MS v biatlonu 2017

Biatlon, ilustrační fotografie

MS v biatlonu: Německá nadvláda se v posledním závodě na MS potvrdila, v mužském masáku zvítězil Schempp. Nejlepším Čechem třináctý Šlesingr

Hochfilzen - Po ženském závodě s hromadným startem se v neděli uskutečnil i závod s hromadným startem biatlonistů a jednalo se tak o úplně poslední závod letošního světového šampionátu v rakouském Hochfilzenu. A stejně jako v ženském masáku, tak i v tom mužském se potvrdilo, že toto mistrovství patřilo Němcům. Zatímco v ženském závodě s hromadným startem zvítězila Laura Dahlmeierová, v tom mužském se taktéž raovali Němci a to tedy zásluhou Simona Schemppa. Na trati dlouhé 15 kilometrů pak bral stříbro Nor Johannes Boe, třetí pak skončil domácí závodník Simon Eder. Do tohoto závodu nastoupili hned tři čeští reprezentanti, přičemž tím nejlepším byl třináctý Michal Šlesingr, Ondřej Moravec se nakonec umístil o tři příčky za ním, Michal Krčmář pak dojel do cíle na 22. místě.
Gabriela Koukalová

MS v biatlonu: Koukalová svou medailovou sbírku v posledním závodě nerozšířila, v masáku triumfovala Dahlmeierová

Hochfilzen - V neděli pokračuje svými posledními dvěma závody v rakouském Hochfilzenu letošní světový šampionát v biatlonu a i o tomto dni může český biatlon získat další cenné kovy. Jako první k tomu měly v neděli příležítost ženy, které se představily již dopoledne na trati dlouhé 12,5 kilometru, na které absolvovaly závod s hromadným startem. Očekávalo se před tímto závodem, že to bude opět souboj mezi českou reprezentantkou Gabrielou Koukalovou a její německou sokyní Laurou Dahlmeierovou. Také se samozřejmě tento souboj konal až do posledních metrů, nakonec ale na svou další medaili z tohoto mistrovství Češka nedosáhla, neboť nakonec skončila na čtvrtém místě. Nejcennější kov z této královské disciplíny tak tedy putuje díky výtečnému výkonu Laury Dahlmeierové do Německa, na druhém místě pak překvapivě skončila Američanka Susan Dunkleeová. Před Koukalovou na bronzovém stupínku skončila nakonec Kaisa Mäkäräinenová z Finska.
Biatlon, ilustrační fotografie

MS v biatlonu: České mužské štafetě se na střelnici nedařilo a uzavřela tak první desítku. Vyhrálo ruské kvarteto

Hochfilzen - I v sobotu pokračovalo mistrovství světa v biatlonu, které se v těchto dnech koná v rakouském Hochfilzenu a tentokrát byl zde na programu závod mužských štafet. Tohoto závodu se samozřejmě zúčastnilo taktéž české kvarteto ve složení Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář. Našim reprezentantům se však v závodě nedařilo vůbec střelecky a proto tak nenavázalo na páteční čtvrtou pozici ženské štafety, které se tak muži chtěli alespoň vyrovnat. Největší radost mělo nakonec Rusko, druhá pak skončila Francie a třetí domácí Rakušané, kteří se tak konečně mohli radovat ze zisku vůbec prvního cenného kovu na tomto šampionátu.
Biatlon, ilustrační fotografie

Tři vteřiny od zlata. Moravec skončil druhý na MS ve vytrvalostním závodě

Hochfilzen - Biatlonista Ondřej Moravec se opět bravurně připravil na vrchol sezóny a na světovém šampionátu se po dvou pátých místech zaskvěl stříbrnou medailí z vytrvalostního závodu na 20 kilometrů. Za vítězným Američanem Lowellem Baileym zaostal jen o 3,3 sekundy. Český úspěšný den podpořili šestý Michal Krčmář a osmnáctý Michal Šlesingr.
Biatlon, ilustrační fotografie

V říjnu porod, v únoru stříbro. Domračevová se vrátila mezi biatlonovou špičku

Hochfilzen - Takový snový comeback čekal málokdo. Darja Domračevová pro nemoc vynechala celou loňskou sezónu a v říjnu přivedla na svět dceru Xenii. Do soutěžního kolotoče naskočila jenom na začátku roku a už po měsíci získala stříbro na světovém šampionátu. Aby toho nebylo málo, o pár hodin později jako čerstvá vicemistryně sledovala manžela Oleho Einara Björndalena dobíhat si pro bronzovou medaili. Vydařená neděle pro biatlonový pár.
Ondřej Moravec

MS v biatlonu: Ani tentokrát Moravec na medaili nedosáhl, ve stíhačce skončil pátý. Vyhrál Francouz Fourcade

Hochfilzen - Poté, co dopoledne absolvovaly biatlonistky svůj stíhací závod v rakouském Hochfilzenu na desetikilometrové trati, na níž si Češka Gabriela Koukalová dojela pro bronzovou medaili, se odpoledne v této rakouské destinaci představili muži-biatlonisté, kteří pro změnu absolvovali stíhací závod na trati dlouhé 12,5 kilometru. V sobotu biatlonisté jeli sprint, ve kterém byl nejlepším Čechem Ondřej Moravec na pátém místě a tak se tento rodák z Ústí nad Orlicí snažil toto umístění v nedělní stíhačce vylepšit. Nakonec i kvůli celkem dvěma chybám na střelnici zopakoval Moravec páté místo. Ze zlata se tentokrát radoval Francouz Martin Fourcade, druhý skončil Nor Johannes Bö, třetí pak jeho daleko zkušenější krajan Ole Einar Björndalen.
Gabriela Koukalová

MS v biatlonu: Koukalová ve stíhačce přidala ke sprinterskému zlatu bronz! Vyhrála Němka Dahlmeierová

Hochfilzen - I v neděli pokračuje letošní světový šampionát v biatlonu v rakouském Hochfilzenu, tentokrát jsou na programu stíhací závody a jako první se představily ženy. Čeští biatlonoví fanoušci věřili, že poté, co v pátek získala ze sprintu zlatou medaili Gabiela Koukalová, přidá tato tuzemská královna tohoto sportu další cenný kov i v tomto nedělním stíhacím závodě. A to se vyplnilo. Koukalová, která sice nezahájila nejlépe střelbu, jelikož na úvodní položce vleže hned dvakrát chybovala, se nakonec postupem závodu sdostávala více a více dopředu a nakonec si tak dojela pro skvělý bronz. Ze zlata se raduje Německo díky Lauře Dahlmeierové, druhá pak skončila po výtečném výkonu Darja Domračevová z Běloruska, jež se jen před několika týdny vrátila z mateřské dovolené.
Ondřej Moravec

MS v biatlonu: Z druhého zlata se na MS radují Němci, sprint vyhrál Doll. Moravec na skvělém pátém místě

Hochfilzen - I v mužském sprintu český biatlon sahal po medailovém umístění, nakonec se Ondřej Moravec, coby nejlepší český závodník v tomto závodě, umístil na i tak slušném pátém místě. Vůbec nejlepším biatlonistou byl v tomto desetikilometrovém sprintu Němec Benedikt Doll, druhý pak skončil Nor Johannes Bö, jenž na první místo ztratil pouhých sedm setin sekundy. Bronz z tohoto závodu putuje do Francie zásluhou Martina Fourcada, jenž na cennější kov nedosáhl především kvůli střelbě, neboť na obou střeleckých položkách zaznamenal vždy po jedné chybě.
Gabriela Koukalová, rozená Soukalová. Autor: Miceman

Biatlonistka Koukalová získala na MS zlato ve sprintu

Hochfilzen - Gabriela Koukalová ideálně vyladila formu na vrchol sezóny. Po výborném výkonu ve včerejší závodě smíšených štafet dnes opanovala sprint na 7,5 kilometru a poprvé v kariéře dosáhla na individuální zlato z MS. Sedmadvacetiletá biatlonistka podpořila nejrychlejší běh dne čistou střelbou na obou položkách.

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 4 hodinami

před 4 hodinami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 7 hodinami

NATO vyslyšelo Zelenského. O protivzdušné obraně bude jednat s Ukrajinou už zítra

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy