Mo Robinson (kauza 39 mrtvých v kamionu)

Policie Francie

Policisté zadrželi 26 lidí kvůli smrti migrantů v kamionu u Londýna

Celkem šestadvacet lidí zadrželi policisté v Belgii a ve Francii při raziích, které souvisely s vyšetřováním loňské smrti 39 Vietnamců. Těla migrantů se tehdy našla v chladírenském kontejneru nedaleko Londýna. Všech 26 lidí čelí podezření ze členství v organizované skupině, která migranty z jihovýchodní Asie pašovala do Evropy, informovala dnes agentura AFP.
Britská policie, ilustrační fotografie

V jeho kamionu našli 39 mrtvých Vietnamců. Řidič se přiznal k usmrcení

Maurice Robinson ze Severního Irska, který řídil kamion, v němž se v říjnu východně od Londýna našla těla 39 vietnamských migrantů, dnes u soudu v britské metropoli přiznal vinu za neúmyslné zabití těchto lidí. Informovala o tom britská média. Už na podzim se 25letý Robinson přiznal k účasti na pašování lidí.
Policie Velké Británie

39 mrtvých migrantů. Řidič kamionu se v Británii přiznal k pašování lidí

Řidič kamionu, v němž bylo v Británii na konci října nalezeno 39 těl vietnamských migrantů, se dnes přiznal k účasti na pašování lidí. Informovala o tom agentura Reuters. Na jeho možnou spoluodpovědnost za zabití Vietnamců, z čehož je rovněž obviněn, se zatím řidiče Maurice Robinsona ze Severního Irska soud neptal.
Policie Velké Británie

Všichni mrtví z kamionu jsou Vietnamci

Britská policie dnes bez dalších podrobností oznámila, že dokončila identifikaci 39 mrtvých migrantů nalezených na konci října v kamionu poblíž Londýna. Dodala, že už uvědomila jejich rodiny. Vietnamská policie podle agentury Reuters téměř současně informovala, že všechny oběti byli Vietnamci, kteří pocházeli z šesti různých provincií.
Vietnam, ilustrační foto

Ve Vietnamu kvůli 39 mrtvým v kamionu v Británii zatkli osm lidí

Vietnamská policie zadržela dalších osm lidí v souvislosti s nálezem 39 mrtvých, která byla objevena koncem října v kamionu na jihovýchodě Anglie. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na místní média. Britští policisté minulý týden uvedli, že oběti z kamionu jsou pravděpodobně Vietnamci. Vietnamské úřady již v pátek zatkly v tomto případu dva muže, které podezírají z pašování lidí.
Britská policie, ilustrační fotografie

Ze zabití 39 lidí v kamionu jsou podezřelí další lidé, policie hledá dva bratry

Britští vyšetřovatelé pátrají po dalších dvou podezřelých v případu 39 mrtvých těl nalezených minulý týden v kamionu východně od Londýna. Policie hrabství Essex dnes oznámila, že hledaní jsou bratři Ronan a Christopher Hughesovi ze Severního Irska. Podezřelí jsou ze zabití a obchodování s lidmi, informovala agentura Reuters.
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie

39násobné zabití. Řidič kamionu, v kterém našli mrtvoly, zůstává ve vazbě

Řidič kamionu, v němž se ve středu na jihovýchodě Anglie našlo 39 mrtvých, zůstane ve vazbě. Rozhodl o tom dnes soud v anglickém městě Chelmsford. Další soudní řízení se zadrženým se bude konat 25. listopadu před soudem v Londýně, informovala BBC. Státní příslušnost mrtvých z kamionu zatím není potvrzena. Britská média dříve informovala, že jde o Číňany, nyní Británie v této záležitosti komunikuje s úřady ve Vietnamu.
Policie Velká Británie

Policie pustila tři lidi zadržené kvůli 39 mrtvým v kamionu

Britská policie dnes propustila na kauci tři lidi zadržené po nálezu 39 mrtvých těl v kamionu na jihovýchodě Anglie, uvedla agentura AP. Jde o 38letého muže a 38letou ženu, oba z města Warrington na severu Anglie, a o 46letého muže ze Severního Irska.
Kauza 39 mrtvých v kamionu

Většinu z 39 mrtvých objevených v kamionu tvoří Vietnamci

Většinu z 39 mrtvých lidí objevených v kamionu na jihovýchodě Anglie pravděpodobně tvoří Vietnamci. Konstatují to dnes zahraniční agentury, které se odvolávají na informace z venkovské oblasti, z níž oběti podle všeho pocházejí. Úřady to ale zatím nepotvrzují.
Britská policie, ilustrační fotografie

39 mrtvých v kamionu: Jednalo se o čínské občany, policie provedla razii

Třicet devět mrtvých, kteří se ve středu našli v návěsu nákladního vozu v průmyslové zóně na jihovýchodě Anglie, byli čínští občané. V prohlášení o tom dnes informovala britská policie s tím, že mezi oběťmi bylo 31 mužů a osm žen. Také čínské ministerstvo zahraniční podle státního deníku Global Times potvrdilo, že mrtví jsou z Číny. Britští policisté zároveň podnikli tři domovní prohlídky v Severním Irsku, odkud pochází 25letý řidič kamionu. Muž zůstává ve vazbě, čelí obvinění z vraždy.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy