Lenín Moreno

Lenín Moreno

Ekvádorský prezident Moreno ustoupil protestům, Dekret 883 bude odvolán

Prezident Ekvádoru Lenín Moreno odvolá balíček úsporných opatření, kvůli jehož zavedení zemí v posledních dnech zmítala vlna nepokojů. V neděli večer místního času (v pondělí brzy ráno SELČ) se na tom podle agentury AP dohodl s lídry domorodých národů, kteří výměnou za ústupek vyzvou své stoupence k ukončení protestů a silničních blokád.
Lenín Moreno

Protesty v Ekvádoru sílí, demonstranti vtrhli do parlamentu

Několik stovek demonstrantů vniklo v úterý do budovy ekvádorského parlamentu, než je krátce poté slzným plynem vyhnala policie. Do ekvádorské metropole Quito podle místních médií dorazilo už na 10.000 lidí z celé země, aby se manifestací připojili k národní stávce plánované na dnešek.
Lenín Moreno

Assange využíval ambasádu jako špionské středisko, tvrdí ekvádorský prezident

Zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange, kterého minulý týden ve čtvrtek na velvyslanectví Ekvádoru v Londýně zatkla britská policie, využíval ambasádu jako špionské centrum. V rozhovoru s listem The Guardian to prohlásil ekvádorský prezident Lenín Moreno, který zopakoval, že rozhodnutí odejmout Assangeovi azyl není výsledkem vlivu jiného státu.
Zatčení Juliana Assangeho

Assange byl zatčen, Ekvádor mu odňal azyl na ambasádě v Londýně

Zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange, který se od roku 2012 skrýval na velvyslanectví Ekvádoru v Londýně, byl dnes z ambasády vyveden a zatčen. Zadržení potvrdila londýnská policie, podle níž ji na úřad pozval velvyslanec poté, co jihoamerická země Assangeovi odebrala azyl. Šéf britské diplomacie Jeremy Hunt Ekvádoru poděkoval za součinnost. Podle BBC byl Assange zatčen na základě toho, že se vyhýbal soudu, jeho právní zástupce tvrdí, že podkladem byla mimo jiné žádost o vydání do Spojených států.
Ekvádor, ilustrační foto

Na odvykací klinice v Ekvádoru vypukl požár, 18 lidí uhořelo

Při požáru kliniky pro léčbu závislostí v ekvádorském městě Guayaquil zemřelo v pátek 18 lidí. Informovala o tom místní prokuratura, podle níž bylo po tragédii zadrženo pět lidí spojených s vedením zařízení, jehož provoz nebyl oficiálně povolen.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy