Michal Krčmář (biatlonista)

Michal Krčmář

Souhrn 14. dne olympiády: Davidová v masáku skončila čtvrtá, Krčmář jednadvacátý

V pátek svým již čtrnáctým soutěžním dnem opět pokračovaly Zimní olympijské hry v Pekingu. Z českých olympioniků se představili především biatlonisté, kteří měli na programu závod s hromadným startem. Zatímco mezi ženami závodila v českých barvách Markéta Davidová s Lucií Charvátovou, mezi muži pro změnu zase Michal Krčmář. Z této trojice sportovců byla nejlepší Davidová, která sahala po třetím cenném kovu pro českou výpravu, jenže jen těsně jí unikl kvůli poslední střelecké položce a bylo z toho čtvrté místo. Charvátová skončila až osmadvacátá. To jejich mužský kolega Krčmář ve svém závodě chyboval na střelnici třikrát a nakonec z toho bylo až jednadvacáté místo. Kromě biatlonu se pak další čeští olympionici představili v pátek ještě v krasobruslení.
Michal Krčmář

Všichni Češi se zúčastní stíhacího závodu. Karlík si zase odstřelil slušné umístění

V sobotu byl v rámci Zimních olympijkých her v Pekingu na programu biatlonový mužský desetikilometrový sprint. Protože se všichni čtyři zúčastnění čeští biatlonbisté umístili do šedesátého místa, objeví se tak Michal Krčmář, Mikuláš Karlík, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík v nedělním stíhacím závodě. Pro posledně jmenovaného Čecha to byl mimochodem v sobotu první olympijský závod v Pekingu, kam zamířil z Prahy později kvůli problémům s koronavirem. Stejně jako ve vytrvalostním závodě, tak i tentokrát pak sahal po velice slušném úspěchu Karlík, ale opět si ho odstřelil na poslední položce třemi chybami. Nejlepším Čechem byl tak šestnáctý Krčmář. Závod ovládl Johannes Boe, jehož na stupních doplnil i nakonec bronzový bratr Tarjei. Stříbro získal Francouz Fillon Mailet.
Michal Krčmář

Krčmář v hromadném závodě v Anterselvě krátce před Pekingem skončil sedmý

Přestože biatlonista Michal Krčmář sahal v sobotním závodě s hromadným startem v italské Anterselvě i po čtvrté pozici, nakonec z toho bylo místo sedmé. I tak ale mohla panovat u tohoto českého reprezentanta spokojenost, jelikož to pro něj bylo teprve podruhé, co se v rámci této sezóny Světového poháru vešel do elitní desítky. Takový výsledek nyní zaznamenal především díky skvělé střelbě, přičemž jedinou chybu v závodě udělal až na poslední položce. Podobně střelecky byl už na tom pouze vítěz závodu Němec Benedikt Doll.
Michal Krčmář

Krčmářovi se ve stíhačce posunul o 18 míst. Vyhrál Francouz Fillon-Maillet

Svůj stíhací závod v rámci podniku Světového poháru ve francouzském Annecy jeli v obotu po ženách i muži. Zatímco v ženském závodě měli možnost čeští fanoušci fabndit hned třem závodnicím, v tom mužském se museli spokojit pouze s jedním českým účastníkem a to s Michalem Krčmářem. Tomu se sice podařilo zlepšit se o osmnáct míst a nakonec tak skončit třivátý. I tak ale neexistuje jistota, že to bude českému reprezentantovi stačit na nedělní účast v závodě s hromadným startem. Stíhací závod se pak nejlépe vydařil Francouz Fillon-Maillet, pro něhož to byl osmý triumf v rámci Světového poháru.
Michal Krčmář

Ve sprintu v Annecy čeští biatlonisté totálně pohořeli. Žádný z nich nedosáhl na body

V pátek pokračoval ve francouzském Annecy další podnik Světového poháru v biatlonu, který pokračoval sprintem mužů. Ten se vůbec nevydařil českým reprezentantům, jelikož ani jeden z nich nedosáhl v tomto závodě na bodované umístění. Nejlepší z nich pak byl 48. Michal Krčmář, jenž se tak jako jediný Čecch zúčastní sobotního stíhacího závodu. Sprint nakonec zvládl ze všechnejlépe Nor Johannes Thingnes Boe, který se tak radoval z prvního triumfu v této sezóně.
Michal Krčmář

Stíhací závod biatlonistů v Hochfilzenu ovládli Francouzi. Krčmář sedmadvacátý

Jediný český reprezentant ve startovním poli se zúčastnil sobotního stíhacího závodu biatlonistů v rakouském Hochfilzenu. Řeč je o Michalu Krčmářovi, jenž vyrazil do závodu ze 39. pozice a nakonec i díky sedmému nejrychlwejšímu běžeckému času si v cíli polepšil o dvanáct pozic a skončil tak na 27. místě. Závod se hodně vydařil Francouzům. Na prvních dvou místech skončili Quentin Fillon Maillet a Emilien Jacquelin. Na stupních vítězů je na bronzovém stupínku doplnil sice Švéd Sebastian Samuelsson, o jehož pozici nakonec rozhodl fotofiniš poté, co těsně překonal dalšího Francouze Simona Desthieuxe.
Michal Krčmář

Lepší umístění ve stíhačce vzaly Krčmářovi dvě minely, bodoval i junior Karlík

Stíhacími závody mužů i žen v sobotu pokračuje biatlonový Světový pohár v Novém Městě na Moravě. Jako první se tedy v sobotu představili muži včetně Ondřeje Moravce, pro kterého se jednalo o jeho poslední individuální závod v kariéře. Lepší z českých biatlinostů, kteří se tohoto závodu zúčastnili, ale byli jiní. Nejlépe se z Čechů umístil Michal Krčmář , jenž nakonec skončil na 13. místě. Mohl ale skončit daleko lépe nebýt dvou chyb na třetí střelecké položce. Radost z umístění na bodované příčce pak měl i junior Mikuláš Karlík, který dojel na 26. pozici. Moravec pak skončil dvaapadesátý. V závodě triumfoval Francouz Quentin Fillon Maillet, jenž tak navázal na své vítězství ve čtvrtečním sprintu.
Michal Krčmář

Skvělá zpráva před blížícím se MS. Stříbro pro navrátilce Krčmáře z mistrovství Evropy

Po pauze způsobené koronavirovou nákazou se nyní biatlonista Michal Krčmář připravuje před blížícím se mistrovstvím světa a to na evropském šampionátu, jež se tento víkend koná v polském Duszniki-Zdroj. V sobotním stíhacím závodě se Michal Krčmář předvedl nejlépe jak mohl, neboť si dojel pro stříbrnou medaili. Nestačil pouze na prvního Ukrajince Arťoma Prymu.
Michal Krčmář

Fourcade po hromadném závodě v Oberhofu ve vedení SP, Krčmář skončil devátý

Český biatlon se mohl po neděli radovat z nejlepšího umístění svého reprezentanta v německém Oberhofu, kde se tento víkend konal další závod biatlonového Světového poháru. Zasloužil se o to Michal Krčmář, který se v hromadném závodě dokázal dostat do elitní desítky a nakonec tedy skončil na devátém místě. A to i přesto, že během závodu musel hned na čtyři trestná kola. Pro samotného závodníka je to pak jeho maximum, kterého během této zimy dosáhl. Zatímco Michal Krčmář mohl být spokojen se svým během, jeho kolega Ondřej Moravec, další Čech, který se tohoto závodu zúčastnil, se zase mohl spoléhat na slušnou střelbu a i díky tomu tak do cíle dojel dvanáctý. Závod pak vyhrál Francouz Martin Fourcade, který tak tímto vítězstvím získal post vedoucího závodníka Světového poháru, na kterém byl doposud Nor Johannes Boe.
Češi vítají na Staroměstském náměstí naše olympioniky

V Jablonci dnes olympioniky vítaly stovky lidí

Jablonec nad Nisou – Ani mrazivé počasí neodradilo stovky lidí, kteří dnes přišli přivítat olympioniky v Jablonci nad Nisou. Oslavovalo se s místní jablkovicí i ohňostrojem. Na podium na Horním náměstí nastoupilo 14 sportovců, kteří Česko reprezentovali na hrách v Pchjongčchangu.
Češi vítají na Staroměstském náměstí naše olympioniky

Lidé na Staroměstském náměstí i ve Vrchlabí přivítali úspěšné české olympioniky

Praha - Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká a stříbrná medailistka Martina Sáblíková dorazily po příletu z Pchjongčchangu na Staroměstské náměstí, kde je přivítaly stovky fanoušků.  Ve Vrchlabí pak na hlavním náměstí přivítaly stovky lidí olympioniky, kteří pocházejí z tohoto podkrkonošského města nebo tam chodili do školy – tedy bronzovou snowboardcrossařku Evu Samkovou, stříbrného biatlonistu Michala Krčmáře a bronzovou rychlobruslařku Karolínu Erbanovou.  
Michal Krčmář

Krčmářův stříbrný sprint vidělo na ČT 1,18 milionu lidí

Praha - Nedělní sprint biatlonistů na olympiádě v Pchjongčchangu sledovalo na ČT Sport 1,18 milionu diváků, což bylo 38 procent všech, kteří měli puštěnou televizi. Zatímco v sobotu udělala českým divákům radost třetím místem Veronika Vítková, v neděli si dojel pro stříbrnou medaili Michal Krčmář.
Michal Krčmář

ZOH: Česko má druhou medaili. Krčmář získal v biatlonu stříbro!

Pchjongčchang - Poté, co v sobotu jely svůj sprinterský závod biatlonistky, ve kterém si pro bronzovou medaili dojela Veronika Vítková, se v neděli jel desetikilometrový sprint mužů a i tady se mohou čeští fanoušci radovat. Opět to cinklo a to díky Michalu Krčmářovi, jenž získal tentokráte stříbrnou medaili. V závodě, kde rozhodovala především přesná střelba, se pak nečekaně propadli favorité Martin Fourcade s Johannesem Boe. Dodejme, že ještě lépe zvládl tento závod Němec Arnd Peiffer, bronzová medaile pak putuje do Itálie zásluhou Dominika Windische.
Ilustrační foto

Biatlonista Fourcade se stal pošesté v řadě vítězem Světového poháru

Pchjongčchang - Martin Fourcade si předčasně zajistil prvenství v letošním Světovém poháru. K triumfu mu stačilo porazit rivala Antona Šipulina, a to s přehledem splnil. V dějišti olympijských her 2018 si sprint na 10 kilometrů podmanil Rakušan Julian Eberhard. Z českých reprezentantů se nejlépe umístil devatenáctý Tomáš Krupčík.
Biatlon, ilustrační fotografie

Výtečný Krčmář! V Ruhpoldingu ve stíhačce skončil třetí a poprvé tak vystoupal na pódium

Ruhpolding - I v neděli pokračuje v německém Ruhpoldingu Světový pohár v biatlonu a poté, co se českým biatlonistům nevyvedl páteční sprint, jen málokterý český fanoušek věřil na nějaké umístění přímo na pódiu. Ovšem díky Michalu Krčmářovi, jenž byl v pátek ve sprinterském závodě nejlepším Čechem, se tak nakonec stalo a závodník, jenž do stíhacího závodu vjel jako devětadvacátý, skončil na fantastickém třetím místě a jednalo se tak tedy o vůbec nejlepší výsledek v dosavadní kariéře tohoto rodáka z Vrchlabí. Vedle toho, že výtečně běžel, přidal naprosto přesnou střelbu a na všech čtyřech položkách se mu podařilo vybílit všechny terče. Na trati dlouhé 12,5 kilometru triumfoval nakonec Francouz Martin Fourcade, jenž si tak v tomto ročníku Světového poháru připsal své již desáté vítězství. Druhý pak do cíle dojel Nor Svendsen.

Aktuálně se děje

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy