Matt Hancock (britský politik)

Boris Johnson

Britského premiéra Johnsona znovu tvrdě kritizoval exporadce

Někdejší britský vládní poradce Dominic Cummings dnes znovu vznesl vážná obvinění vůči premiérovi Borisi Johnsonovi. Na svých webových stránkách vládu obvinil z překrucování pravdy a zveličování jejích úspěchů v boji s epidemií covidu-19. Zveřejnil rovněž textové zprávy, které si ve funkci s premiérem vyměnil.
Koronavirus SARS-CoV-2

Anglická mutace koronaviru budí stále větší obavy. Francie a Německo zpřísňují opatření

Francie bude muset zpřísnit opatření, aby zabránila rychlému šíření nové mutace koronaviru, která se poprvé na konci loňského roku objevila na jihu Anglie. Rádiu Franceinfo to dnes řekl hlavní zdravotní poradce francouzské vlády Jean-François Delfraissy. V Británii je nová, nakažlivější mutace viru SARS-CoV-2 již dominantní. Řada nemocnic v zemi je na pokraji kapacit a uvažuje se o překládání pacientů do hotelů.
Matt Hancock

V Londýně hrozí kolaps zdravotnictví, nemocnice "Slavík" uvedena do stavu pohotovosti

Británie se připravuje na možný kolaps zdravotnictví v Londýně, který by mohl nastat v důsledku šíření covidu-19. Podle agentury Reuters to dnes uvedl ministr zdravotnictví Matt Hancock. Do stavu pohotovosti byla opět uvedena polní nemocnice státního systému NHS, která pacientům sloužila už na jaře. Polovina všech hospitalizovaných pacientů v Londýně má covid-19, v rámci celé Anglie je to třetina, informovala stanice BBC.
Matt Hancock

Británie je kvůli mutaci koronaviru odstřižená od světa, hrozí nedostatek potravin

Cestovní omezení, které mnoho evropských i mimoevropských zemí zavedlo vůči Spojenému království kvůli nové velmi nakažlivé mutaci koronaviru, jež se šíří na jihu Anglie, se projevuje například kolonami kamionů v jihoanglickém Kentu. Jeden z hlavních britských supermarketových řetězců uvedl, že omezení nákladní dopravy by se v řádu několika dní mohlo podepsat na dostupnosti sezonní zeleniny, která je do Británie dovážena z kontinentální Evropy.
Matt Hancock

Británie naočkovala proti koronaviru už 140 tisíc lidí. Johnson nechce být "premiér, který zrušil Vánoce"

Téměř 140.000 lidí už dostalo v Británii vakcínu proti koronaviru. Oznámil to dnes náměstek ministra zdravotnictví Nadhim Zahawi, který má koordinaci očkování na starosti. Vakcínu firem Pfizer a BioNTech Britové dostávají od minulého úterý. Epidemická situace v zemi se však nyní zhoršuje, Londýn a jeho okolí dnes vstoupily do nejvyšší kategorie restrikcí.
AstraZeneca

Koronavirus: AstraZeneca uvedla, že její vakcína je účinná až z 90 procent

Vakcína proti covidu-19 vyvinutá britsko-švédskou farmaceutickou společností AstraZeneca ve spolupráci s Oxfordskou univerzitou může mít až zhruba 90procentní účinnost, a to bez jakýchkoli vážných vedlejších účinků. Oznámila to dnes firma na základě předběžných výsledků testování v Británii a Brazílii.
Simon Coveney

EU a Británie zahájily klíčový týden jednání, spory přetrvávají

Jednání o budoucích vztazích mezi Evropskou unií a Británií dnes vstoupila do fáze, kterou obě strany označují za rozhodující. Z Bruselu i Londýna jsou v posledních hodinách slyšet hlasy, že pokud se tento týden nepodaří najít kompromis v klíčových sporných otázkách, naděje na dohodu do konce roku se dramaticky sníží.
Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Covid: Nizozemí zpřísňuje omezení, situace je kritická na severovýchodě Anglie

Nizozemsko zpřísní restrikce zavedené v boji s koronavirovou nákazou, oznámil dnes premiér Mark Rutte. Nová nařízení v zemi, kde denní přírůstky nakažených tento měsíc překonaly dosud nejvyšší bilance z dubna, začnou platit od úterý šesti večer nejméně po tři týdny. Přísnější pravidla kvůli růstu počtu infikovaných pak hodlá na severovýchodě Anglie zavést britská vláda.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy