Kim Čong-nam

Kim Čong-nam

Vražda Kimona bratra: Malajsijský soud se slitoval nad Vietnamkou, dostala mírný trest

Malajsijský soud dnes poslal Vietnamku Doan Thi Huong, původně viněnou z vraždy nevlastního bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una, do vězení na tři roky a čtyři měsíce. Podle jejího právníka to znamená, že bude už v prvním květnovém týdnu propuštěna na svobodu, informovala agentura AFP. Prokuratura krátce před vynesením rozsudku obvinění vůči ženě zmírnila z vraždy na úmyslné zranění nebezpečnou zbraní nebo prostředkem.
Kim Čong-nam

Vražda Kimova bratra? Soud s Vietnamkou bude pokračovat, hrozí jí trest smrti

Malajsijská prokuratura dnes odmítla žádost Vietnamu o stažení obžaloby z vraždy, kterou podala na Vietnamku Doan Thi Huong v souvislosti se smrtí bratra severokorejského diktátora Kim Čong-una v Kuala Lumpuru v roce 2017. Vietnam se se svou žádostí obrátil na Malajsii poté, co byla v pondělí nečekaně propuštěna na svobodu Indonésanka Siti Aisyahová, která čelila obžalobě společně s vietnamskou ženou.
Kim Čong-nam

Zvrat v kauze Kim Čong-nama: Jedna z vražedkyň je na svobodě

Malajsijská prokuratura dnes stáhla obžalobu z vraždy, kterou podala na Siti Aisyahovou v souvislosti se smrtí bratra severokorejského diktátora Kim Čong-una. Indonésanka byla následně propuštěna na svobodu, informovala agentura AP. Kim Čong-nam předloni zemřel krátce poté, co mu Aisyahová spolu s Vietnamkou Doan Thi Huong v prostorách letištního terminálu v Kuala Lumpuru vstříkly do obličeje nervový plyn VX.
Kim Čong-nam

USA uvalily na KLDR dodatečné sankce. Kvůli vraždě Kim Čong-nama

Kuala Lumpur/Washington - Spojené státy dospěly k závěru, že bratr severokorejského vůdce byl zavražděn na rozkaz vlády v Pchjongjangu. Kim Čong-nam zemřel loni v únoru na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru poté, co mu dvě ženy z Indonésie a Vietnamu do obličeje nastříkaly bojový nervový plyn VX.
Kim Čong-nam

Ženy obviněné z vraždy Kima prý platili za účast v řadě žertů

Kuala Lumpur - Bratr severokorejského diktátora Kim Čong-nam zemřel loni v únoru na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru poté, co mu dvě ženy do obličeje nastříkaly bojový nervový plyn VX. Obě obviněné tvrdí, že si myslely, že tekutina je neškodná a že jde o žert natáčený skrytou kamerou.
Kim Čong-nam

Zavražděný Kim Čong-nam měl prý u sebe protijed

Kuala Lumpur - Zavražděný bratr severokorejského vůdce Kim Čong-una měl s sebou v době smrti 12 lahviček s protijedem. Podle malajsijské toxikoložky šlo o látku, která se používá i k potlačení účinků nervového plynu VX.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy