Merrick Garland

Merrick Garland

Garlanda potvrdili senátoři do funkce ministra spravedlnosti USA

Senát Spojených států dnes potvrdil Merricka Garlanda do funkce ministra spravedlnosti. Kromě demokratů jej podpořila řada republikánů. Ve stočlenné horní komoře Kongresu pro nominanta demokratického prezidenta Joea Bidena hlasovalo 70 senátorů, 30 bylo proti. Informovala o tom agentura AP.
Merrick Garland

Výbor amerického Senátu schválil kandidáta na ministra spravedlnosti

Právní výbor amerického Senátu schválil nominaci Merricka Garlanda do funkce ministra spravedlnosti. O federálním soudci Garlandovi, jehož navrhl prezident Joe Biden, ještě bude hlasovat plénum Senátu. Ve výboru se pro něj vyslovilo 15 členů a sedm bylo proti. Demokraté doufají, že senátní hlasování se bude konat ještě tento týden. Mezi členy výboru, kteří se dnes za Garlanda postavili, byli i čtyři republikáni.
Merrick Garland

Biden si vybral ministra spravedlnosti, bude jím Garland

Nastupující prezident USA Joe Biden se chystá nominovat do pozice ministra spravedlnosti ve své budoucí administrativě federálního soudce Merricka Garlanda, který byl v roce 2016 neúspěšným kandidátem do nejvyššího soudu. S odkazem na vyjádření činitele Bidenova týmu o tom informovala agentura Reuters.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy