Štěpán Křeček

Štěpán Křeček - hlavní ekonom BH Securities

Vláda by mohla zavést karenci, připustil Fialův poradce. Odbory jsou proti

Jedno z opatření, které se v Česku může kvůli snížení zadlužování zavést, je karenční doba. Až se vláda dohodne, rozhodnutí o případném neplacení náhrady výdělku v prvních dnech nemoci představí. V dnešním pořadu Partie televize CNN Prima News to řekl premiérův poradce, ekonom Štěpán Křeček. Daně z příjmu by se podle něj zaměstnancům zvedat neměly. Proti obnovení karence se staví odbory. 
Štěpán Křeček - hlavní ekonom BH Securities Rozhovor

Za nákup stejných produktů si Češi připlatí. Vyjít s příjmy pro ně bude stále těžší, říká ekonom

Od začátku letošního roku v Česku narůstá inflace, za stejné zboží může zákazník v obchodě zaplatit více než dříve. V době největšího nárůstu cen pohonných hmot lidé panikařili a tankovali do zásoby, což benzinu a naftě prodej paradoxně zvýšilo, tvrdí hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček. V rozhovor pro server EuroZprávy.cz sdělil, za co lidé v poslední době nejvíce utrácejí a jak si v tomto směru vedou maloobchodníci. Podle něj se zdražování promítne především na spotřebitelích, může pro ně být obtížnější vystačit si s jejich příjmy.
Evropská unie, ilustrační foto

Jak by vypadal odchod Česka z EU? Zeptali jsme se odborníka

Praha - Zdá se, že se možná v brzké době dočkáme referenda o odchodu ČR z Evropské unie. Máme se případného czexitu bát nebo se na něj těšit? A co by nám přinesl z ekonomického hlediska? Na to se EuroZprávy.cz zeptaly ekonoma Štěpána Křečka.
Štěpán Křeček - hlavní ekonom BH Securities Rozhovor

Co čeká naše peněženky? Někteří Češi si kvůli nové vládě připlatí

ROZHOVOR - Vláda Andreje Babiše představila své programové prohlášení vlády. V něm slibuje například zrušení superhrubé mzdy, růst důchodů i platů, či daňové výhody pro rodiny. Ustojí státní rozpočet takové sliby? A jak by změny pocítili občané v reálném životě? I na to se server EuroZprávy.cz ptal Štěpána Křečka, hlavního ekonoma BH Securities.
Milan Chovanec na 38. sjezdu České strany sociálně demokratické

Program jako z pera KSČM? Politici a experti posoudili volební sliby ČSSD

Praha - O víkendu představila ČSSD volební program a priority do sněmovních voleb na podzim. Podle politiků a expertů se program podobá tomu, s jakým už přišla KSČM. Navíc prý obsahuje mnoho rozporů. ČSSD chce navyšovat důchody, mzdy a snižovat daně malým podnikům. Těm větším by je zvýšila.
Štěpán Křeček Rozhovor

ČSSD se nepoučila, ekonom je překvapen slovy Štěcha. Jeho návrh by ohrozil nejmenší obce

ROZHOVOR - Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) chce navýšit odvody živnostníkům. Podle ekonoma z Vysoké školy ekonomické (VŠE) Štěpána Křečka je však důležité vědět, že zaměstnanec má oproti živnostníkovi mnohé výhody. Výroky je překvapen, jelikož v minulosti, když se představitelé ČSSD negativně vyjadřovali na adresu živnostníků, se zlou se potázali. Pro EuroZprávy.cz také uvedl, že Štěchovo opatření by výrazně zhoršilo situaci zejména na malých obcích.
Štěpán Křeček Rozhovor

Změna daní dle ČSSD? Ekonom vysvětluje, co nás brzy může potkat

ROZHOVOR - ČSSD představila své plány týkající se změny daňového systému. Kromě bankovní daně mluví o progresivním zdanění firem i fyzických osob. Jak ale poukazuje ekonom Ing. Štěpán Křeček, MBA z Vysoké školy ekonomické, Česká republika má už teď druhý nejsložitější daňový systém v rámci Evropské unie.
Daně, ilustrační fotografie

Nové daňové návrhy ČSSD? Vymýšleli je politici, ale ekonomové pláčou, varuje odborník

Praha – Sociální demokraté navrhují ve svém volebním programu zavést čtyři daňové sazby pro daň z příjmu fyzických osob. Sazba by rostla s výší výdělků. Do hrubého měsíčního příjmu 30.000 korun by daň měla být 12 procent, naopak u výdělků nad 50.000 korun měsíčně by daň měla být 32 procent. Progresivní zdanění navrhuje ČSSD i u firem. Sazby daně by podle výše zisku měly být 14, 19 nebo 24 procent.
Štěpán Křeček Rozhovor

Ze Západu k nám nikdo pracovat nepřijde, zaměstnejte důchodce, navrhuje ekonom

ROZHOVOR - V posledních letech Česká republika pociťuje znatelný odliv pracovní síly na Západ, opačně ale tento trend nefunguje a lidé z vyspělých zemí k nám do zaměstnání nechodí. Podle ekonoma Štěpána Křečka z Vysoké školy ekonomické v Praze je to dáno výší platu, která je u nás nižší, než v jiných evropských zemích. Navrhuje proto, aby si lidé vzhledem k nedostatku pracovních sil na trhu začali říkat o vyšší mzdy.

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy