Majáles

Ilustrační foto

V Brně se konal studentský majáles, přišly tisíce lidí

Brno - Dějištěm bujarých oslav se dnes dopoledne stalo náměstí Svobody v Brně, odkud po slavnostním přestřižení pásky vyrazil směrem na výstaviště majálesový průvod. V jeho čele jelo několik aut s menšími pódii, na nichž hrály kapely jako Mandrage nebo Vypsaná fixa.
David Koller fotografům u vchodu moc nepózoval, ba naopak rychle utekl do zákulisí

Králem olomouckého majálesu bude letos zpěvák David Koller

Olomouc - Králem letošního olomouckého majálesu, který se zaměří na sté výročí republiky a na společnou česko-slovenskou historii, bude zpěvák, skladatel a bubeník David Koller. Korunu krále vysokoškolských studentů si nasadí ve středu 9. května na Horním náměstí v Olomouci. ČTK to dnes řekl pořadatel akce Ondřej Martínek. Samotné korunovaci bude předcházet průvod městem, slavnostní akt pak završí společné zpívání československé hymny. Olomoucký majáles ponese letos motto ČeskosLOVEnsko aneb 100 let spolu.
Majálesový průvod putoval z nádvoří Tereziánské zbrojnice na Horní náměstí

OBRAZEM: Olomouc žije majálesem, letošním králem se stal Marek Eben

První květnový týden v Olomouci se nese ve znamení oslav majálesu Univerzity Palackého. Letošní ročník studentského veselí opět zaujal rozmanitým programem, který nabídl řadu hudebních vystoupení, divadelních a filmových představení, populárně-vědecké i výtvarné workshopy nebo interaktivní prezentace různých neziskových a studentských organizací. Olomoucký majáles vyvrcholil ve středu 4. května na Horním náměstí korunovací letošního krále Marka Ebena. Ten ke studentům pronesl z balkonu olomoucké radnice řeč s humorem jemu vlastním. Alegorický průvod poté nového krále doprovodil do krásného prostředí Bezručových sadů, kde se nacházelo majálesové šapitó, menší hudební scéna a mnoho dalších venkovních aktivit. Program letošního majálesu bude ukončen v sobotu 7. května.
Majáles

Brno se o víkendu otřese v základech, čeká ho Majáles a unikátní akce Utubering

Brno - Už v pátek na brněnském výstavišti vypukne Brněnský Majáles. Největší festival na jižní Moravě je vyvrcholením a zároveň hlavním dnem studentských majálesových oslav. Letos se koná společně s akcí Utubering, unikátním festivalem generace Z. Návštěvníci Majálesu se mohou těšit na celkem 20 vystoupení na třech hudebních scénách.
ATMO music roztančili davy fanoušků už na samém úvodu festivalu

OBRAZEM: Pražský Majáles opět přivítal desetitisíce fanoušků

Praha - Předposlední dubnový den se v Praze odehrál již tradiční Majáles, kam přijíždí každoročně desítky tisíc nejen studentů oslavit příchod jara a mládí. Na Majálesu vystoupili ATMO music, Wohnout s Evou Pilarovou, UDG, Sto zvířat, Mandrage, Paulie Garand, Mandrage, Kryštof, Xindl X, Jelen a další. Fanoušci mohli vidět nejen skvělé několikahodinové sety kapel, ale i spoustu efektů od páry po konfety k tomu.
Pražský majáles 2016

Pražský Majáles už klepe na dvěře

Praha - Každoroční studentské oslavy v podobě Majálesu se blíží. Pražský Majáles startuje už tento pátek a na třech pódiích se představí to nejlepší z české hudební scény v čele s kapelami Kryštof, Mandrage nebo Xindlem X.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 9 hodinami

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy