Moneta Money Bank

Komerční banka

Air Bank a UniCredit Bank budou sdílet bankomaty s Komerční bankou a Monetou Money Bank

Banky Air Bank a UniCredit Bank se od února příštího roku připojí ke sdílené síti bankomatů Komerční banky (KB) a Monety Money Bank, které takto spolupracují od letošního června. ČTK o tom dnes informovala Komerční banka. Klienti KB, Monety, Air Bank a UniCredit Bank tak budou moci vybírat hotovost ve sdílených bankomatových sítích za stejných podmínek jako z bankomatů své vlastní banky.
PPF

Skupina PPF a Moneta Money Bank se nespojí

Skupina PPF a Moneta Money Bank dnes uzavřely na návrh PPF dohodu, která ukončí proces spojení Moneta Money Bank a skupiny Air Bank. Důvodem je negativní vývoj ekonomiky, který mění parametry původně zamýšleného sloučení, nebo nedávné změny požadavků České národní banky (ČNB) na kapitálovou vybavenost bank v ČR. V tiskové zprávě o tom dnes informovaly PPF i Moneta Money Bank.
Moneta Money Bank

Komerční banka a Moneta Money Bank budou sdílet bankomaty

Komerční banka (KB) a Moneta Money Bank budou sdílet bankomaty. Banky si od tohoto kroku slibují zvýšení dostupnosti hotovostních služeb, ale i snížení nákladů na údržbu a spotřebu elektřiny. Banky to dnes oznámily v tiskové zprávě. Klienti KB tak budou moci od června zdarma vybírat hotovost v bankomatech Monety. Klienti Monety mají už nyní u běžného účtu výběr ze všech bankomatů po celém světě zdarma.
Moneta Money Bank

Akcionáři Monety odsouhlasili spojení s bankovní částí PPF

Akcionáři Moneta Money Bank dnes souhlasili se spojením s bankovní částí PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy (Zonky). Valná hromada zároveň schválila financování transakce, tedy navýšení základního kapitálu banky pro úpis nových akcií.
Moneta Money Bank

Akcionáři Monety neodsouhlasili financování spojení s bankovní částí PPF

Akcionáři Monety na dnešní mimořádné valné hromadě neodsouhlasili navržené financování spojení s bankovní částí PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy, které bylo potřeba k dokončení transakce. Předtím přitom odsouhlasili záměr spojení. ČTK to řekla mluvčí Monety Zuzana Filipová
Moneta Money Bank

Jirásková z PPF v HN: Nečekám, že se zastaví spojování Home Creditu s Monetou

Finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková nečeká, že se v souvislosti s úmrtím Petra Kellnera zastaví případné spojování Home Creditu s Monetou. Uvedla to v rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny. PPF je podle Jiráskové připravena fungovat naplno dál. "Jestli to bude lehčí, to určitě nebude. Ale jsme připraveni," řekla. Většinový majitel PPF zemřel o víkendu při nehodě vrtulníku v aljašských horách.
Moneta Money Bank

MONETA oceněna mezi nejbezpečnějšími bankami ve střední a východní Evropě

MONETA Money Bank je pátou nejbezpečnější bankou ve střední a východní Evropě. Vyplývá to z žebříčku nejbezpečnějších bank za rok 2020 „The Safest Banks in Central & Eastern Europe 2020“. Ten každoročně zveřejňuje časopis Global Finance na základě vyhodnocení dlouhodobých ratingů Moody's, Standard a Poor's a Fitch.
Komerční banka

Valná hromada KB rozhodla nevyplatit akcionářům dividendu

Distanční valná hromada Komerční banky rozhodla nevyplatit akcionářům dividendu z loňského zisku 14,8 miliardy Kč. Banka o tom dnes informovala ČTK. Návrhy k hlasování zveřejnila banka 4. června, akcionáři mohli hlasovat do 29. června.
Ilustrační foto

Moneta Money Bank hlásí pokles zisku o čtvrtinu, pociťuje koronavirovou krizi

Monetě Money Bank klesl v letošním prvním čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk meziročně zhruba o čtvrtinu na 731 milionů korun. Zisk negativně ovlivnily opatření kvůli koronavirové pandemii. Moneta také zhoršila celkový výhled pro letošní rok. Provozní výnosy banky stouply v prvních třech měsících o 14,7 procenta na 2,9 miliardy korun.
Komerční banka

Komerční bance loni stoupl zisk. Jak si vedou Moneta, Raiffeisenbank a UniCredit Bank?

Komerční bance loni stoupl čistý zisk o 0,4 procenta na 14,9 miliardy korun. Vzrostly úvěry klientům i vklady zákazníků. Představenstvo navrhuje z vytvořeného zisku vyplatit dividendu v celkové výši 11 miliard korun, což představuje 58 korun na akcii a výplatní poměr 74 procent ze zisku. Banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale, dnes konsolidované hospodářské výsledky oznámila v tiskové zprávě.
Wüstenrot

Moneta Money Bank kupuje Wüstenrot v ČR za 4,6 miliardy

Zástupci Moneta Money Bank dnes podepsali s německým koncernem Wüstenrot & Württembergische smlouvu o koupi stavební spořitelny a hypoteční banky Wüstenrot v Česku za 180,4 milionu eur (asi 4,6 miliardy Kč). Transakce má být vypořádána 1. dubna 2020. Podléhá ale ještě schválení ze strany České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Firmy to dnes večer oznámily v tiskové zprávě. Moneta chce koupi financovat z přebytku vlastního kapitálu a volné likvidity.
CZK

Moneta Money Bank chce koupit Wüstenrot

Moneta Money Bank zřejmě koupí v Česku Wüstenrot stavební spořitelnu a Wüstenrot hypoteční banku. Banka to dnes oznámila v tiskové zprávě. Moneta plánuje podepsat kupní smlouvu do konce letošního roku, vypořádání transakce plánuje na 1. dubna 2020 nebo co nejdříve poté. Kupní cenu a ostatní podmínky transakce Moneta zveřejní po podpisu kupní smlouvy. Transakce podléhá souhlasu České národní banky a antimonopolního úřadu.
GE Money Bank

Moneta Money Bank hlásí propad čistého zisku, naopak vzrostly provozní výnosy

Monetě Money Bank v prvním pololetí meziročně klesl konsolidovaný čistý zisk o 5,1 procenta na 2,012 miliardy. Provozní výnosy jí vzrostly o 8,8 procenta na 5,189 miliardy korun, kladně se na tom podepsal růst čistého úrokového výnosu a čistého výnosu z poplatků a provizí. Banka o tom dnes informovala v tiskové zprávě.
Air Bank

Hegemon českého trhu nevznikne. Home Credit a Air Bank se s Monetou nespojí

Skupina Home Credit nebude pokračovat v přípravách na spojení společností Air Bank a Home Credit v Česku a na Slovensku s Moneta Money Bank. Home Credit ze skupiny PPF podnikatele Petra Kellnera to dnes oznámil ČTK v tiskové zprávě. Vyjádření Moneta Money Bank ČTK shání. Mělo jít o jednu z největších transakci v historii českého bankovního trhu.

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 12 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

včera

Aktualizováno včera

Izrael dá brzy zelenou ofenzivě do Rafáhu. Satelitní snímky odhalily přípravy

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy