Liglass Trading CZ

Prezident Miloš Zeman

Vypovězení smlouvy s Liglassem je standardní, myslí si Zeman

Praha - Prezident Miloš Zeman považuje rozhodnutí kyrgyzské vlády o odstoupení od dohody s českou společností Liglass Trading za standardní záležitost. Firma měla podle smlouvy v Kyrgyzstánu vybudovat kaskádu vodních elektráren na řece Naryn. Tisk poukazoval na to, že společnost Liglass Trading CZ není v Česku v oboru známá. Přesto se za ni u kyrgyzského prezidenta Sapara Isakova přimluvil kancléř Vratislav Mynář.
Firmy, ilustrační foto

Liglass zatím nezaplatí, kyrgyzská strana prý porušila smlouvu

Železný Brod (Jablonecko) - Česká společnost Liglass Trading CZ (LTD CZ) zatím nechce zaplatit dohodnutých 37 milionů dolarů (asi 807 mil.Kč) v souvislosti s plánovanou výstavbou kaskády vodních elektráren v Kyrgyzstánu. Středoasijská země se ohradila proti případné mezinárodní arbitáži.
Kyrgyzstán, ilustrační foto

Liglass zatím odstoupení od smlouvy nedostal, nevylučuje arbitráž

Železný Brod (Jablonecko) - Česká společnost Liglass Trading CZ (LTD CZ) sídlící u Železného Brodu nedostala zatím od kyrgyzské vlády žádné oficiální oznámení o odstoupení od smlouvy na výstavbu kaskády vodních elektráren. Podle tiskového prohlášení firmy je ve hře i mezinárodní arbitráž.
Kyrgyzstán, ilustrační foto

Dění kolem české firmy Liglass Trading je v Kyrgyzstánu skandálem roku

Biškek/Praha - Kyrgyzský prezident Almazbek Atambajev se seznámil s informacemi o sporu kolem české firmy Liglass Trading, která má ve středoasijské zemi dostavět kaskádu vodních elektráren na řece Naryn. Hlava státu v minulosti zavázala, že projekt osobně zabezpečí do konce svého mandátu.
Jiří Ovčáček

Kyrgyzstán prověřuje českou firmu Liglass. Média rozpoutala hysterii, spustil Ovčáček

Praha/Biškek - Příslušné kyrgyzské státní orgány prověří informace o údajné nezpůsobilosti české firmy Liglass Trading ke stavbě energetické kaskády. Po schůzi kyrgyzské Bezpečnostní rady to dnes v Biškeku prohlásil její tajemník Těmir Džumakadyrov. Podle serveru kg.24 je ale přesvědčen, že lidé připravující smlouvu s českou firmou všechny okolnosti prozkoumali. Jaké státní orgány českou společnost prověřují, Džumakadyrov neupřesnil. Pražský hrad krok kyrgyzských orgánů nepřekvapuje vzhledem k hysterii, kterou česká média rozpoutala, sdělil ČTK mluvčí Jiří Ovčáček.

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

WHO je znepokojena šířením ptačí chřipky. Případy nákazy se potvrdily i u lidí

Světová zdravotnická organizace (WHO) je znepokojena šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Podtyp H5N1 vedl v posledních čtyřech letech k úmrtí desítek milionů kusů drůbeže, přičemž nakaženo bylo i volně žijící ptactvo a suchozemští či mořští savci. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy