kurýr/přepravní služby

Zásilkovna

Přepravní služby během pandemie nestíhají. Klienti jsou na nás extrémně závislí, shodují se pro EZ

Jsou na pokraji svých sil. Přesto soukromé přepravní zásilkové služby dělají v době pandemie koronaviru maximum, aby pomohli svým klientům, kteří jsou v nouzi. „Uvědomujeme si, že pro mnoho obchodníků, malých a středních podnikatelů je výdej zásilek z internetových obchodů alespoň částečnou kompenzací poklesu tržeb,“ říká pro EuroZprávy.cz Simona Kijonková, zakladatelka skupiny Packeta, do níž patří Zásilkovna. Zásilky nyní ale nabírají zpoždění. „Registrujeme komplikace v rámci Evropy, kdy dochází ke zdržení kvůli silničním kontrolám a dalším legislativním opatření,“ přibližuje potíže pro EZ generální ředitel DPD CZ Miloš Malaník.
Zásilkovna

Alternativa České pošty? Zásilkovna spustila před Vánoci novou službu

Česká společnost Zásilkovna letos představila službu Mezi námi, která usnadňuje zasílání balíků mezi fyzickými osobami. Postačí k tomu mobilní aplikace, pomocí které mohou jednotlivé balíky posílat v síti takzvaných Zásilkoven. Aplikace se spustila v dubnu a stáhlo si ji více než 150 000 lidí. Počet přepravených zásilek překonal hranici čtvrt milionu.
Ilustrační fotografie

Znáte ParcelShopy? Čechům více záleží na spolehlivosti než ceně, ukázal průzkum

Mezi Čechy roste známost i obliba výdejních míst přepravců provozovaných třetími stranami, tedy tzv. ParcelShopů. Zatímco v roce 2016 znal dle průzkumu přepravní společnosti GLS tento pojem jen každý desátý dotázaný, letos již každý pátý (21,3 %). Do ParcelShopů si balíky nechává zasílat už pětina lidí, oproti předloňským 12 %. Při doručování balíků kurýrem až domů, které využívá přes 88 % respondentů, je potom rozhodující spolehlivost této služby (77,7 %). Méně důležitá je dle průzkumu její cena (72,5 %).

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy