Markéta Davidová

Michal Krčmář

Souhrn 14. dne olympiády: Davidová v masáku skončila čtvrtá, Krčmář jednadvacátý

V pátek svým již čtrnáctým soutěžním dnem opět pokračovaly Zimní olympijské hry v Pekingu. Z českých olympioniků se představili především biatlonisté, kteří měli na programu závod s hromadným startem. Zatímco mezi ženami závodila v českých barvách Markéta Davidová s Lucií Charvátovou, mezi muži pro změnu zase Michal Krčmář. Z této trojice sportovců byla nejlepší Davidová, která sahala po třetím cenném kovu pro českou výpravu, jenže jen těsně jí unikl kvůli poslední střelecké položce a bylo z toho čtvrté místo. Charvátová skončila až osmadvacátá. To jejich mužský kolega Krčmář ve svém závodě chyboval na střelnici třikrát a nakonec z toho bylo až jednadvacáté místo. Kromě biatlonu se pak další čeští olympionici představili v pátek ještě v krasobruslení.
Markéta Davidová

Davidová krátce před OH získala malý křišťálový glóbus. Za vytrvalostní závody

Formu si načasovat lépe už nemohla. Jen krátce před Zimními olympijskými hrami v Pekingu česká reprezentantka Markéta Davidová skončila na patnáctikilomertové trati v italské Anterselvě, kde se o tomto víkendu koná poslední závod biatlonistů před zmiňovanými Hrami, ve vytrvalostním závodě šestá. Pro Češku toto umíastění znamenalo jistotu zisku mlého křišťálového glóbu určeného pro celkovou vítězku v této disciplíně. Poprvé po pěti letech se tak některému z českých biatlonistů a biatlonistek podařil takovýto počin v rámci Světového poháru.
Markéta Davidová

Davidová ve stíhačce zaznamenala nejlepší svůj výkon v Ruhpoldingu. Skončila dvanáctá

V neděli svým dalším závodním dnem pokračuje podnik Světového poháru v biatlonu v německém Ruhpoldingu. Nedělní program tam začal ženským stíhacím závodem, kterého se zúčastnily i čtyři Češky Markéta Davidová, Jessica Jislová, Lucie Charvátová a Eva Puskarčíková, přičemž nejlépe se dařilo prvně jmenované, která si ze 27. místa dokázala polešilo patnáct příček a nakonec tak skončila na dvanáctém místě. Mohla se tak radovat ze svého nejlepšího umístění v Ruhpoldingu ve své kariéře. Nejlépe ze všech pak stíhačku zvládla jediná Norka ve startovním poli Marte Röiselandová, následovaná pak byla švédskými sestrami Elvirou a Hannou Öbergovými.
Markéta Davidová

Až stíhačka žen v Oberhofu přinesla Čechům nejlepší výsledek. Davidová skončila osmá

Na nejlepší výledek v rámci podniku Světového poháru v biatlonu v německém Oberhofu si musel český fanoušek počkat až na závěrečný závod, tedy na nedělní stíhací závod žen, kde se o něj postarala Markéta Davidová. Skončila v něm konkrétně osmá, díky čemuž se tak počtvrté v této sezóně stalo, že se tato česká reprezentantka dostala do elitní desítky. Na body se podařilo dosáhnout i její kolegyni Jessice Jislové, která skončila až pětatřicátá. Pro triumf si v závodě dojela Norka Marte Röiselandová.
Markéta Davidová

Z Češek se stíhací závod nejvíce povedl Davidové, skončila šestá. Triumfovala lídryně

Podnik Světového poháru v biatlonu konající se tento víkend v rakouském Hochfilzenu zakončil nedělní stíhací závod žen a právě až v tomto závodě se čeští fanoušci dočkali také nejlepšího výsledku z českého pohledu. Stíhací závod totiž ze všech zúčastněných Češek zvládla nejlépe Markéta Davidová, která sice startovala jako dvacátá, ale do cíle nakonec dorazila na parádním šestém místě a to i přesto, že hned dvakrát v závodě minula terč. Opět ale předvedla na trati skvělý běh a to o výsledku rozhodlo. Stíhačku pak ze všech nejlépe zvládla lídryně Světového poháru Norka Marte Röiselandová s naprosto čistou stelbou na svém kontě.
Markéta Davidová (ilustrační foto)

Sprint byl pro české biatlonistky lepší než štafeta. Nejlepší Davidová na 12. místě

Čtvrteční štafeta na úvod Světového poháru v Novém Městě na Moravě se českým biatlonistkám vůbec nevydařil, když skončily až na 18. příčce a tak nebylo divu, že si chuť z tohoto zpackaného závodu chtěly vylepšit již v sobotu ve sprintu. Podařilo se, i když nna umístění v elitní desítce české barvy nedosáhly. Nejblíže k němu měla česká jednička mezi ženami !Markéta Davidová, která po desítce dlouho sahala, ale vše se nakonec zhatilo úplně poslední ranou, kvůli které tedy skončila na 12. místě. I další z českých reprezentantek Lucie Charvátová mohla být se svým výkonem spokojena, když si připsala své sezónní maximum 17. místem. Body si připsala i 27. Jessica Jislová. Ze svého devátého triumfu v sezóně se radovala průběžně vedoucí žena Světového poháru Norka Tiril Eckhoffová.
Markéta Davidová

Davidová sahala v masáku v Anterselvě po medaili, skončila na slušném pátém místě

Konečně se mohl český biatlon dočkat první medaile v této sezóně biatlonového Světového poháru. Mohla se o ni postarat v sobotním závodě s hromadným startem v italské Anterselvě Markéta Davidová, která byla po poslední střelbě dkonce i třetí v průběžném pořadí a i když ji pak předjely dvě biatlonistky, stéměř do samotného závěru byla v ontaktu s medailovými pozicemi. Ke konci ale už české závodnici tolik nejely lyže a i proto nakonec skončila na pátém místě. I s tím ale můžou být rozhodně čeští sportovní fanoušci spokojeni.
Markéta Davidová

Davidová sahala v masáku na první českou medaili v sezóně. Nakonec skončila desátá

Po většinu dobu ženského závodu s hromadným startem, kterým se biatlonistky loučili v neděli s německým Oberhofem, odkud se odeberou společně se svými mužskými kolegy do italské Anterselvy, byla jediná česká reprezentantka Markéta Davidová v celém startovním poli vidět vždy v jeho popředí a i s jedním trestným kolem na kontě sahala po medailovém úspěchu. Jenže na řadu přišla poslední střelecká položka, na které zaznamenala hned dvě chyby a naděje na nejlepší výsledek jakéhokoli českého biatlonisty či biatlonistky v této sezóně Světového poháru tak byly ty tam. Davidová tak nakonec skončila desátá. Tak trochu překvapivou vítězkou závodu se stala Francouzka Simonová.
Markéta Davidová

Davidová ve stíhačce sahala po bronzu, nakonec skončila dvanáctá. Závod ovládly Norky

V německém Oberhofu pokračuje v sobotu další podnik biatlonového Světového poháru 2020/21 a to stíhaacími závody. Jako první se v sobotu představily biatlonistky včetně dvou českých a to Markéty Davidové a Evy Puskarčíkové. Prvně jmenovaná Češka byla blízko zisku první medaile pro český biatlon v tomto ročníku, nakonec se jí ale bronz získat nepodařilo a to kvůli zpackané poslední střelbě, po které musela Davidová hned na tři trestná kola a nakonec tak skončila dvanáctá. I tento závod pak ovládlo Norsko a to tentokráte zásluhou dua Tiril Eckhoffová, Marte Röiselandová.
Biatlon, ilustrační fotografie

Norky po přestávce navázaly na předvánoční výkony. Sprint v Obehofu vyhrála Eckhoffová

Stejně jako tomu bylo před Vánoci, i po Novém roce můžou biatlonoví fanoušci norské vlajky budou vídat vysoko ve výsledkové listině. Úvodní sprint v novém roce konající se v rámci dalšího podniku Světového poháru 2020/21 v německém Oberhofu. A i tentokrát se z vítězství v této disciplíně radovala Norka Tiril Eckhoffová. Co se týče Češek, tak ani jedné z nich se nepodařilo závod odstřílet čistě, nejlepší z nich pak byla nakonec sedmá Markéta Davidová a to i přesto, že v úvodním kole zaznamenela lepší běh než vítězná Eckhoffová.
Markéta Davidová

Davidová sahala po medaili, nakonec v masáku skončila čtvrtá. Závod opanovaly Norky

Nejlepší závod z pohledu českého biatlonu v probíhající sezóně Světového poháru 2020/21 se uskutečnil v neděli v rakouském Hochfilzenu. Právě tehdy se tam konal první závod s hromadným startem biatlonistek, kterého se vedle Evy Puskarčíkové zúřčastnila i další česká reprezentantka Markéta Davidová. Ta si svým výkonem v něm připsala osobní maximum v této sezóně, když v něm nakonec skončila na velice slušném čtvrtém místě. První do cíle dojela Norka Marte Olsbuová Roiselandová následovaná svou krajankou Tiril Eckhoffovou. Třetí pak byla Italka Dorothea Wiererová.
Markéta Davidová

Davidová ve stíhačce vedla, skončila devátá. Charvátová závod nedokončila

V neděli pokračoval třetí podnik letošního biatlonového Světového poháru 2020/21 v rakouském Hochfilzenu stíhacím závodem žen. Do něj za českou reprezentaci odstartovaly pouze dvě závodnice a to Markéta Davidová a Lucie Charvátová. Daleko lépe se však v závodě dařilo první jmenované, která dokonce během závodu i celé startovní pole vedla, protože ale kromě úvodní položky vleže, pak při dalších střelbách Davidová vždy jednou chybovala, skončila nakonec na deváté pozici. To Lucie Charvátová jen potvrdila, že střelecky na tom není kdovíjak dobře a na jedné z položek dokonce chybovala hned pětkrát a nakonec závod nedokončila. O čelo závodu se do koce závodu praly Norka Marte Roeiselandová a Běloruska Dzinara Alimbekavová. Nakonec tento souboj lépe i s jednou chybou při poslední střelbě na kontě norská závodnice.
Markéta Davidová

Alimbekavová si ve sprintu dojela pro životní první místo, Davidová v první pětce

Biatlonový peloton závodnic a závodníků se po dvou týdnech z finského Kontiolahti přesunul do rakouského Hochfilzenu, kde začal třetí podnik letošního biatlonového Světového poháru 2020/21 sprinterským závodem žen. Ten nejlépe ze všech odjela Běloruska Dzinara Alimbekavová, pro kterou bylo první místo životním umístěním. V závodě se pak z českého pohledu dařilo především Markétě Davidové, která sahala po stupních vítězů, nakonec i tak může být český fanoušek rád za její paté místo.
Tiril Eckhoffová během závodu s hromadným startem v Novém Městě na Moravě

Špatné mazání i střelba. Davidová na čtvrteční sprint nenavázala, závod suverénně ovládla Eckhoffová

V neděli svým posledním závodním dnem pokračuje Světový pohár v Novém Městě na Moravě, kterého se zúčastnila jediná česká reprezentantka Markéta Davidová, jež se do závodu kvalifikovala sobotním stíhacím závodem. Během nedělního hromadného závodu se české závodnici příliš nedařilo od počátku, ještě před první střelbou totiž na trati spadla. Navíc bylo vidět, že jí lyže nejedou tak dobře jako ostatním biatlonistkám a navíc při střelbě zaznamenala celkem čtyři minely. I když v polovině závodu objevila na čtvrtém místě a mohly se spřádat plány in na útok na medaili, nakonec špatná střelba ve druhé polovině závodu poslala Davidovou až na konečnou 20. pozici a nenavázala tak na čtvfrteční sprint, kde získala bronz. Suverénně si naopak v závodě počínala Norka Tiril Eckhoffová, která nedala svým pronásledovatelkám žádnou příležitost a do cíle tak dojela jako první. Na pátém místě pak skončila Italka Dorothea Wiererová, která tak díky tomu v celkovém pořadí Světového poháru nadále figuruje na vedoucí pozici.
Biatlon, ilustrační fotografie

Skvěle! Davidová nezklamala a v úvodním sprintu sezóny skončila na třetím místě

Po sprintu mužů se v neděli ve švédském Östersundu konal ještě sprint žen a právě v něm se čeští biatlonoví fanoušci dočkali prvního cenného kovu pro český biatlon v nové sezóně 2019/2020. O ten se postarala ta, od které se to před startem sezóny nejvíce čekalo, tedy od Markéty Davidové. Ta totiž v nedělním sprintu skončila na výtečném třetím místě, když na střeleckých položkách ani jednou nechybovala, ovšem kvůli pomalejší střelbě jí ještě dokázali předehnat Italka Dorothea Wiererová a Norka Marte Olsbuová Röislandová. V první dvacítce pak ještě najdeme Evu Kristejn Puskaršíkovou, body pak za třicáté místo bre ze sprintu i Lucie Charvátová.
Biatlon, ilustrační fotografie

Davidová v Anterselvě opět zářila! V hromadném závodě skončila druhá

Anterselva - Ve čtvrtek nejprve ve sprintu v italské Anterselvě získala teprve dvaadvacetiletá česká biatlonistka Markéta Davidová svou první zlatou medaili ze závodu Světového poháru, sobotní stíhací závod sice nezajela úplně podle představ, jelikož kvůli nepřesné střelbě skončil až čtrnáctá, ale všechno to zahladila v neděli v hromadném závodě. Díky neuvěřitelnému běžeckému výkonua mnohem lepší střelbě, kdy za celý závod chybovala pouze jednou, se nakonec umístila na stříbrné pozici. Nestačila akorát na Němku Lauru Dahlmeierovou, třetí pak další Němka Vanessa Hinzová.
Biatlon, ilustrační fotografie

Zlatá a skvělá, Markéta Davidová! V Anterselvě opanovala sprint

Anterselva - Světový pohár v biatlonu v italské Anterselvě začal pro český biatlon více než dobře. Ženský sprint, jenž byl na programu ve čtvrtek na trati dlouhé 7,5 km, totiž opanovala po skvělém jak běžeckém, tak i střeleckém výkonu talentovaná biatlonistka Markéta Davidová. Zatímco ona jak střelbu vleže, tak střelbu vestoje zvládla čistě, jiné favoritky na střelnici zaváhaly a až do konce závodu se udržela na průběžné veooucí pozici, přestože Němka Laura Dahlmeierová byla blízko tomu, aby mladou českou reprezentantku překonala. Ani ona však na čas Markéty Davidové nestačila a mohla tak vytrysknout zasloužená česká radost po životním závodě Markéty Davidové.

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

Netanjahu vysvětlil, proč po rozhodnutí RB OSN zrušil návštěvu USA

Cílem zrušení návštěvy izraelské delegace ve Washingtonu bylo vyslat vzkaz Hamásu, prohlásil ve středu izraelský premiér Benjamin Netanjahu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy