Miroslav Petřík (ČSSD)

Miroslav Toman, ministr zemědělství ČR (fotil: David Sedlecký)

Za zkrácení Tomanovy návštěvy může chyba ČR, tvrdí Rusko

Za předčasné ukončení zahraniční návštěvy českého ministra zemědělství Miroslava Tomana v Rusku může administrativní chyba české strany. Uvedlo to dnes v oficiálním prohlášení ruské ministerstvo zahraničí. Toman s podnikatelskou delegací zkrátil tento týden svůj pětidenní pobyt v Rusku poté, co mu ruské úřady ve středu neumožnily přelet z Moskvy do Kazaně.
Ilustrační foto

Česko a Německo na kordy kvůli uprchlíkům. Pomůžeme, ale žádné kvóty, vzkázal Petříček

Česko je připraveno pomoci ve společném evropském řešení migrace, odmítá ale kvóty na rozdělování uprchlíků mezi členské země Evropské unie. ČTK to dnes sdělil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Reagoval na výrok německého ministra vnitra Horsta Seehofera, podle něhož se připravenost Česka podílet se na společném evropském řešení migrace blíží nule. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ČTK napsal, že Česko by bylo předem informováno, pokud by Německo zpřísňovalo opatření na českých hranicích.
Jaroslav Kubera, předseda Senátu

Šéfové parlamentu obědvali se Zemanem: Divoký brexit podle Kubery nebude, Vondráček věří ve zdravý rozum

Navzdory odmítnutí dohody o odchodu Británie z Evropské unie divoký brexit nenastane, míní předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS). Řekl to dnes novinářům po novoročním obědě s prezidentem Milošem Zemanem a předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (ANO). Hlava státu má podle Kubery na dění kolem stejný názor. Vondráček svůj odhad řešení situace prozradit nechtěl, tvrdý brexit si ale nepřeje.
Jaroslav Kubera, předseda Senátu

Kubera a Vondráček trvají na sankcích vůči Rusku. Pak došlo na Zemana, zněla ostrá slova

Předsedové obou parlamentních komor - šéfové Sněmovny Radek Vondráček (ANO) a Senátu Jaroslav Kubera (ODS) - jsou pro pokračování ekonomických sankcí vůči Rusku. Od ledna by je ale nezpřísňovali. Oba politici to dnes řekli v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Podle Vondráčka a Kubery je nyní po událostech v Azovském moři hlavně nutné napětí mezi Ruskem a Ukrajinou uklidnit a obě strany dostat k jednacímu stolu.
Miloš Zeman, prezident ČR

Petříček musí na jmenování ministrem ještě počkat. Zeman změnil plány

Prezident Miloš Zeman jmenuje Tomáše Petříčka ministrem zahraničí 16. října dopoledne na Pražském hradě. ČTK to dnes řekl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Jmenování se původně očekávalo již tento týden. Zeman dříve podmínil Petříčkovo jmenování odchodem současného politického tajemníka ministerstva zahraničí Miroslava Pocheho (ČSSD) z úřadu.

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy