Kristýna Plíšková (tenistka)

Tenis, ilustrační fotografie

French Open, 3. den: Kristýna Plíšková na mladší ze sester Williamsových nestačila, Berdychův duel byl přerušen po tmu. Nadal triumfoval v 80. zápase na Roland Garros

Paříž – V úterý pokračoval svým třetím hracím dnem druhý tenisový grandslam této sezóny, ten French Open. A i tentokrát se divákům v Paříži představili čeští tenisté. Těžký zápas absolvovala Kristýna Plíšková, která hned v 1. kole narazila na Američanku Serenu Williamsovou, pro kterou to byl první zápas nejen na antuce, ale i na grandslamu po mateřské pauze a všichni tak byli zvědaví, jaké následky na tuto hráčku pauza zanechala. Bitva to nakonec byla vyrovnaná z obou stran, přesto to ale byla zámořská tenistka, která prokázala, že má více zkušeností a po dvousetovém vítězství 7:6 a 6:4 postupuje dál. Vedle Kristýny Plíškové pak z turnaje vypadly i další dvě Češky a těmi byly konkrétně Denisa Allertová a Markéta Vondroušová. Prvně jmenovaná reprezentantka nestačila na Bělorusku Sasnovičovou, druhá jmenovaná česká tenistka pak pro změnu na Rumunku Bogdanovou. Do turnaje vstoupil i Tomáš Berdych, ovšem jeho zápas s domácím hráčem Jéremym Chardym se dohraje až ve středu, neboť byl přerušen pro špatnou viditelnost. Stalo se tak však za nepříznivého stavu z pohledu českého tenisty, jelikož v tu chvíli prohrával 0:2 na sety, ve třetí sadě to pak zůstalo na vyrovnaném stavu 1:1. Svůj duel 1. Kola už odehrál obhájce loňského titulu z French Open Rafael Nadal. Postoupil přes Itala Bolelliho, kterého porazil ve třech setech 6:4, 6:3, 7:6.
Tenis, ilustrační fotografie

Semifinále Fed Cupu v USA zahájí sedmnáctiletá debutantka Vondroušová

Tampa - České tenistky se o víkendu pokusí probít do šestého finále Fed Cupu za posledních sedm let. Při absenci tradičních opor vsadil kapitán Petr Pála na mládí. Sobotní program semifinále načne americká jednička Coco Vandewegheová se sedmnáctiletou Markétou Vondroušovou, po nich nastoupí Shelby Rogersová a Kateřina Siniaková.

Aktuálně se děje

před 41 minutami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Muž nepřežil napadení v pražském autoservisu, na místě je policie

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy