Marvel Comics

Morbius

RECENZE: Nemastný neslaný upír Morbius je nudným pokusem o temný komiks

Další ze série přešlapů studia Sony, které se marně snaží budovat svůj vlastní komiksový vesmír. Upíří Morbius má málo akce, humoru i lásky a o hororu ani nemluvě. Mnohdy pranýřovaný Jared Leto je v tom tentokrát cela nevině a paradoxně je jednou z nejlepších věcí na celém filmu. Jak již jistě tušíte, je to hodně málo.
film Eternals

RECENZE: Specifická komiksovka Eternals si pohrává s alternativní historií světa

Dočkali jsme se. Marvel fanouškům servíruje další snímek ze svého univerza, který tentokrát stojí na vlastních nohou. Netradiční podívaná s rozmáchlou stopáží ukazuje, že Marvel nejsou jen barvičky a atrakce. Režisérka a scénáristka Chloé Zhao se nebojí těžkých témat ani palčivých otázek, ale na jeden snímek je toho snad až příliš moc.
Z filmu

RECENZE: Black Widow ukazuje lesk i bídu Marvelu a mohutnou inspiraci Bournem

Dlouho očekávaná a fanoušky doslova vymodlená sólovka rudovlasé Scarlett Johansson aka Černé Vdovy konečně dorazila do kin. Odvážný počin australské režisérky Cate Shortland však má dvě tváře. Podařený komorní thriller střídá v druhé části rozbředlá taškařice, ale jak vypadá celek?
Hlavní hrdinové stráví hlavně ze začátku dost času dumáním a pláčem.

RECENZE: Konec jedné epochy. Avengers: Endgame uzavírají 11 let MCU

RECENZE – Marvel Cinematic Universe udělal z komiksů, dle neznalých pouhé „zábavy dětí a upocených nerdů“, mainstream. Dal sice vzniknout i propadákům a jen o málo jeho filmů by se dalo označit za umění, ale díky Iron Manovi, Captainu Americovi a spol. nebude Hollywood nikdy stejný. A to se podařilo jen hrstce projektů v historii.
Captain Marvel

Captain Marvel: První marvelovka, v níž hlavní roli sehraje žena

Studio Marvel chystá historicky první film, kde si hlavní roli v komiksovém vesmíru MCU zahraje ženská postava. Snímek Captain Marvel bude mít českou premiéru 7. března 2019 a bude se jednat o předposlední část ze třetí fáze rozšířeného komiksového vesmíru Marvel Cinematic Universe (MCU).
film Liga spravedlnosti

Nejdražší filmy v historii filmového průmyslu. DC nebo Marvel?

Do seznamu nejdražších světových filmů s každým rokem přibývají další nové snímky. Až donedávna vůbec nejdražším filmem bylo třetí pokračování série Pirátů z Karibiku, který stal 300 milionů dolarů. Letos do řebíčku nejdražších filmů přibyly další nové snímky, o prvenství tradičně bojují Marvel a DC Comics.
film

V Thor: Ragnarok bude i Doctor Strange

Pro fanoušky Marvelu vyšel nový trailer na film Thor: Ragnarök. Ve filmu se Thor utká s bohyní smrti Helou, která se rozhodla dobýt Asgard. Jak to však dokáže bez svého věrného kladiva, na to si ještě počkáme.
Improvizoval například i Heath Ledger jako Joker

Chyby z Hollywoodu? Vaše nejoblíbenější scény vznikly omylem

Chyby se na natáčení filmů stávají v jednom kuse. Většinou jen režisér zahlásí "střih" a herci musí scénu zopakovat, dokud není naprosto přesně podle scénáře. Občas se však povede chyba, která dokonale sedí k charakteru postavy a ve finálním produktu zůstane. Podívejte se na legendární filmové scény, o kterých jste nevěděli, že vznikly úplným omylem.
Marvel Comics

Co chystá Marvel?

Marvel má dlouhodobé plány, na čem hodlá pracovat a co se kdy objeví ve světě. Protože má filmy rozvržené na několik let dopředu, může se to zdát pro fanouška matoucí. Na co se tedy můžete od Marvelu těšit?

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 54 minutami

před 1 hodinou

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 4 hodinami

před 4 hodinami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Netanjahu popírá tvrzení OSN a dalších, že Pásmo Gazy čelí hladomoru

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ve středu během jednání se šéfy diplomacie Británie a Německa odmítl tvrzení mezinárodních organizací, že ve válkou zmítaném Pásmu Gazy hrozí hladomor. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy