Muharrem Ince

Recep Tayyip Erdoğan, turecký prezident

Erdogan bude dál vládnout Turecku. Vyhrál už v prvním kole voleb

Ankara - V Turecku dnes proběhly prezidentské a parlamentní volby. Současná hlava státu Recep Tayyip Erdogan má po sečtení více než tří čtvrtin hlasů 54 procent hlasů. Jeho hlavní soupeř Muharrem Ince získal necelých 30 procent. Vládní mluvčí už prohlásil Erdogana za vítěze, dle opozice je to ale předčasné.
Muharrem Ince

Turecká opozice oznámila kandidáta na prezidenta. Je jím Muharrem Ince

Ankara - Největší turecká opoziční strana nominovala svého kandidáta do červnových prezidentských voleb, současného prezidenta se bude snažit porazit dlouholetý poslanec Muharrem Ince. Jeho jméno dnes oznámila Lidová republikánská strana (CHP) na svém shromáždění v Ankaře. Ince, který právě dnes slaví čtyřiapadesáté narozeniny, po oznámení nominace prohlásil, že jako prezident by hájil zájmy všech Turků. Dnes nahlásil volební komisi svou kandidaturu i prezident Recep Tayyip Erdogan.

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 21 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy