Milion chvilek pro demokracii

Benjamin Roll

Milion chvilek dostal pokutu za kampaň v prezidentských volbách

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí udělil pokutu 40.000 korun spolku Milion chvilek za vedení kampaně v prezidentských volbách bez registrace u úřadu. ČTK to dnes řekl předseda úřadu František Sivera. Podle něj musejí mít subjekty zapojené do kampaně buď souhlas kandidáta s tím, že náklady promítne kandidát ve svém účetnictví, nebo se musejí registrovat u úřadu jako třetí osoby. 
Petr Pavel

Milion chvilek oceňuje zvolení Pavla, dál chce bránit demokratické hodnoty

Zvolení Petra Pavla příštím prezidentem podle spolku Milion chvilek dokládá, že občanská společnost udělala obrovský krok dopředu. Ukázala, že nemůže uspět agresivní dezinformační kampaň, která se snaží vyděsit občany, ale naopak uspěly hodnoty demokratické společnosti představované Pavlem. Bránit demokratické hodnoty, nálady a důstojný život občanů je třeba za každé situace, úkoly Milionu chvilek proto nekončí, sdělila ve vyjádření k pátému výročí od založení spolku ČTK mluvčí Milionu chvilek Hana Strašáková.
Lidé se sešli na demonstraci proti strachu a nenávisti v Praze. (30.10.2022)

V Praze demonstrovaly desetitisíce lidí proti strachu a nenávisti

Desetitisíce lidí se dnes odpoledne sešly na pražském Václavském náměstí na protestu proti strachu a nenávisti, který uspořádal spolek Milion chvilek. Organizátoři chtěli vyjádřit solidaritu s Ukrajinou, kterou v únoru napadlo Rusko, a upozornit na nutnost ochrany demokratických hodnot. K účastníkům promluvila prostřednictvím videa manželka ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Olena, poděkovala Česku za podporu.
Andrej Babiš

Milion chvilek přivezl před soud s Babišem vězeňskou kancelář

Zástupci spolku Milion chvilek dnes varovali před tím, aby se prezidentem stal předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Před budovou pražského městského soudu, kde dnes začalo projednávání kauzy údajného dotačního podvodu při stavbě kongresového areálu Čapí hnízdo, v níž bývalý premiér Babiš čelí obžalobě, postavili takzvanou vězeňskou kancelář prezidenta Babiše. Situaci, že Babiš zvažuje kandidaturu na Hrad, označila mluvčí spolku Hana Strašáková za bizarní.
Stanislav Křeček

Milion chvilek pro demokracii spolu s dalšími organizacemi vyzvaly Křečka k rezignaci

Hnutí Milion chvilek pro demokracii spolu s dalšími neziskovými organizacemi a hnutími vyzvaly dnes v otevřeném dopise ombudsmana Stanislava Křečka k rezignaci. Hnutí v otevřeném dopise píše, že Křeček svými výroky i činy opakovaně dokazuje, že není schopen zajistit rovnost občanů před zákonem a ani o to aktivně neusiluje. Milion chvilek otevřený dopis zaslal ČTK spolu s tiskovou zprávou. Vyjádření ombudsmana ČTK zjišťuje.
Petr Pithart

Milion chvilek udělil čestná členství Pithartovi nebo Minářovi

Milion chvilek dnes na setkání ke čtyřletému výročí založení spolku udělil čestná členství osobnostem, které dlouhodobě inspirují a probouzejí k aktivitě občanskou společnost. Hlavním pojítkem celé akce byly rozhovory o roli občanské společnosti nejen v časech krize, ale i o tom, jakou roli mohou aktivní občané sehrát v nadcházející volbě prezidenta.
Benjamin Roll

Milion chvilek nově povede výbor, expředseda Roll se chce věnovat studiu

Spolek Milion chvilek nově povede tříčlenný výbor. Bývalý předseda spolku Benjamin Roll se chce věnovat studiu teologie a profesi faráře, ale zůstane řadovým členem organizace. Milion chvilek to dnes oznámil v tiskové zprávě. Ve výboru spolku zasedne dosavadní místopředseda Milionu chvilek Jiří-Jakub Zévl spolu s Amálií Kovářovou a Lukášem Venclíkem.
Dobrovolníci Milionu chvilek pro demokracii pomalovali kříži náměstí v Průhonicích.

Babiš narazil v Průhonicích na odpůrce. Náměstí pomalovali kříži, zasahovala policie

Policisté dnes odpoledne zadrželi v Průhonicích u Prahy dva lidi, zřejmě odpůrce premiéra Andreje Babiše (ANO). Jsou podezřelí, že se během jeho autogramiády dopustili přestupku. Na místo přijela i policejní pořádková jednotka, potvrdil ČTK policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Babiš, který v Průhonicích bydlí, zde dnes uspořádal předvolební setkání s voliči a autogramiádu své knihy. Jeden z odpůrců hodil po premiérovi vejce.
Milion chvilek

Milion chvilek chystá kontaktní kampaň na podporu koalic proti hnutí ANO

Spolek Milion chvilek chystá kontaktní kampaň mezi voliči namířenou na podporu koalic, které mají šanci získat v podzimních sněmovních volbách většinu, tedy koalic Spolu a Pirátů se Starosty. Do kampaně chce zapojit herce a zpěváky a jen v září chce uspořádat nejméně stovku debat s občany. Představitelé spolku to uvedli na dnešní tiskové konferenci.
Demonstrace, ilustrační foto

"Necouvneme." V Praze demonstrovaly tisíce lidí proti Babišovi

Odpůrci současné vlády Andreje Babiše (ANO) dnes odpoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze. Spolek Milion chvilek hned na počátku demonstrace vystavil kabinetu symbolický účet. Na účtenku v nadživotní velikosti sepsal všechny problémy a kauzy Babišovy politiky. Zahájil také kampaň na podporu demokratických koalic ve volbách. Podle policie se protestu v centru Prahy zúčastnilo kolem 5000 lidí. Poklidná demonstrace trvala hodinu a půl.
Jaderná elektrárna Dukovany

U Sněmovny demonstrovali kritici dostavby Dukovan, poslancům zaslali výzvu

Asi 20 kritiků stavby plánovaného nového bloku v Jaderné elektrárně Dukovany protestovalo dnes dopoledne na Malostranském náměstí u Poslanecké sněmovny. Akci pořádaly organizace Hnutí Duha, Calla - Sdružení pro záchranu prostředí, Milion chvilek pro demokracii a iniciativa Ne tunelu Moskva - Dukovany.
Benjamin Roll

Milion chvilek vyzval k uctění zesnulých křížkem na respirátoru

Češi by podle spolku Milion chvilek pro demokracii měli uctít památku zemřelých s koronavirem nakreslením křížku na respirátory, které podle vládních nařízení musí nosit. Křížek by měl být také symbolem toho, že vládní opatření v boji s epidemií jsou neúčinná. Spolek to oznámil ve výzvě, kterou dnes poskytl ČTK.
Milion chvilek pro demokracii

Milion chvilek upozornil masopustní akcí v Praze na kauzy vlády

Z pražského Strahova vyjela dnes po poledni kolona alegoricky vyzdobených aut na masopustní jízdu Prahou. Akci zorganizoval spolek Milion chvilek pro demokracii, uvedl, že tak chtěl upozornit na různé kauzy současné vlády. Nápisy na vozech poukazovaly například na dosud nevyjasněný případ otrávené řeky Bečvy nebo dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany, kde vláda nevyloučila jako dodavatele ruské firmy. Organizátoři zároveň chtěli lidem připomenout, že na podzim budou volby do Sněmovny.
Česká televize, ilustrační foto

Milion chvilek zahájil výstavu o událostech v ČT před 20 lety

Asi tři desítky lidí přišly dnes na Jungmannovo náměstí v Praze, kde začala výstava fotografií připomínající události v České televizi na přelomu let 2000 a 2001. Uspořádal ji spolek Milion chvilek a vernisáž venkovní expozice spojil s protestem za nezávislost a důvěryhodnost ČT. Před 20 lety proti nově zvolenému vedení ČT protestovala velká část pracovníků zpravodajství a na jejich podporu veřejně vystupovaly tisíce lidí.
Česká televize, ilustrační foto

Milion chvilek připomene krizi kolem České televize. Kromě výstavy bude i protestní shromáždění

Veřejně přístupná fotografická výstava s názvem Televizi lidem, NE stranám připomene od 11. do 24. ledna na Jungmannově náměstí v Praze 20. výročí televizní krize z přelomu let 2000 a 2001. Výstavu snímků Evžena Janouška, Jana Fišera a Vratislava Hůrky uvede 11. ledna v 16:00 v místě jejího konání protestní shromáždění, které spolek Milion chvilek svolává v souvislosti s děním v Radě České televize (ČT). ČTK o tom dnes informoval mluvčí spolku Jiří-Jakub Zévl.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 36 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

Zdroj: David Holub

Další zprávy