kauza Dozimetr

Policie ČR, ilustrační foto

Policie stíhá tři firmy v nové části korupční kauzy Dozimetr

V nové části korupční kauzy Dozimetr stíhá policie v souvislosti se zakázkami pražského dopravního podniku (DPP) tři firmy. Uvedl to dnes Deník N s tím, že obvinění se týká dodavatelských či subdodavatelských společností Analogia, Uniprog Solutions a Information Systems Factory Group. 
Ilustrační fotografie.

Policie údajně obvinila další lidi v kauze Dozimetr. Má mezi nimi být i exposlanec

V kauze Dozimetr bylo obviněno několik dalších lidí včetně bývalého poslance ODS Marka Šnajdra. Uvedly to dnes server Seznam Zprávy a web Deník N na základě nejmenovaných zdrojů blízkých vyšetřování. Nová obvinění se podle serverů týkají větve kauzy kolem Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Šnajdr v minulosti působil jako náměstek ministra zdravotnictví a také jako člen správní rady VZP.
Policie ČR

Policie ukončila vyšetřování pražské kauzy Dozimetr

Kriminalisté ukončili vyšetřování v kauze Dozimetr, která se týká ovlivňování zakázek v pražském dopravním podniku (DPP). Obvinění, mezi nimiž je například bývalý náměstek primátora Petr Hlubuček (dříve STAN) či tehdejší finanční ředitel DPP Matej Augustín, se začali seznamovat se spisem. Informoval o tom dnes Deník N.
Petr Hlubuček

Starostové a nezávislí vyloučili Hlubučka z kauzy Dozimetr

Vládní hnutí Starostové a nezávislí (STAN) vyloučilo bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka, uvedl dnes server Seznam Zprávy. Hlubuček patří mezi obviněné v kauze Dozimetr, která se týká korupce v pražském dopravním podniku. Proti vyloučení se může odvolat.
Policie ČR, ilustrační fotografie.

Policisté budou mít v kauze Dozimetr spolupracujícího obviněného

Podnikatel Pavel Dovhomilja by měl v takzvané kauze Dozimetr, která se týká údajného ovlivňování zakázek v pražském dopravním podniku, brzy získat status spolupracujícího obviněného. Na konci roku absolvoval jeden z posledních výslechů a dozorující státní zástupce nyní rozhodl, že s ním dohodu oficiálně uzavře, informoval dnes Deník N s odkazem na několik nejmenovaných zdrojů.
Ilustrační fotografie.

Soud v Plzni má opět řešit omezení svéprávnosti podnikatele Redla

Omezení svéprávnosti podnikatele a lobbisty Michala Redla bude znovu řešit plzeňský okresní soud. Nový návrh na zahájení řízení podal člen jeho rodiny. Informaci, kterou dnes uvedla Česká televize, potvrdil ČTK místopředseda Okresního soudu Plzeň - město Jan Špalek. Krajský soud v září Redlovo omezení svéprávnosti zrušil.
Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně.

Novým generálním manažerem hokejového Zlína má být muž s vazbami na Redla

Poté, co z boje o post nového generálního manažera hokejového Zlína vypadl po odmítnutí návrhu města Robert Hamrla, je nejblíže k tomuto postu v klubu jednatel Jiří Marušák. Jak zjistil server deníku Sport, Marušák má vazby na poslední dobou nechvalně proslulého podnikatele Michala Redla, hlavního obviněného aktéra z kauzy Dozimetr kolem pražského dopravního podniku. Marušák má totiž pronajaté prostory v domě Michala Redla, ve kterém provozuje pekárnu.
Jiří Pospíšil

Pražští zastupitelé Pirátů vyzvali k rezignaci Pospíšila

Pražští zastupitelé Pirátů vyzvali europoslance Jiřího Pospíšila (Spojené síly pro Prahu/TOP 09), aby rezignoval na všechny své funkce na magistrátu. Jako důvod uvedli jeho spojení s podnikatelem Michalem Redlem obviněným v kauze Dozimetr. ČTK to dnes sdělila Martina Vacková, hlavní poradkyně primátora Zdeňka Hřiba (Piráti).

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy