Martin Fourcade (biatlonista)

Biatlon, ilustrační fotografie

Fourcade se v Kontiolahti rozloučil posledním vítězstvím. Sezónu ale ovládl Johannes Boe

Biatlonisté (tedy mužští závodníci) mají po sobotním stíhacím závodě tuto sezónbu Světového poháru za sebou. Ve finském Kontiolhati sezónu 2019/20 uzavřeli svou sezónu právě stíhacím závodem a právě v něm triumfoval Francouz Martin Fourcade, jenž se tak rozloučil se svou biatlonovou kariérou. K celkovému vítězství v sezóně mu tento výkon však nestačil, neboť se sezónním králem stal Nor Johannes Boe, který byl v celkové klasifikaci o dvabody úspěšnější než Francouz. Seveřanovi na to stačilo i čtvrté místo v tomto závodě. Všem třem Čechům, kteří se pak tohoto pro ně posledního závodu sezóny zúčastnili, moc nevedlo. Nejlepším byl až devětadvacátý Ondřej Moravec, o místo za ním pak skončil Adam Václavík.
Biatlon, ilustrační fotografie

Až třicátý byl nejlepší Čech. Ve sprintu triumfoval Francouz Fourcade

Ve třetím závodě se podařilo vyhrát Francouzovi Martinu Fourcadovi, jemuž se opět tak povedlo využít absence Nora Johannese Boea, jenž v současnbosti čeká se svou manželkou potomka. Tentokrát si tedy galský kohout vychutnal radost z vítězství po sprintu v německém Ruhpoldingu. Právě na tento závod pak rozhodně nebudou v nejlepším vzpomínat Češi. Tím nejlepším byl totiž až třicátý Ondřej Moravec.
Biatlon (ilustrační foto)

Francouzi v čele s Fourcadem ovládli vytrvalostní závod. Nejlepším Čechem byl Moravec

Ve středu pokračoval ve švédském Östersundu úvodní díl Světového poháru v biatlonu 2019/2020 a to mužským dvacetikilometrovým vytrvalostním závodem. Důležitým momentem bylo, jak jednotlivé sevisní týmy namazali svým závodníkům lyže, neboť oproti víkendu se v Östersundu oteplilo a tudíž tak přišla na řadu obleva. Nakonec to podle všeho byli Francouzi, kteří měli namázano více než dobře, neboť všech pět závodících Francouzů se vešlo do první desítky, přičemž na prvních třech místech byli tři a to v pořadí Fourcade, Desthieux a Fillon-Maillet. Z české taktéž pětičlenné sestavy dopadl nejlépe Ondřej Moravec, jenž skončil na 17. místě, spolu s ním pak dosáhli na body další tři Češi.
Biatlon, ilustrační fotografie

Fourcade vyhrál poslední závod sezóny i přes svou roztržitost s náboji, Šlesingr minul poslední terč a stupně vítězů mu tak unikly

Holmenkollen - Stíhací závod biatlonistů na trati dlouhé 12,5 kilometru v norském Holmenkollenu byl tím úplně posledním závodem, který byl na programu v rámci této sezóny a který se uskutečnil v neděli. Tento závod vyhrál suverén právě končícího biatlonového ročníku Francouz Martin Fourcade, jemuž tak do rukou přistál malý glóbus určený pro celkového vítěze v této disciplíně, tedy konkrétně ve stíhacích závodech. Francouzský "profesor biatlonu" triumfoval v této stíhačce i přesto, že si zapomněl vzít s sebou náboje, které mu nakonec musel přímo na stavu předat člen realizačního týmu. Na vysoké umístění a to přímo na stupně vítězů pomýšlel i český reprezentant Michal Šlesingr, ten však minul úplně poslední terč na závěrečné položce a tím tak veškeré své šance na zisk některého z cenných kovů z tohoto závodu pohasly.
Biatlon, ilustrační fotografie

Fourcade v jihokorejské stíhačce potvrdil své kralování, ani jeden Čech nebyl v první dvacítce

Pchjongčchang - Po biatlonistkách v sobotu absolvovali svůj stíhací závod v jihokorejském Pchjongčchnagu na trati tentokráte dlouhé 12,5 kilometru i biatlonisté. A poté, co dopoledne středoevropského času kralovala suverénka mezi ženami Laura Dahlmeierová, tak i mezi muži dominoval jejich král a to Francouz Martin Fourcade. Ten sice do tohoto stíhacího závodu vyjel ze třetí pozice, přesto to byl nakonec on, kdo se v tomto závodě radoval z vítězství a jen tak všem ukázal, že velký křišťálový glóbus určený pro celkového vítěze biatlonového Světového poháru nemíří do jeho rukou pouhou náhodou. Pokud se podíváme na výkony českých biatlonistů, tak ti nijak zvlášť neoslnili, neboť se žádný z nich nedokázal probojovvat do první dvacítky.
Ilustrační foto

Biatlonista Fourcade se stal pošesté v řadě vítězem Světového poháru

Pchjongčchang - Martin Fourcade si předčasně zajistil prvenství v letošním Světovém poháru. K triumfu mu stačilo porazit rivala Antona Šipulina, a to s přehledem splnil. V dějišti olympijských her 2018 si sprint na 10 kilometrů podmanil Rakušan Julian Eberhard. Z českých reprezentantů se nejlépe umístil devatenáctý Tomáš Krupčík.
Biatlon, ilustrační fotografie

Biatlonisty čeká v Anterselvě generálka na šampionát

Anterselva - Třítýdenní náročný program zakončí závody v italské Anterselvě (Antholzi). Na prahu druhé poloviny sezóny biatlonisté absolvují závěrečný start před mistrovstvím světa v Hochfilzenu. Body do Světového poháru a vydařená generálka na šampionát jsou více než dostatečnou motivací.

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 45 minutami

před 46 minutami

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

Sníh z českých hor nadále mizí. Tání bude pokračovat, uvedli meteorologové

V Česku se momentálně souvislá sněhová pokrývka vyskytuje pouze na hřebenech Šumavy, Krkonoš a Hrubého Jeseníku. Maximálních hodnot bylo dosaženo už v únoru. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) navíc bude tání sněhu pokračovat. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy