Lékařský odborový svaz

Nemocnice, ilustrační foto

Lékařské odbory žádají o vyhlášení nového nouzového stavu

Asociace samostatných odborů (ASO) a Lékařský odborový klub - Svaz českých lékařů (LOK) žádají o vyhlášení nového nouzového stavu. Poukazují na situaci ve zdravotnictví. Uvedly to v prohlášení, které zaslaly ČTK. Za komplikace podle nich můžou opoziční strany. Nouzový stav trvá od 5. října a skončit by měl 14. února. Sněmovna ve čtvrtek nesouhlasila s jeho dalším prodloužením.
Adam Vojtěch (ANO)

Ministr Vojtěch válčí s odbory o peníze. K dohodě nedošlo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se s odbory a zástupci nemocnic, pacientů a dalších organizací neshodl na přidání peněz do zdravotnictví pro příští rok. Chtěli více peněz na platy, pro nemocnice a domácí péči. Obě strany to řekly po dnešním jednání zdravotnické tripartity na ministerstvu zdravotnictví. Peníze se podle organizací sdružených v tzv. krizový štáb českého zdravotnictví mají vzít z rezerv zdravotních pojišťoven. Pojišťovny pro příští rok navrhly meziroční navýšení 25 miliard korun, odbory chtějí 45 miliard. Podle odhadů bude příští rok pro zdravotní péči 346 miliard korun.
Martin Engel

Lékařské odbory podaly žalobu na ČR kvůli platům lékařů

Praha - Lékařský odborový klub (LOK) podal žalobu na Česko, oznámil dnes předseda LOK Martin Engel. V kauze jde o splnění memoranda, kterým stát zaručil, že nejpozději k 1. lednu 2013 dosáhnou platy lékařů v nemocnicích 1,5 až trojnásobku průměrné mzdy v zemi. MZ se hájí tím, že memorandum není právně závazný dokument.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 12 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy