medúzy

medúzy, ilustrační fotografie

Nejen hadi vás mohou připravit o život. Jedovatí jsou i měkkýši a medúzy

Pokud se někteří z vás chystají vyrazit za exotikou, jistě vás okamžitě napadne, že možná budete mít tu čest s jedovatými hady, pavouky, či žábami. Avšak málokdo ví, že smrt na něj může čekat nikoliv jenom v džungli, nýbrž i v moři. Způsobit jí mohou jak jedovaté medúzy, tak i měkkýši schovaní pod na první pohled překrásnými ulitami. Informoval o tom server 21stoleti.cz.
medúzy, ilustrační fotografie

Invaze medúz: Italové se je mají naučit jíst, pláže jsou zamořené

Marina di Ginosa - Moře, které omývá břehy jižní Itálie, je plné medúz. Důvodem je čím dál teplejší Středozemní moře a rozšíření Suezského průplavu v roce 2015. Pohromou se zabývá i Evropská komise. Podle profesora zoologie Stefana Piraina už je medúz tolik, že se s nimi Italové budou muset naučit žít. Například tak, že je zařadí do svého jídelníčku.
Vědci představili novou lahůdku

Chipsy z medúzy? Dánští vědci chtějí novou lahůdkou zachránit svět

Pokud jste fanoušky smažených brambůrek, možná jste se právě dočkali úžasného rozšíření pro váš jídelníček. Skupina vědců z Dánska navrhla nový způsob, jak zpracovávat medúzy. Podle vědců by to mělo nejen pomoci s hladem v některých regionech, ale také v boji proti přemnožení těchto mořských potvůrek.

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy