Luděk Vokál (policista)

Soud, ilustrační foto

Vyzradil razii? Kauza elitního exdetektiva Vokála se vrací k obvodnímu soudu

Případ bývalého kriminalisty Luďka Vokála, který čelí obžalobě ze zneužití pravomoci v souvislosti s vyzrazením razie v kauze Vidkun, musí znovu projednat Obvodní soud pro Prahu 5. Původní zprošťující rozsudek minulý týden v neveřejném jednání zrušil odvolací senát pražského městského soudu. Vyplývá to z informací v soudní databázi. Bývalému elitnímu detektivovi tehdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) hrozí až pět let vězení.
krimi

Exdetektiv Vokál čelí žalobě. Lidem z podsvětí měl donášet informace

Státní zástupce obžaloval bývalého kriminalistu Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Luďka Vokála. Informovala o tom dnes Česká televize (ČT). Detektiv údajně v letech 2010 až 2015 poskytoval lidem z podsvětí informace ze spisů. Podle dřívějších informací by mělo jít o údaje ze spisů protidrogové centrály nebo informace z policejních databází o šéfovi ČEZ Danielu Benešovi či lobbistovi Romanu Janouškovi.
Soudy, ilustrační fotografie

Elitní policista z kauzy Vidkun byl zproštěn žaloby, vyzrazení razie se neprokázalo

Obvodní soud pro Prahu 5 dnes zprostil obžaloby bývalého kriminalistu Luďka Vokála, který byl viněn ze zneužití pravomoci v souvislosti s vyzrazením razie v kauze Vidkun. Podle soudu není žalovaný skutek trestným činem. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce se proti němu na místě odvolal. Vokál si pro případné odvolání ponechal lhůtu. Olomoucká korupční kauza Vidkun se týká podezřelých vazeb mezi policisty, podnikateli a politiky.
Soud, ilustrační foto

U soudu v kauze exdetektiva Vokála bylo dusno, veřejnost se musela poroučet

Obvodní soud pro Prahu 5 dnes pokračoval v projednávání případu bývalého detektiva Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Luďka Vokála, který čelí obžalobě ze zneužití pravomoci v souvislosti s vyzrazením razie v kauze Vidkun. Vyslechl Vokálovy tehdejší kolegy, mimo jiné bývalého ředitele útvaru Roberta Šlachtu. Před soudem mluvili i manželé Albin a Lucie Arifovičovi, při jejich výpovědi však soudkyně vyloučila veřejnost. Hlavní líčení bude pokračovat v prosinci.
soudy

Vyzradil policejní razii? Bývalý detektiv Vokál stanul před soudem, jeho žena vyčinila žalobci

Praha - Obvodní soud pro Prahu 5 dnes začal projednávat případ Luďka Vokála, který čelí obžalobě ze zneužití pravomoci v souvislosti s vyzrazením razie v kauze Vidkun. Bývalý elitní detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) vypovídal za zavřenými dveřmi, v jeho vyjádření totiž mohly zaznít utajované skutečnosti. Olomoucká korupční kauza Vidkun se týká podezřelých vazeb mezi policisty, podnikateli a politiky.
Ilustrační fotografie

Moje zatčení na Ukrajině? Zpravodajská hra, tvrdí Vokál

Kyjev/Praha - Někdejší důstojník českého Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Luděk Vokál, zadržený minulý měsíc na Ukrajině kvůli podezření z nezákonného obchodování se speciálním zařízením a následně propuštěný na kauci, tvrdí, že v jeho případě jde ukrajinské tajné službě SBU především o jistého českého diplomata ze zastoupení NATO v Kyjevě a o provizi z prodeje speciální techniky, s níž Vokál obchoduje. Bývalý policista to řekl serveru Aktuálně.cz.
Luděk Vokál

Potvrzeno: Na Ukrajině byl zadržen exdetektiv Vokál, hrozí mu až sedm let vězení

Praha/Kyjev - Čechem zadrženým v pondělí na Ukrajině je bývalý vysoký důstojník někdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Luděk Vokál, potvrdila serveru iROZHLAS.cz soudkyně, která ve středu v Kyjevě rozhodovala o jeho případné vazbě. Vokál na Ukrajině čelí obvinění z nezákonného prodeje zařízení, které je možné použít například k odposlechu telefonů, upřesnila soudkyně dřívější informace. Hrozí mu za to čtyři až sedm let vězení.
Ilustrační foto

Další eskapáda bývalého detektiva Vokála? Zatkli ho na Ukrajině

Praha/Kyjev - Na Ukrajině byl v pondělí kvůli podezření z nezákonného použití technických prostředků zadržen muž z České republiky. Kyjevský soud dnes rozhodl, že bude propuštěn z cely předběžného zadržení po zaplacení kauce, která odpovídá zhruba 4500 eurům (asi 115.000 Kč). ČTK to řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. Server Info.cz s odvoláním na důvěryhodné zdroje napsal, že zadrženým je bývalý vysoký důstojník někdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Luděk Vokál, kterého Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) podezírá z několika trestných činů.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 21 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

včera

Útok nožem na škole ve Walesu: Mezi zraněnými je údajně i učitelka

Britská média ve středu informovala o rozsáhlém policejním zásahu ve škole ve městě Ammanford na jihu Walesu. Při útoku nožem tam tři lidé utrpěli zranění, podle deníku The Telegraph má mezi nimi být i učitelka. Podezřelá osoba byla zadržena. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy