Miroslav Marček

Ján Kuciak

Kauza Kuciak: Slovenský nejvyšší soud zpřísnil vrahovi novináře trest

Slovenský nejvyšší soud dnes zpřísnil trest vrahovi novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové. Obžalovanému Miroslavu Marčekovi vyměřil 25 let vězení, tedy o dva roky více než soud první instance, před kterým se Marček k vraždám už dříve přiznal. Přísnější trest žádal prokurátor.
Marian Kočner u soudu

Soud v případu vraždy Kuciaka osvobodil Kočnera. Odsoudil jen pomocníka

Soud na Slovensku dnes zprostil podnikatele Mariana Kočnera obžaloby z objednání předloňské vraždy novináře Jána Kuciaka, při které byla zastřelena i reportérova přítelkyně Martina Kušnírová. Soud osvobodil i Alenu Zsuzsovou, jež podle žalobce zločin zprostředkovala. Z trojice obžalovaných v nejsledovanějším procesu v novodobých dějinách země trestní senát uznal vinným pouze žalovaného vrahova pomocníka Tomáše Szabóa.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Kauza Kuciak: Slovenský soud vynese verdikty nad obžalovanými až v září

Slovenský soud verdikt nad obžalovanými z vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové vynese až 3. září. Rozsudek v nejsledovanějším procesu v novodobých dějinách Slovenska se přitom očekával ve středu. Soudní senát se ale ještě o něm bude radit, informovala dnes ČTK mluvčí soudu v Pezinku Katarína Kudjáková.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Objednal si vraždu Kuciaka? Kočner měl dle obžaloby zcela jasný motiv

Obžalovaný slovenský podnikatel Marian Kočner u soudu odmítl tvrzení prokuratury, že si objednal vraždu investigativního novináře Jána Kuciaka kvůli jeho článkům. Kočner tvrdil, že o něm déle a častěji než Kuciak psali jiní novináři. Při své výpovědi zpochybňoval i jiné důkazy.
Soud, ilustrační fotografie

Kočner vyjádřil lítost nad vraždou Kuciaka, dál ale trvá na své nevině

Lítost nad násilnou smrtí slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové vyjádřil dnes u soudu podnikatel Marian Kočner, který čelí obžalobě z toho, že si Kuciakovu vraždu objednal. Kočner ale zároveň vinu znovu odmítl. Dva z původně pěti obviněných v případu, včetně vraha Kuciaka a Kušnírové, se dříve doznali.
Soud, ilustrační foto

Vrah novináře Kuciaka odsouzen. Bývalý voják Marček dostal 23 let vězení

Vrahovi slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové dnes soud uložil 23 let vězení. Odsouzený Miroslav Marček už v úvodu procesu na začátku letošního roku přiznal, že dvojici v jejím domě v únoru 2018 zastřelil. Dnešního líčení včetně vyhlášení rozsudku se Marček na vlastní žádost nezúčastnil. Verdikt není pravomocný.
Soud, ilustrační foto

Vražda Kuciaka: Pokračuje soud, žalobce navrhl přísný trest pro Marčeka

Na Slovensku dnes pokračuje proces s jedním z obžalovaných v případu předloňských vražd novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Bývalý voják Miroslav Marček, který se k vraždám již dříve přiznal, požádal o líčení v nepřítomnosti a Specializovaný trestní soud mu vyhověl. Odpoledne se očekává oznámení verdiktu.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Zvrat v kauze Kuciak: Soud rozdělil proces s obžalovanými z vraždy novináře

Stávající proces v případu předloňské vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky bude pokračovat jen se třemi obžalovanými. O trestu pro čtvrtého obžalovaného Miroslava Marčeka, jenž se v lednu u soudu přiznal, že zmíněnou dvojici zastřelil, bude rozhodnuto v samostatném řízení. Oznámila to dnes předsedkyně senátu Specializovaného trestního soudu Ružena Sabová během líčení, na které soud jako svědky předvolal znalce.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Vražda Kuciaka: Doznání Marčeka mění situaci, proces se zřejmě rozdělí

Slovenský soud v případu vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky patrně rozdělí proces na dvě části. Samostatné líčení plánuje s jedním ze čtyř obžalovaných Miroslavem Marčekem, který se minulý týden u soudu přiznal, že dvojici v únoru 2018 zastřelil. Oznámila to dnes předsedkyně senátu Ružena Sabová. Soud uznal zákonnost získané komunikace z mobilního telefonu jednoho z obžalovaných, které také znovu vyslýchal.
Soud, ilustrační foto

"Paparazzování" Kuciaka. Zavražděný novinář žil jako mnich, řekl svědek

Bývalý šéf kontrarozvědky slovenské civilní tajné služby SIS a někdejší novinář Peter Tóth dnes u soudu řekl, že zorganizoval sledování novináře Jána Kuciaka a dalších reportérů. Zadavatelem podle něj byl podnikatel Marian Kočner, který čelí obžalobě z objednání Kuciakovy vraždy. Tóth to jako svědek uvedl při líčení u slovenského Specializovaného trestního soudu, před kterým v kauze vraždy Kuciaka, jeho přítelkyně a dalšího podnikatele stojí celkem čtyři obžalovaní.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Kauza Kuciak: Soud vyslýchá pozůstalé, matka Kušnírové se dostala do potyčky s obžalovanou

Výslechem pozůstalých po slovenském novináři Jánu Kuciakovi a jeho partnerce Martině Kušnírové dnes druhým dnem pokračuje soudní líčení v případu dvojnásobné vraždy, které je nejsledovanějším procesem v novodobé historii země. Součástí líčení je i obžaloba z vraždy slovenského podnikatele Petera Molnára, z níž jsou podezřelí dva z celkově čtyř obžalovaných.
Soud, ilustrační foto

Kauza Kuciaka: Marček se u soudu přiznal k vraždám, zabíjel už v roce 2016

Slovák Miroslav Marček obžalovaný z předloňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové přiznal dnes před soudem vinu. Následně popsal, jak čin vykonal, a také další okolnosti případu. Ostatní tři obžalovaní vinu za vraždu odmítli nebo se nevyjádřili. Marčekovo přiznání znamená, že v jeho případě nebude probíhat běžné dokazování a líčení se omezí pouze na stanovení trestu.
Soud, ilustrační foto

Vyšší trest pro zprostředkovatele vraždy Kuciaka: Zoltán Andruskó dostal 15 let

Zprostředkovatel loňské vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka si odpyká ve vězení 15 let. Vyplývá to z nové dohody o vině a trestu, kterou během dnešního soudního líčení obviněný Zoltán Andruskó uzavřel výměnou za doznání s prokurátorem a kterou následně schválil soud. K původnímu návrhu dohody s trestem deseti let měl totiž dopoledne soud výhrady, a dal proto prokurátorovi a obviněnému čas na její změnu.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Posun v kauze vraždy Kuciaka: Soud přijal obžalobu, proces začne 13. ledna

Slovenský soud přijal obžalobu na čtyři obviněné v případu loňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Začátek hlavního líčení stanovil na 13. ledna příštího roku. Oznámila to předsedkyně senátu Specializovaného trestního soudu, který dnes obžalobu předběžně projednal. Žádný ze zmíněné čtveřice, které hrozí doživotí, neprojevil zájem uzavřít s prokurátorem dohodu o trestu výměnou za přiznání.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Vražda Kuciaka: Začal ostře sledovaný soud. Bude obžaloba přijata?

Soud na Slovensku dnes začal rozhodovat o tom, zda přijme obžalobu na čtyři obviněné v případu loňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Žádný ze zmíněné čtveřice obviněných neprojevil zájem uzavřít s prokurátorem dohodu o trestu výměnou za doznání. Advokát jednoho z obviněných Marek Para u soudu tvrdil, že při vyšetřování případu došlo k porušení práv obhajoby.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Vražda Kuciaka: Stanou obžalovaní před soudem? Brzy padne rozhodnutí

Slovenský soud bude v prosinci rozhodovat o tom, zda přijme obžalobu v případu loňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Specializovaný trestní soud vypsal na 19. prosince líčení o předběžném projednání obžaloby. Vyplývá to z dnešního oznámení mluvčí soudu Kataríny Kudjákové.

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 34 minutami

před 58 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy