Madeta

Mléko

Stát vypsal tendr na sušené mléko, chce za něj dát 155 milionů korun

Stát vypsal tendr na dodání, skladování a ochraňování 900 tun odtučněného a 900 tun plnotučného sušeného mléka. Dnes o tom informovala Správa státních hmotných rezerv (SSHR) na svém webu. Zakázky jsou rozděleny na menší po 150 tunách. Přepokládaná cena by měla být 65,88 milionu korun za odtučněné a 88,56 milionu korun za plnotučné mléko.
Mléko, ilustrační fotografie

Madeta má starosti. Jak se vypořádá s obřím výpadkem dodávek mléka?

Největší česká mlékárna Madeta přišla ode dneška o dodávky 200.000 litrů mléka denně z Mlékařského a hospodářského družstva JIH. Družstvo totiž začíná víc dodávat do Německa. Madeta si zatím zajistila 75.000 litrů mléka denně od firmy Interlacto a dalších farmářů z Moravy. Bude vyrábět méně trvanlivého mléka, nezdraží, nebude propouštět. Náklady na svoz denně stoupnou o 50.000 Kč, jejich celkovou výši ale mlékárna neuvedla. Do srpna chce chybějící surovinu plně zajistit jinde. ČTK to dnes řekl generální ředitel Madety Milan Teplý.
Mléko

Madeta je bez dodávek 200 tisíc litrů mléka denně, důsledky mohou být závažné

Největší česká mlékárna Madeta je od dneška bez dodávek 200.000 litrů mléka denně od Mlékařského a hospodářského družstva JIH, které dalo kvůli vyšší výkupní ceně přednost mlékárně v Německu. Pokud Madeta za chybějící dodávku nesežene mléko, bude muset podle ředitele Milana Teplého snížit výrobu trvanlivého mléka a omezit sušení mléka. Pro firmu to může znamenat roční propad tržeb až miliardu korun.
Mléko

Madeta přijde o 200 tisíc litrů mléka denně, v tržbách ročně o miliardu

Největší česká mlékárna Madeta přijde od 1. července o dodávky 200.000 litrů mléka denně, které jí dodávalo Mlékařské a hospodářské družstvo JIH. Družstvo bude více dodávat do Německa, do Madety tedy méně. Pro Madetu to může znamenat roční propad tržeb až miliardu Kč. Madeta si zatím zajistila 50.000 litrů od jiných dodavatelů. JIH bude víc dodávat Německu kvůli vyšší ceně. Madeta družstvu nabízela výkupní cenu 8,9 koruny za litr. ČTK to dnes řekli generální ředitel Madety Milan Teplý, předseda představenstva JIH Karel Bednář a ředitelka jihočeské agrární komory Hana Šťastná.
Mléko

Šéf Madety šel do Budějovic za bytem, firmu chce předat synovi

Sklad s kapacitou 8000 palet chce největší česká mlékárna Madeta v letech 2020 až 2021 vybudovat v pelhřimovském závodu, který v minulosti zamýšlela zavřít. Plány změnila, a dál tam bude vyrábět trvanlivé mléko. Firma letos plánuje tržby 5,2 miliardy Kč, řekl v rozhovoru pro ČTK předseda představenstva a generální ředitel Madety Milan Teplý, který 26. března oslaví 70. narozeniny.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy