Natalja Veselnická (ruská právnička)

William Browder

Obvinění ruské právničky v USA? Jde o osobní pomstu, tvrdí Veselnická

Ruská právnička Natalja Veselnická své obvinění ve Spojených státech z maření spravedlnosti označila za osobní pomstu finančníka Williama Browdera a amerického prokurátora za to, že je nenechala vyhrát soudní spor. Veselnická vešla ve známost schůzkou s několika členy volební kampaně Donalda Trumpa před prezidentskými volbami v USA v roce 2016. Případ, ve kterém byla nyní obviněna, ovšem s Trumpem podle dostupných informací nesouvisí.
USA

V USA obvinili ruskou právničku Veselnickou známou z Trumpovy kauzy

Ruskou právničku Natalji Veselnickou obvinili ve Spojených státech z maření spravedlnosti. S odvoláním na úřad státního zástupce v newyorském Manhattanu o tom dnes informovala agentura Reuters. Veselnická vešla ve známost schůzkou s několika členy kampaně Donalda Trumpa před prezidentskými volbami v roce 2016. Případ, ve kterém byla nyní obviněna, s Trumpem nijak nesouvisí, podle agentury AFP ale dokazuje její vazby na ruské úřady.
Trump Tower na 5th Avenue, New York City, autor: Urban

Kompro na Clintonovou? Trump sdělil Muellerovi, že nevěděl o schůzce ve svém mrakodrapu

Donald Trump nevěděl o setkání svého syna s ruskou právničkou, která měla štábu budoucího prezidenta dodat kompromitující informace o protikandidátce Hillary Clintonové. Podle televize CNN to prezident uvedl v písemné odpovědi na dotazy zvláštního vyšetřovatele FBI Roberta Muellera. Jeho tým pátrá po stopách ruského vměšování do prezidentských voleb v roce 2016, které Trump vyhrál.
Donald Trump junior

Trump šel s pravdou ven. Jeho syn chtěl od Rusů kompro na Clintonovou

Washington - Americký prezident Donald Trump přiznal, že se jeho syn v červnu 2016 setkal s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou, aby získal informace o Hillary Clintonové. Setkání v newyorské Trump Tower se zúčastnil i prezidentův zeť Jared Kushner a tehdejší šéf Trumpovy volební kampaně Paul Manafort.
Donald Trump junior

Trump junior vypovídal o roli Ruska ve volbách, dusili ho devět hodin

Washington - Donald Trump mladší vypovídal před senátním výborem pro tajné služby, který vyšetřuje takzvanou ruskou kauzu, tedy údajné zásahovaní Moskvy do prezidentkých voleb v USA. V centru pozornosti je schůzka s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou v newyorském mrakodrapu Trump Tower.
Donald Trump junior

Trump mladší dostane pozvánku ke slyšení v senátním výboru

Washington – V USA se bouřlivě diskutuje o poslední kauze v případě vztahů lidí z okolí prezidenta Donadla Trumpa a Ruskem. Donald Trump mladší čelí stále silnějšímu tlaku, aby vypovídal ve výborech Kongresu vyšetřujících údajné ruské vazby na volební tým jeho otce. 
Donald Trump junior

Schůzka s Ruskou? Trump junior se brání. Podle Moskvy je to divočina

Washington - Donald Trump junior v úterním rozhovoru s televizí Fox News vysvětloval schůzku s ruskou právničkou, která údajně slibovala kompromitující materiály o Hillary Clintonové. Obvinění ze snahy koordinovaně s Moskvou ovlivnit loňské volby ve prospěch svého otce označil za směšná.
Federální Kongres Spojených států amerických

Trump junior věděl, že kompro na Clintonovou vytvořil Kreml. Kauzu bude řešit Senát

Washington - Před schůzkou s ruskou právničkou dostal Donald Trump junior e-mail se vzkazem, že kompromitující informace na Hillary Clintonovou jsou součástí snahy ruské vlády pomoci kandidatuře jeho otce. Senátní výbor USA pro tajné služby, jeden ze tří kongresových výborů, který se dlouhodobě zabývá kauzou ruského vlivu na americké prezidentské volby, novou kauzu prozkoumá.
Donald Trump

Trump mladší se prý s ruskou právničkou sešel po žádosti z Moskvy

Washington – Setkání Donalda Trumpa mladšího, nejstaršího syna amerického prezidenta, s ruskou právničkou blízkou Kremlu se konala po žádosti z Moskvy.  Podle agentury AP to dnes uvedl mediální agent, který setkání zprostředkoval. Sám šéf Bílého domu již v neděli přes svůj úřad vzkázal, že o schůzce nevěděl.
Bílý dům, Washington D.C., USA

Trumpova rodina šla za ruskou právničkou, slíbila kompro na Clintonovou

Washington - Podle informací listu The New York Times (NYT) se nejstarší syn Donald, zeť Jared Kushner a exšéf volební kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa setkali s ruskou právničkou napojenou na Kreml krátce poté, co si současný šéf Bílého domu loni zajistil republikánskou nominaci do boje o nejvyšší úřad v zemi.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 28 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

Ukrajinské tajné služby přiznaly atentáty na spolupracovníky Kremlu zodpovědné za válečné zločiny

Ukrajinské tajné služby vykonávají atentáty na lidi zodpovědné za válečné zločiny a útoky proti ukrajinským občanům. V rozhovoru pro soukromou ukrajinskou televizní stanici ICTV to řekl šéf Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) Vasyl Maluk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy