Marie Antoinetta

Ilustrační foto

Perla Marie Antoinetty se vydražila za rekordní sumu

Přívěsek s velkou perlou, který kdysi patřil francouzské královně Marii Antoinettě, byl dnes vydražen v aukční síni Sotheby's v Ženevě za 32 milionů dolarů (736 milionů korun). Podle Sotheby's jde o rekordní cenu za perlu vydraženou v aukci. Dražba klenotů z majetku parmských Bourbonů vynesla celkem přes 53 milionů švýcarských franků (1,2 miliardy korun).
Ilustrační foto

V Mnichově vystavují šperky Marie Antoinetty. Půjdou do dražby, cena závratná

Mnichov - Milovníci historie i zlatnického umění si mohou v Mnichově dnes prohlédnout šperky, které v 18. století nosila francouzská královna Marie Antoinetta. Aukční síň Sotheby's kromě nich veřejnosti představí i dalších vzácné ozdoby z majetku parmských Bourbonů. Po bavorské metropoli se tři desítky náhrdelníků, náušnic, prstenů a broží představí ještě mimo jiné v Hongkongu, Dubaji či v New Yorku. Na podzim pak půjdou v Ženevě do dražby, informovala agentura DPA.

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 16 minutami

Aktualizováno před 25 minutami

před 32 minutami

před 45 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Situace na Ukrajině se bude jen zhoršovat, tvrdí rozvědka. Americká pomoc vývoj situace na frontě nezlepší

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy