nájemníci

Byty

Poptávka a nabídka nájemního bydlení v ČR se začínají přibližovat

Poptávka a nabídka na trhu nájemního bydlení v Česku se od července sice začaly přibližovat, nabídka je však nadále výrazně vyšší. Poptávka byla v prvním srpnovém týdnu o 43 procent vyšší než průměr v prvních deseti týdnech, kdy nebyla zavedena opatření proti šíření koronaviru.
Byty

Platforma navrhuje kvůli koronakrizi zavést garance za nájemníky

K řešení bytové nouze v koronavirové krizi by mohlo přispět takzvané garantované bydlení. Za nájemníka by se zaručil garant a pronajímatel by měl jistotu, že nájemné dostane. Navrhuje to Platforma pro sociální bydlení (PSB), která zastřešuje stovku expertů a organizací na pomoc lidem v tísni.
Byty

Nájemníky bez příjmů nepůjde načas výpovědět z bytů

Nájemníci bez příjmů asi nebudou moci dostat výpověď z bytu kvůli tomu, že v důsledku epidemie koronaviru nebudou schopni nejdéle do konce července platit nájemné. Dlužné za nájemné ale budou muset splatit do konce letošního roku. Sněmovna to dnes schválila. Proti předloze protestovali majitelé domů i pravicová opozice, podle níž zákon nechrání pronajímatele a nezaručuje jim, že o peníze na nájemném nepřijdou.
Ilustrační fotografie

Víte, kdo s vámi může pobývat v nájemním bytě?

I když nájemní smlouvu uzavírá jako nájemce jediná osoba, mohou v bytě bydlet i jiní lidé. Kdo a za jakých podmínek může v nájemním bytě kromě nájemce pobývat a jaké povinnosti jsou s tím spojené? Jaký počet osob žijících v pronajímaném bytě je ještě únosný? A co když vám pronajímatel zakáže vodit si domů návštěvy?
Moderní interiér

V bytě bydlí sedm let zadarmo. Využili mezery v zákoně

New York - Deník New York Post informuje o nevídané situaci. Mladý pár bydlí v bytě v centru New Yorku už sedm let prakticky zadarmo. Díky chybě v zákoně totiž nemusí platit nájemné, na kterém by za dobu pobytu už nechali miliony.
Bydlení, ilustrační fotografie

Nájmy bytů nově? Zákaz návštěv, kouření či chovu mazlíčků tam být nesmí

Praha - Některá práva a povinnosti vyplývající z nájmu bytu si mohou pronajímatel a nájemce v nájemní smlouvě upravit odlišně od zákona. Ustanovení smlouvy, která by však nájemce nepřiměřeně zkracovala na jeho právech, jsou zakázána. Mezi nepřiměřená ujednání patří nejen smluvní pokuty, ale i například zákaz chovu zvířat, podnikání či kouření v bytě. Informuje redakci EuroZprávy.cz dTest.
Ilustrační foto

Majitel domu trápí nájemníky zimou. V bytech je jen o dva stupně víc než venku

Frýdek-Místek - Majiteli domu na Malém náměstí ve Frýdku-Místku, který už druhou sezonu netopí svým nájemníkům, hrozí vězení. V zimě neplatil za dodávky tepla a lidé v bytech mrzli, v srpnu ho za to soud potrestal podmínkou. To ale nepomohlo a muž své nájemníky zimou trápí dál. Podle právníka mu tak hrozí až 2 roky vězení.

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy