Lamanšský průliv

Uprchlíci, ilustrační foto

Británie letos čeká rekordní počet migrantů přes Lamanšský průliv

Počet migrantů, kteří se letos do Británie dostanou nelegální cestou přes Lamanšský průliv, bude nejspíš rekordní. Podle úřadů od ledna připlulo přes moře na lodích 8900 migrantů, což je více než za celý loňský rok. Do konce roku by číslo mohlo stoupnout na zhruba 22.000, což by byl oproti loňsku trojnásobek, napsal v sobotu deník The Times.
Uprchlíci, ilustrační foto

Británie vyslala vojenský letoun nad Lamanšský průliv, pátrá po migrantech

Británie vyslala vojenské letadlo, aby monitorovalo pohyb uprchlíků mířících po moři z Francie k britským břehům. Informovalo o tom dnes britské ministerstvo obrany, které reagovalo na zvýšené počty člunů s migranty v Lamanšském průlivu. Minulý týden registroval Londýn rekordní nápor stovek běženců a vláda kvůli tomu slibuje další opatření.
Uprchlíci, ilustrační foto

Do Británie připlulo rekordně migrantů, vláda slibuje opatření

Britští pohraničníci a členové pobřežní stráže ve čtvrtek objevili 235 migrantů, kteří připluli na člunech z Francie. Byl tak překonán teprve zhruba týden starý rekord 202 nově příchozích během jediného dne. Britská vláda slíbila přijmout opatření, informovala dnes agentura AP.
Ilustrační foto

Drama v Lamanšském průlivu: Pobřežní stráž zadržela desítky uprchlíků

Francouzská pobřežní stráž dnes při dvou operacích zadržela v Lamanšském průlivu tři desítky migrantů, kteří se snažili dostat do Británie. První skupině se na člunu porouchal motor, druhé plavidlo před zásahem pohraničníků začalo nabírat vodu, informovala s odkazem na prohlášení úřadů agentura AFP. Všichni běženci jsou v pořádku a byli přepraveni zpět na francouzskou pevninu.
uprchlíci

La Manche chtělo překonat 60 migrantů, Britové je zadrželi

Britské a francouzské hlídkovací lodě dnes v průlivu La Manche zadržely na pěti menších plavidlech více než šest desítek migrantů, kteří se pokoušeli ve velice nepříznivém počasí přes moře dostat do Británie. Migranti byli převezeni do přístavu v Doveru na anglickém pobřeží. Část běženců podle svých slov pochází z Íránu, další řekli, že jsou z Iráku a Uzbekistánu, uvedla agentura AP.
Uprchlíci, ilustrační foto

Uprchlíci se valí přes La Manche, nápor na Británii přiživují falešné zprávy

Britské úřady v úterý zadržely 86 migrantů při pokusu překonat Lamanšský průliv. S odvoláním na ministerstvo vnitra o tom dnes informovala agentura DPA, podle níž se jedná o rekordní počet během jediného dne. Nárůst počtu migrantů snažících se nelegálně dostat z Francie do Británie podle BBC živí i falešné zprávy o uzavření hranic po brexitu.
Moře, ilustrační foto

Tragédie v průlivu La Manche: Převržený člun, tři mrtvé děti

Tři děti ve věku sedm, devět a 13 let dnes zahynuly po nehodě menšího rekreačního plavidla v jižní části kanálu La Manche. Člun se šesti pasažéry se z neznámých důvodů převrhl poblíž pláže u francouzské obce Agon-Coutainville. Trojici dospělých, která děti doprovázela, se nic vážného nestalo, informovala agentura AFP.
Emiliano Sala

Žádná stopa. Policie ukončila pátrání po letadle fotbalisty Saly

Záchranáři ukončili pátrání po argentinském fotbalistovi Emilianu Salovi, jenž byl na palubě letadla, které v pondělí večer zmizelo nad Lamanšským průlivem. Podle policie z ostrova Guernsey, v jehož blízkosti se stroj s pilotem a hráčem na palubě ztratil z radarů, je naděje na objevení přeživších mizivá.
uprchlíci

La Manche zaplavili uprchlíci. Závažný problém, říkají Britové

Nárůst počtu migrantů, kteří se snaží z Francie do Británie dostat na loďkách a člunech, je podle britského ministra vnitra Sajid Javid "závažným incidentem". O situaci chce jednat se svým francouzským protějškem, neboť je podle něj jen otázkou času, kdy někdo při pokusu překonat Lamanšský průliv přijde o život.
Moře, ilustrační foto

Konec potyček v Lamanšském průlivu? Britští a francouzští rybáři našli kompromis

Londýn - Britští a francouzští rybáři po několikatýdenních neshodách doprovázených potyčkami uzavřeli v pondělí kompromisní dohodu o lovu hřebenatek v Lamanšském průlivu. Britové přistoupili na to, že mušle oblíbené ve středomořské kuchyni budou u francouzského pobřeží dočasně lovit pouze z menších lodí. Výměnou za to dostanou rozšířená práva na lov v jiných oblastech. Informoval o tom web stanice BBC.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy