Mělník

Narozená miminka

Okolnosti úmrtí miminka na Mělnicku nejasné. Sociálka odmítá pochybení

Mělničtí sociální pracovníci v případu kojence, který byl v sobotu nalezen mrtvý u Hořína, dle krajského úřadu nechybovali. Jejich postup úřad přezkoumal, sdělila dnes ČTK mluvčí mělnického úřadu Barbora Walterová. Mrtvého čtyřměsíčního kojence nalezli policisté po rozsáhlém pátrání v sobotu u Hořína, v pátek jeho matka ohlásila, že dítě i s kočárkem zmizelo. Podle některých médií měla žena problémy s drogami a péči o syna nezvládala.
Mělník

Zámek Mělník v sobě ukrývá jeden z nejstarších kamenných hradů

Zámek Mělník je neodmyslitelným symbolem soutoku Vltavy a Labe. Dnes je známý jako sídlo rodu Lobkoviců, ale významnou kapitolou jeho historie bylo období, kdy sloužil jako věnné sídlo manželek českých knížat a králů, počínaje kněžnou Emmou. Málokdo si přitom uvědomí, že jeho bájné počátky sahají až do dob kněžny Ludmily. Původní hrad, schovaný v jádře zámku, patří mezi nejstarší u nás.
Vlaky

V Česku vzniká stavba, která nemá obdoby

V Česku bude historicky první zvedací železniční most, který bude stát přes průplav Vltavy v obci Lužec na Mělnicku. Na vodní cestě z Prahy do Mělníka se bude vyměňovat jedenáct mostů, z toho čtyři budou zdvižné. Stát zato zaplatí dvě miliardy.
Vlaky

V Mělníku srazil vlak člověka, provoz na trati byl přerušen

V Mělníku dnes odpoledne srazil vlak člověka. Utrpěl zranění, kterým podlehl, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Podle policejní mluvčí Lucie Novákové je obětí nehody muž neznámé totožnosti. Provoz na trati mezi Mělníkem a Liběchovem byl na více než hodinu přerušen.
Vlaky

V přístavu v Mělníku se srazily a vykolejily vlaky

V Mělníku dnes brzy ráno narazila na vlečce v přístavu železniční souprava do odstavených vagonů. Jeden člověk je lehce zraněný. Škoda byla odhadnuta na tři miliony korun. ČTK o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.
Soud, ilustrační foto

Stíhání soudkyně Zhoufové zastaveno, čelila žalobě kvůli zneužití pravomoci

Mělnický soud dnes zastavil trestní stíhání soudkyně Lenky Zhoufové obžalované ze zneužití pravomoci. Důvodem jejího stíhání bylo nezákonné prodloužení vazby, které antedatovala, protože se obávala, že kvůli jejímu pochybení bude muž stíhaný za distribuci drog z vazby propuštěn. Za pochybení už ji potrestal kárný soud. Podle trestního řádu ale nemůže být člověk trestán dvakrát za stejnou věc. Rozhodnutí není pravomocné, státní zástupce hodlá podat stížnost ke krajskému soudu.
Autobus se zřítil ze srázu u Mělníka

V Mělníku se zřítil autobus ze srázu. Tři zranění, na místo jely jeřáby

V Mělníku dnes brzy ráno havaroval autobus, tři lidé utrpěli zranění. Autobus vyjel mimo silnici 16 u Nového mostu, zřítil se z vysokého srázu a dopadl na bok. Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují policisté, řekla ČTK mělnická policejní mluvčí Markéta Johnová. Místo je přibližně od 13:00 bez komplikací průjezdné, havarovaný autobus už je vyproštěný.
Soud, ilustrační foto

Muži podezřelí z vraždy čerpadlářky a loupeže jsou ve vazbě. U soudu byl rozruch

Oba muži obvinění kvůli prosincovému loupežnému přepadení čerpací stanice v Nelahozevsi na Mělnicku a zastřelení obsluhy jdou do vazby. Mělnický soud dnes vyslyšel návrh státního zástupce a uvalil na ně vazbu ze všech tří existujících zákonných důvodů. Oba se vzdali práva stížnosti proti vazbě. Starší muž, který je obviněný z vraždy, před soudem odmítl vypovídat. Při příchodu do jednací síně vykřikoval, že na místě činu nebyl.
Autonehoda

Auto na Mělnicku vjelo do rybníka, jeden resuscitovaný

Osobní auto sjelo dnes odpoledne do rybníka Harasov na Mělnicku. Záchranáři oživovali jednoho člověka, vrtulník ho přepravil do nemocnice v Praze. Potápěči ve vodě pátrali po případných dalších pasažérech, nikoho ale nenašli, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.
Autonehoda

Nehoda auta na Mělnicku si vyžádala jeden lidský život

Jeden lidský život si dnes ráno vyžádala nehoda osobního auta u Nové Vsi na Mělnicku. Příčinu policisté zjišťují, uvedla policejní mluvčí Martina Fejfarová. Podle informací ČTK při nehodě zemřel třiadvacetiletý řidič auta.
Vlaky

Kamení na koleji zastavilo rychlík, na vině jsou zřejmě děti

Nelahozeves - Rychlík na Mělnicku musel předčasně ukončit svou cestu. U obce Nelahozeves totiž najel na hromadu kamení, kterou tam zřejmě nastražily děti. Na čas tak muselo dojít k omezení provozu na koleji, kdy vlaky směly projíždět pouze po jedné. Při incidentu se nikdo nezradil, případ vyšetřuje Policie ČR.

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy