Lesní správa Lány

Soud, ilustrační foto

Kauza Lány: Spolupracovník obžalovaného Baláka odmítl u soudu vypovídat

Spolupracovník obžalovaného šéfa Lesní správy Lány Miloše Baláka Eduard Gaisler odmítl u soudu vypovídat. Kladenský soud se zabývá kauzou údajného ovlivnění veřejné zakázky v Lánské oboře, dnes pokračovaly výpovědi svědků. Obžalovaný je také manažer dodavatelské firmy Energie - stavební a báňská (EBS) Libor Tkadlec i přímo firma EBS. Obžalovaní už dříve uvedli, že se ničeho nezákonného nedopustili.
Soud, ilustrační foto

Kauza podezřelé zakázky v Lánské oboře: Začal soud, Balák vinu odmítá

Kladenský soud dnes začal projednávat kauzu údajného ovlivnění zakázky v Lánské oboře. Mezi obžalovanými před soudem stanul šéf Lesní správy Lány Miloš Balák, který podle přednesené obžaloby umožnil dalšímu obžalovanému, manažerovi firmy Energie - stavební a báňská Liborovi Tkadlecovi výhodu při přípravě a zadání veřejné zakázky. Třetí a poslední z obžalovaných je přímo společnost Energie - stavební a báňská.
Zámek Lány

Kauza Lesní správy Lány jde do další fáze, policie ukončila vyšetřování

Policie ukončila vyšetřování případu Lesní správy Lány. České televizi (ČT) to potvrdilo Vrchní státní zastupitelství v Praze. Kauza se týká zakázky na opravu svahu u nádrže Klíčava. V případu padlo několik obvinění, čelí mu i ředitel Lesní správy Lány Miloš Balák, který vinu odmítá. On i další podezřelí se nyní mohou seznámit se spisem, případně navrhnout doplnění.
Vratislav Mynář

Lžete, chcete poškodit kancelář prezidenta! Mynář ostře seřval Babišův deník, hrozí i právníky

Mladá fronta Dnes, která spadá po vydavatelství Mafra patřícího do koncernu Agrofert, vydala před několika dny článek s názvem „Ze sídla prezidentů kamenolom. Stíhaný šéf těží v Lánech tisíce tun horniny,“. Podle něj stíhaný šéf lánské obory, kterého dosadil hradní kancléř Vratislav Mynář, prodal obviněné firmě pod cenou dva a půl tisíce náklaďáků Proti takovému nařčení se ale Mynář ostře ohradil.
Zámek Lány

Lány se mění v lom? Kámen je prodáván firmě stíhané za zakázku, Mynář mlčí

Lesní správa Lány prodala za poslední roky zhruba 17.000 metrů krychlových kamene vytěžených v Lánech firmě obviněné stejně jako ředitel lesní správy Miloš Balák v kauze manipulace se zakázkami lesní správy. Cena za kámen byla méně než čtvrtinová oproti běžné prodejní ceně. S odvoláním na smlouvy, které má k dispozici, to píše dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Lesní správa podle deníku také usiluje o povolení téměř pětihektarového lomu v Lánech.
Zámek Lány

Cinklé zakázky? V kauze Lesní správy Lány přibylo další obvinění

Praha - V kauze zakázek Lesní správy Lány policie obvinila dalšího aktéra, uvedla dnes Česká televize. Informaci jí údajně potvrdil státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Jiří Pražák. Jednu z firem stíhá za sjednání výhody při zadání zakázky. Několik lidí bylo v souvislosti se zakázkami zadrženo už loni. Sporná zakázka se týká sanace svahů v údolí vodní nádrže Klíčava. Lesní správa Lány je příspěvkovou organizací kanceláře prezidenta.
Vratislav Mynář

Hradní zakázky za stamiliony: Rozdává je Mynář svým lidem?

Praha - Hradní kancléř Vratislav Mynář během svého působení ve funkci čtyřikrát navýšil rozpočet Lesní zprávy Lány. Za jeho působení se našlo dvacet pět zakázek v hodnotě 440 miliónů korun, které byly jím zadány a které naznačují možné propojení na někoho z Pražského hradu, kdo o udělení zakázky rozhodoval.
Lesní správa Lány

V kauze Lesní správy Lány jsou obviněni dva lidé

Praha - Policie obvinila dva ze tří lidí zadržených v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek Lesní správy Lány. Všechny tři zadržené policie dnes propustila, uvedl státní zástupce Jiří Pražák v tiskové zprávě na webu Justice.cz. Lánská lesní správa je příspěvkovou organizací kanceláře prezidenta.
Lesní správa Lány

Razie v příspěvkové organizaci kanceláře prezidenta: Policie zadržela tři lidi

Praha - Policie zadržela tři lidi v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek Lesní správy Lány, což je příspěvková organizace kanceláře prezidenta. Zadržení jsou podezřelí ze sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a dalších trestných činů, které se týkají tendrů organizace. Oznámil to dnes na webu státní zástupce Jiří Pražák.

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 34 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

Zdroj: David Holub

Další zprávy