Laura Dahlmeierová (biatlonistka)

Gabriela Koukalová

Dahlmeierová se po stíhačce v Kontiolahti může radovat z celkového vítězství ve Světovém poháru. Koukalová si odstřelila šanci na slušné umístění

Kontiolahti - Po biatlonistech, kteří v poledne zahájili sobotní program Světového poháru v biatlonu ve finském Kontiolahti svým stíhacím závodem, se nyní v tomto finském středisku představili i biatlonistky, jež tak také absolvovali svou tentokrát desetikilometrovou stíhačku. Tu nejlépe ze všech zvládla německá suverénka této sezóny Laura Dahlmeierová, kteríá tak tímto triumfem potvrdila i své prvenství v celkovém pořadí Světového poháru v biatlonu. Je tak nyní už jasné, že ji nemůže nikdo předstihnout. Její největší soupeřka v rámci Světového poháru Gabriela Koukalová pak v tomto sobotním závodě uzavřela elitní desítku a to poté, co v závěrečné střelbě zaznamenala hned dvě chyby, přičemž před tím v závodě ani jednou nechybovala. I kdyby tak česká reprezentantka triumfovala ve všech třech závodech v posledním díle biatlonového Světového poháru, jenž se bude konat v Holmenkollenu, na celkový triumf v seriálu po tomto dni tak zkrátka už nedosáhne.
Biatlon, ilustrační fotografie

Stíhačku v Pchjongčchangu ovládla Němka Dahlmeierová, Koukalová skončila i přes ztrátu hůlky osmá

Pchjongčchang - V jihokorejském Pchjongčchangu, tedy v místě, kde se budou téměř za rok konat Zimní olympijské hry, se v těchto dnech koná další díl biatlonového Světového poháru a po sprinterských závodech jak žen, tak i mužů, jsou v sobotu na programu stíhací závody obou těchto kategorií. Jako první se na trati určené pro olympijské závody v biatlonu v sobtu představily ženy a tak především české fanoušky zajímalo, jak si povede tuzemská biatlonová královna Gabriela Koukalová poté, co se jí nevydařil podle svých představ čtvrteční sprint, na kterém skončila až jednadvacátá. Protože právě v tomto sprinterském závodě byla nejlepší Češkou Eva Puskarčíková, jež skončila na 16. pozici, byla to tato harrachovská rodačka, která z českých závodnic vjela do stíhacího závodu jako první. Přesto to ale byla nakonec Koukalová, jež jako první z Češek dojela ve stíhačce do cíle. Přes všechny peripetie se ztracenou hůlkou se dokázala vylepšit o třináct míst a skončila tak tedy osmá. Stejně jako ve sprintu pak ve stíhačce triumfovala Němka Laura Dahlmeierová.
Biatlon, ilustrační fotografie

Biatlonisty čeká v Anterselvě generálka na šampionát

Anterselva - Třítýdenní náročný program zakončí závody v italské Anterselvě (Antholzi). Na prahu druhé poloviny sezóny biatlonisté absolvují závěrečný start před mistrovstvím světa v Hochfilzenu. Body do Světového poháru a vydařená generálka na šampionát jsou více než dostatečnou motivací.

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 42 minutami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Princezna Kate půjde s pravdou ven, naznačují zdroje z Velké Británie

Brity znepokojuje, jak málo toho ví o zdravotním stavu oblíbené princezny Kate, která v úvodu roku podstoupila operační zákrok. Od té doby se neukázala na veřejnosti. Podle nejnovějších informací by se však manželka prince Williama výhledově mohla lidem ukázat.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy