Milan Mazurek (politik SR)

Robert Fico, slovenský premiér

Expremiér Robert Fico je nadále stíhán. Hájil protiromské výroky kotlebovce

Bývalý slovenský premiér Robert Fico je nadále stíhán za to, že se zastal již bývalého poslance krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Milana Mazureka odsouzeného za protiromské výroky. Mluvčí generální prokuratury Andrea Predajňová na dotaz ČTK popřela dnešní informaci televize TA3 o zrušení obvinění předsedy nejsilnější vládní strany Směr-sociální demokracie Fica.
Rober Fico, slovenský expremiér

Volby, které Slovensko ještě nezažilo. Jaké dopady bude mít obvinění Fica a Kisky?

Téma stíhání tří lídrů politických stran na Slovensku zasáhne do pokračující kampaně před únorovými parlamentními volbami. Jejím hlavním motivem ale bude symbol změny. ČTK to řekl politolog Pavol Baboš. Jde o první volební kampaň na Slovensku, během které policie stíhá dva někdejší vrcholné představitele země a také dalšího politika.
Robert Fico, slovenský premiér

Expremiér Fico byl obviněn. Dle policie schvaloval protiromské výroky

Slovenská policie obvinila bývalého premiéra a šéfa nejsilnější vládní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) Roberta Fica kromě jiného ze schvalování trestného činu. Fico je stíhán za to, že se zastal již bývalého poslance krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Milana Mazureka odsouzeného za protiromské výroky. Vyplývá to z dnešního policejního oznámení.
Robert Fico, slovenský premiér

Roberta Fica prošetřuje elitní komando, zastal se odsouzeného kotlebovce

Elitní jednotka slovenské policie začala podle medií prověřovat expremiéra Roberta Fica, který se zastal již bývalého poslance za krajní pravici Milana Mazureka. Mazurek byl tento týden pravomocně odsouzen za své dřívější protiromské výroky a kvůli verdiktu zároveň přišel o poslanecký mandát.
Slovenský extremista Marián Kotleba

Potrestání slovenského poslance za xenofobii je správné, píše tisk

Rozhodnutí slovenského nejvyššího soudu, že poslanec krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Milan Mazurek se dopustil trestného činu svými výroky vůči Romům, bylo správné, byť LSNS neublíží a strana verdikt soudu zneužije. Napsal to dnes slovenský tisk.
Národná rada Slovenskej republiky

Slovenský poslanec Milan Mazurek přišel o mandát, šířil xenofobii a nenávist

Poslanec slovenského parlamentu za krajně pravicovou stranu Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Milan Mazurek přišel o mandát. Důvodem je dnešní rozhodnutí slovenského nejvyššího soudu, který potvrdil rozsudek nižšího soudu, že Mazurek se dopustil trestného činu svými xenofobními výroky. Vůči verdiktu nejvyššího soudu se nelze odvolat.

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 40 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy