Mladá fronta (vydavatelství)

Soud, ilustrační fotografie

On-line divize Mladé fronty se zřejmě prodá až začátkem roku 2021

Insolvenční správkyně vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, zatím nemůže prodat jeho on-line divizi. Dnes skončila lhůta pro předložení nabídek na koupi, správkyně chtěla co nejdřív divizi prodat, ale jeden ze zajištěných věřitelů, firma CPI Property Group, nedala souhlas. Divize se zřejmě prodá až začátkem roku 2021. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku a informací, které na dotaz ČTK poskytli generální ředitel Mladé fronty Karel Novotný a mluvčí CPI Jakub Velen.
Mladá fronta

Soud ukončil provoz vydavatelství v insolvenci Mladá fronta

Krajský soud v Českých Budějovicích dnes ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta a. s, jež je od května v insolvenci. Věřitelé žádají od vydavatelství dlužnou částku přibližně 400 milionů korun. Soud vyhověl návrhu insolvenční správkyně, která požadovala ukončení provozu. Vyjádření vydavatelství ČTK zjišťuje.
Soud, ilustrační fotografie

Soud vyhlásil konkurz na vydavatelství Mladá fronta. Věřitelé žádají 400 milionů korun

Krajský soud v Českých Budějovicích vyhlásil konkurz na vydavatelství Mladá fronta. Firma je v insolvenci. Podle soudu tak bude možné co nejvíc uspokojit věřitele. Informaci, která vyplývá z insolvenčního rejstříku, dnes ČTK potvrdila insolvenční správkyně vydavatelství Petra Hýsková. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásilo přes 400 věřitelů, kteří žádají asi 400 milionů korun.
Mladá fronta

Mladá fronta prodána. PP Partners ji vydražila za 50,1 milionu

Vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, bylo vydraženo za 50,1 milionu korun agenturou PP Partners podnikatele Andreje Čírtka. V elektronické aukci zvítězil nad vydavatelstvím A11 Aleše Zavorala. Uvedl to server Info.cz. Výslednou cenu zveřejnila na svém webu dražební společnosti Gaute. Prodej zájemci, který předložil nejvyšší nabídku, musí potvrdit insolvenční soud, který má jednat ve čtvrtek.
František Savov

Mladá fronta jde do aukce s vyvolávací cenou 36 milionů

Vydavatelství Mladá fronta se bude prodávat formou elektronické aukce. Zájemci o mediální dům, který v květnu poslal insolvenční soud do konkurzu, se budou moci registrovat do 2. září, kdy bude i samotná dražba. Vyvolávací cena je na základě posudku 36 milionů korun, minimální příhoz pak 100.000 korun. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.
Soud, ilustrační foto

Dva věřitelé zpochybňují odhadovanou cenu zadlužené Mladé fronty

Dva věřitelé Mladé fronty a. s., která je v konkurzu, zpochybňují znalecký posudek, jenž odhadl cenu vydavatelství. Kvůli tomu chtějí svolat novou schůzi věřitelů. Cena se podle znaleckého posudku pohybuje kolem 30 milionů korun. V insolvenčním řízení se s pohledávkami k Mladé frontě zatím přihlásily čtyři stovky věřitelů, kteří žádají celkem kolem 400 milionů korun. ČTK to řekl českobudějovický soudce Zdeněk Strnad.
Soudy, ilustrační fotografie

Soud poslal vydavatelství Mladá fronta do konkurzu, věřitelé žádají 341 milionů

Insolvenční soud v Českých Budějovicích poslal dnes vydavatelství Mladá fronta a. s. do konkurzu. Rozhodl o tom na schůzi věřitelů Mladé fronty, která trvala od pátečního dopoledne více než 16 hodin. V insolvenčním řízení se s pohledávkami k Mladé frontě přihlásilo více než sto věřitelů, kteří žádají celkem 341 milionů korun.
Jaromír Soukup

Jaromír Soukup chce koupit vydavatelství Mladá fronta, tomu nyní hrozí konkurz

Majitel televize Barrandov Jaromír Soukup chce koupit vydavatelství Mladá fronta, které je v insolvenci a hrozí mu konkurz. Odkup nabízí prostřednictvím firmy Empresa Media, která patří k největším vydavatelstvím a Soukup v ní drží těsnou většinu. Koupí by Empresa Media získala časopis Euro, řadu dalších časopisů a knižní vydavatelství.
soudy

Věřitelé Mladé fronty se přihlásili s pohledávkami za 76 milionů

Věřitelé vydavatelství Mladá fronta a. s. se přihlásili k českobudějovickému soudu s pohledávkami v celkové výši téměř 76 milionů korun. Vydavatelství je od poloviny února v úpadku. Věřitelé mohou své pohledávky přihlásit k soudu do poloviny dubna. Zatím tak učinilo 14 subjektů. Největší pohledávku přihlásilo spořitelní družstvo Artesa. Po Mladé frontě požaduje kvůli poskytnutému úvěru téměř 55 milionů korun. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.
soudy

Mladá fronta je v úpadku, rozhodl soud. Vydavatelství mluví o šikaně

Vydavatelství Mladá fronta a. s. je v úpadku. Věřitelé by měli pohledávky přihlásit do dvou měsíců, soud je přezkoumá v květnu. Vyplývá to z usnesení Krajského soudu v Českých Budějovicích, zveřejněného v insolvenčním rejstříku. Vydavatelství Mladá fronta čelí u krajského soudu návrhu na insolvenci a minulý týden na sebe podalo insolvenční návrh.
František Savov

Vydavatelství Mladá fronta hrozí konkurz. Návrh je šikanózní, ohradila se firma

Vydavatelství Mladá fronta (Mf) spojovanému s podnikatelem Františkem Savovem hrozí konkurz. Návrh na něj podala u Krajského soudu v Českých Budějovicích společnost Bazcom, podle kterého dluží po splatnosti desítky milionů korun. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Upozornily na to Hospodářské noviny. Mladá fronta uvedla, že se nenachází v úpadku a pohledávky označila za neplatné.
Ilustrační foto

Část Mladé fronty změnila majitele a míří pod CMI

Praha - Část vydavatelství Mladá fronta Františka Savova zamířila k novému vlastníkovi, kterým má být Czech Media Invest (CMI) kontrolovaný Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem. Podíl zahrnující hlavně ekonomický deník E15 a některé časopisy získala podle obchodního rejstříku společnost Serafico investment.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS)

Firma Křetínského a Tkáče chce koupit část Mladé fronty

Praha/Brno - Část vydavatelství Mladá fronta, které patří Františku Savovovi, chce koupit společnost Czech Media Invest (CMI) kontrolovaná Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem. Společnost požádala prostřednictvím dceřiné společnosti Gloomar CZ antimonopolní úřad o předběžné posouzení transakce. Žádná transakce ale v tuto chvíli ještě není uzavřena, řekl ČTK člen představenstva CMI Daniel Častvaj. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal změnu vlastníka posuzovat, řekl dnes ČTK mluvčí úřadu Martin Švanda.

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 23 minutami

před 24 minutami

před 48 minutami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 4 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 7 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

Česko našlo způsob, jak využít peníze ze slovenské sbírky na munici, řekl Fiala

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy