letní festivaly

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

NeFestival v Ostravě skončil. Rozhodnutí epidemiologů je nehorázné, tvrdí organizátorka

NeFestival, který v Ostravě od středy pořádá organizační tým zrušeného festivalu Colours of Ostrava, skončil. ČTK to řekla ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová. Festival, který měl letos v menším měřítku nahradit oblíbené Colours of Ostrava, znemožnilo dnešní náhlé opatření hygieniků, kteří kvůli šíření koronaviru omezili v Moravskoslezském kraji hromadné akce nanejvýš na 100 lidí.
Hudební festival Colours of Ostrava

Náhrada za Colours of Ostrava: Pořadatelé chystají NeFestival. Kdo na něm vystoupí?

Pořadatelé zrušených Colours of Ostrava chystají v původním termínu akce čtyřdenní NeFestival. V Dolních Vítkovicích tak 15. až 18. července vystoupí kapela Tata Bojs, novocirkusový soubor Cirk La Putyka či Kapitán Demo. Součástí programu bude i jednodenní verze diskusního fóra Meltingpot. ČTK to dnes za pořadatel řekl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.
Koncert, ilustrační foto

Hudební festivaly Benátská!, Hrady CZ a Okoř 2020 letos nebudou

Hudební festival Benátská! v libereckém Vesci, putovní festival Hrady CZ ani Okoř 2020 se letos konat nebudou. Pořadatelé Benátské! oznámili náhradní termín 22. až 25. července 2021. Hrady CZ termíny příštího ročníku zveřejní po prázdninách, stejně jako organizátoři festivalu v podhradí hradu Okoř. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na příští rok, oznámili dnes pořadatelé na svých stránkách.
Vláda ČR

Urgentní výzva vládě: Hudební scéna žádá půjčky nebo změny DPH

Návrhy, jak efektivně a koncepčně pomoci hudebnímu sektoru postiženému pandemií koronaviru, připravila pracovní skupina zástupců české hudební scény. Tvoří ji zástupci festivalů, autorských svazů i nezávislých umělců, své návrhy hodlají co nejdříve předložit vládě. Chtějí bezúročné půjčky, posečkání s placením nájmů, pokud je pronajímatelem stát, a ponechání přidělených grantů i v případě, kdy se projekt neuskutečnil celý.
skupina Green Day

Příští Rock for People bude "nabušený". Do Česka se vrátí Green Day, a to není vše

Na festivalu Rock for People příští rok vystoupí americká punk rocková legenda Green Day. Do Hradce Králové doveze své album, které vydá na začátku příštího roku. ČTK o tom dnes za pořadatele festivalu informovala Silvie Marková. Společně s Green Day dorazí američtí rockeři Fall Out Boy, kteří budou mít na Rock for People českou premiéru, a držitelé Grammy, americká kapela Weezer.
Koncert, ilustrační foto

Rockeři Manic Street Preachers míří do Česka, vystoupí na Rock for People

Velšská rocková skupina Manic Street Preachers vystoupí na festivalu Rock for People, který se uskuteční od 4. do 6. července na letišti v Hradci Králové. Rockové trio se v Česku představilo už několikrát, naposledy před pěti lety, kdy mu tleskal zaplněný Velký sál Lucerny. Novináře o tom dnes informoval ředitel Rock for People Michal Thomes.
Festival pouličního divadla v Praze

Nevíte, kam v létě vyrazit za kulturou? Máme pro vás pár tipů

Praha – Letní sezóna je v plném proudu. Nemusíte plánovat drahou exotickou dovolenou u moře či víkendové výlety do přírody, abyste si mohli užít léto naplno. EuroZprávy.cz pro vás připravily výběr nejlepších a nejzajímavějších akcí po celé České republice. Naleznete zde výběr z divadla, vážné hudby, pivních slavností, zábavu a samozřejmě i něco z exotiky.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 25 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy