Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem

Nemocnice Na Bulovce

Z nákazy koronavirem se v ČR vyléčilo šest pacientů

V Česku se z nákazy koronavirem vyléčil šestý pacient. Jde o studentku z Ekvádoru, která byla jako jedna z prvních pacientů hospitalizovaná v Nemocnici na Bulovce. Po ženě z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem jde dnes již o druhého člověka, o kterých nemocnice informovaly, že se z nemoci vyléčili.
Ilustrační foto

V Česku se první tři lidé vyléčili z onemocnění Covid-19

V Ústeckém kraji se tři pacienti vyléčili z nemoci COVID-19, jde o první potvrzené případy uzdravení v České republice. Jsou to tři lidé z Děčína, kteří byli mezi prvními nakaženými novým typem koronaviru, řekla ČTK ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.
Lékaři

V Ústí jsou také tři cizinky s podezřením na koronavirus

V ústecké Masarykově nemocnici jsou mimo jiné i tři cizinky s podezřením na nový typ koronaviru. Argentinku a dvě Brazilky zastavili kontroloři na hranicích s Německem. Mezi novými případy, u nichž se potvrdilo onemocnění COVID-19, nikdo z Ústeckého kraje není, v regionu tak zůstává 12 nakažených. ČTK to dnes odpoledne řekla ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.
Ilustrační foto

Covid-19 na severu Čech: V Ústeckém kraji je 11 případů nákazy

V Ústeckém kraji je po víkendu 11 případů nákazy na nový typ koronaviru. Mezi dnes vyhodnocenými vzorky na onemocnění COVID-19, které byly z kraje zaslány do laboratoře, byly zachyceny tři pozitivní. Zdravotníci odebrali během víkendu v regionu na 50 vzorků k testu na nový typ koronaviru. ČTK to dnes řekl mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.
Ilustrační foto

V Ústeckém kraji přibudou další desítky lidí v karanténě

V Ústeckém kraji přibudou o víkendu další desítky lidí v domácí karanténě, k dnešku jich je 70. Hygienici zjišťují kontakty posledního potvrzeného případu s onemocněním COVID-19, kterým je žena z Litoměřic. Vrátila se před týdnem z Itálie. Zavaleni jsou dotazy těch, kteří se z Itálie vrací dnes. ČTK to řekla ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.
Ilustrační foto

V ústecké nemocnici leží 14 lidí s podezřením na koronavirus

V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem čeká na infekčním oddělení 14 lidí na výsledky testů na koronavirus. Je tam i jedna pacientka nakažená koronavirem. Leží na stanici číslo 3 určené pro případnou hospitalizaci pacientů s onemocněním COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje. Podle primářky infekčního oddělení Nemocnice Na Bulovce bude žena asi převezena do Prahy. Primář infekčního oddělení Masarykovy nemocnice Pavel Dlouhý zatím takovou informaci nemá, a žena tak dál zůstává v Ústí nad Labem, řekl ČTK Ivo Chrástecký, mluvčí Krajské zdravotní.
Ilustrační foto

Muž podle obžaloby odpojil od přístrojů bratrance, soud nezačal

Ústí nad Labem - Slovák František Rajz podle obžaloby loni v dubnu odpojil od přístrojů svého bratrance, který byl po nehodě ve velmi vážném stavu v ústecké nemocnici. Soud dnes nezačal z procesních důvodů. Obžalovaný pozdě převzal obžalobu, a nebyly tak zachovány lhůty pro konání hlavního líčení. Za pokus o vraždu hrozí Rajzovi až 20 let vězení.

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy