Kirill Serebrennikov (režisér)

Soudy, ilustrační fotografie

Režisér Serebrennikov byl v Rusku odsouzen, do vězení ale nepůjde

Moskevský soud dnes shledal známého režiséra Kirilla Serebrennikova vinným z rozkradení státní dotace a potrestal jej tříletým podmíněným trestem. Kritik korupce, byrokracie i ruského vedení vinu popírá. Obžaloba žádala pro Serebrennikova šest let odnětí svobody. Serebrennikovův advokát podle agentury TASS oznámil, že se proti rozsudku odvolá.
Kirill Serebrennikov

Pomsta Kremlu? Známý režisér kritizoval režim, teď mu hrozí šest let vězení

Ruský prokurátor dnes v závěrečném návrhu požádal moskevský soud, aby známého režiséra Kirilla Serebrennikova potrestal šesti lety odnětí svobody. Oznámili to reportéři ze soudní síně. Serebrennikov je obžalován z krádeže 129 milionů rublů (asi 44 milionů Kč) poskytnutých státem na divadelní projekt. Kritik korupce, byrokracie i ruského vedení vinu popírá.
Kirill Serebrennikov

Režisér Serebrennikov byl propuštěn z domácího vězení, nesmí opustit Rusko

Moskevský soud dnes zrušil domácí vězení režisérovi Kirillu Serebrennikovi obviněnému z defraudace. Oznámila to tisková agentura TASS. Kritik korupce, byrokracie i ruského vedení je obviněn, že se svými spolupracovníky zpronevěřil až 133 milionů rublů (skoro 47 milionů Kč). V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení. Soud mu nařídil, aby neopouštěl Rusko.
Kirill Serebrennikov

Režisér Serebrennik zůstane v domácím vězení. Kritik Kremlu je obviněn z defraudace

Moskevský soud dnes prodloužil o další tři měsíce domácí vězení režisérovi Kirillu Serebrennikovi, obviněnému z defraudace. Oznámila to ruská média. Uznávaný umělec již dříve obvinění odmítl s tím, že nikdy nic neukradl. Kritik korupce, byrokracie i ruského vedení byl obviněn, že se svými spolupracovníky zpronevěřil až 133 milionů rublů (skoro 47 milionů Kč). V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.
Věznice, ilustrační fotografie

Ruský režisér Serebrennikov dostal domácí vězení, nesmí používat ani telefon

Moskva - Ruský režisér Kirill Serebrennikov (47), kterého úřady podezírají ze zpronevěry státních prostředků poskytnutých na rozvoj umění, dostal domácí vězení. Na základě dnešního rozhodnutí moskevského soudu nesmí až do 19. října bez souhlasu vyšetřovatelů používat ani telefon či jiné komunikační prostředky.

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 9 minutami

před 16 minutami

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Írán zvedá varovný prst: Jaderný program máme k mírovým účelům, může se to ale změnit

Jaderné zbraně nemají žádné místo v nukleární doktríně Íránu, uvedl v pondělí mluvčí tamního ministerstva zahraničních věcí Násir Kanaání. Podle serveru The Times of Israel (TOI) Írán opakovaně prohlašuje, že jeho jaderný program slouží pouze k mírovým účelům, může se to ale změnit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy