozvodovou dohodu vyjednanou s Bruselem, musí přijít Londýn. Shodli se na tom ministři zahraničí Česka a Rakouska Tomáš Petříček a Karin Kneisslová, kteří se dnes sešli ve Vídni. Oba ministři hovořili také o krácení přídavků na děti pro rodiče z chudších zemí pracující v Rakousku a o jaderné energii.
Miroslav Lajčák

Lajčák vyčinil zemím, které odmítají migrační pakt: Jste na špatné straně dějin

Přijímání migrantů není pro Slovensko politicky a společensky přijatelné, řekl slovenský ministr zahraničí Miroslav Lajčák rakouské tiskové agentuře APA před dnešní návštěvou Vídně, kde se setká s rakouskou šéfkou diplomacie Karin Kneisslovou. Země odmítající migrační pakt jsou však "na špatné straně dějin", zdůraznil Lajčák. Migrační politika by měla být jedním z témat jednání Lajčáka s Kneisslovou. Slovenský ministr před schůzkou znovu odmítl závazné přerozdělování uprchlíků v rámci Evropské unie.
Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Kerčská krize graduje: Německo chce sankce, Putin cení zuby, napětí krotí Rakousko

Evropská unie možná bude muset zpřísnit sankce proti Rusku kvůli zabavení ukrajinských plavidel, uvedl dnes podle agentury Reuters spojenec německé kancléřky Angely Merkelové. "Zatím se nevedou se žádná jednání o přísnějších sankcích, ale obecně bych to nevylučoval," řekl předseda zahraničního výboru Spolkového sněmu Norbert Röttgen (CDU) v rozhlasovém rozhovoru.
Sebastian Kurz

Mezi Rakouskem a Ruskem je zle. Praskla špionážní aféra, Kurz se dopálil

Případ rakouského penzionovaného plukovníka, který prý během služby v armádě působil jako špion ve prospěch Ruska, může výrazně zatížit vztahy mezi Vídní a Moskvou. Agentuře APA to dnes řekla šéfka rakouské diplomacie Karin Kneisslová, která kvůli této aféře zrušila návštěvu Moskvy plánovanou na prosinec. Rakousko si předvolalo ruského velvyslance ve Vídni a ruské ministerstvo zahraničí si zase "na kobereček" pozvalo rakouského velvyslance v Moskvě, aby rakouská obvinění vysvětlil.
Brexit, ilustrační foto

Rozvod EU-Británie: Nervozita roste. Šéfové diplomacie netuší, co bude dál

Opatrný optimismus dávali po krachu nedělních bruselských jednání o brexitu dnes dopoledne najevo někteří z ministrů zahraničí zemí EU, kteří mířili na své pravidelné setkání v Lucemburku. Například šéf slovenské diplomacie Miroslav Lajčák poznamenal, že ačkoli obě strany začíná skutečně tlačit čas, mohly by se blíže k dohodě dostat do konce tohoto týdne.
Vladimir Putin

Tanec s ďáblem? Socioložka promluvila o Putinovi a koketování s nacismem

NÁZOR - Záběry Vladimira Putina tančícího s rakouskou ministryní zahraničí Karin Kneisslovou na její svatbě z minulého týdne vyvolaly velký rozruch, uvádí Elisabeth Schimpfösslová v komentáři pro server Moscow Times. Socioložka působící na birminghamské Aston University konstatuje, že primárně tomu tak bylo kvůli tomu, že pozvání a přítomnost ruského prezidenta podkopávají jasnou politiku Evropy vůči Rusku, ale v rámci uvedeného vzruchu se zapomnělo na postavu samotné nevěsty.
Karin Kneisslová

Rakousko si duplo: Omezení přídavků cizincům musí řešit celá EU

Bratislava/Vídeň - Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová dnes v Bratislavě jednala se státním tajemníkem (náměstkem) slovenského ministerstva zahraničí Ivanem Korčokem. Rakousko podle političky bude jednat s dalšími zeměmi o svém návrhu, jak omezit vyplácení přídavků cizincům pracujícím v alpské republice na jejich děti, které žijí v jiných členských zemích EU.

Aktuálně se děje

před 35 minutami

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 9 hodinami

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy