nemocnice Frýdlant

Nemocnice Frýdlant

Po otravě krve byl propuštěn další pacient, operační sál ve Frýdlantě zůstává zapečetěn

Z Krajské nemocnice v Liberci dnes propustili dalšího z devíti pacientů postižených otravou krve po operaci v soukromé Nemocnici Frýdlant. Jde o pacientku po gynekologickém zákroku. Ostatní zůstávají v péči lékařů. S výjimkou jedné pacientky ve vážném stavu, která leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení v Liberci, se stav ostatních zlepšuje. Nikdo další ale nebude propuštěn dříve než po neděli, řekl dnes ČTK mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář.
Ilustrační foto

První pacient otrávený v Nemocnici Frýdlant byl propuštěn, zvažuje trestní oznámení

Prvního z devíti pacientů postižených otravou krve po operaci v soukromé Nemocnici Frýdlant propustili lékaři Krajské nemocnice Liberec domů. Další se nechal přeložit do Frýdlantu, kde zatím leží na pozorování a zůstane tam nejméně do konce týdne. Jedna pacientka je stále ve velmi vážném stavu na ARO v Liberci, stav ostatních pacientů se zlepšuje, ale zatím v nemocnici zůstávají. ČTK to dnes řekl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář.
Ilustrační foto

Bakterie v Propofolu? Nové informace o otravě krve z Frýdlantu, pacientka bojuje o život

Ve vzorku krve jednoho z pacientů s otravou krve z frýdlantské nemocnice byla obsažena stejná bakterie, která byla nalezena v lahvičce s anestetikem. "To bylo už na začátku, hned po přijetí," řekl dnes ČTK primář anesteziologicko-resuscitačního oddělení (ARO) Krajské nemocnice v Liberci Dušan Morman. První výsledky testů ukázaly, že jeden ze vzorků anestetika Propofol odebraného v soukromé nemocnici Frýdlant, kde byla minulý týden u devíti pacientů prokázána otrava krve, byl kontaminovaný. Jedna pacientka s poškozením ledvin leží stále na ARO ve velmi vážném stavu.
Nemocnice Frýdlant

Otrava krve z Frýdlantu? Testy odhalily bakterii v propofolu, dvě pacientky ve vážném stavu

Jeden ze vzorků anestetika Propofol odebraného v soukromé nemocnici Frýdlant, kde byla minulý týden u devíti pacientů prokázána otrava krve, byl kontaminovaný. Odhalily to první výsledky testů. Minimálně v jedné z lahviček byl acinetobacter, což je bakterie, která se vyskytuje i v zevním prostředí. U oslabených lidí může ale vyvolat zápal plic, zánět či otravu krve. Byla tam poměrně masivně, řekl dnes ČTK náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Na závěry je podle něj brzy. Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) před riziky nesprávného užívání propofolu opakovaně varoval, hrozí za něj také pokuty.
Ilustrační foto

Příčina otravy krve ve Frýdlantu? Hygienici mají první výsledky odběrů, stav dvou pacientů se zkomplikoval, hygienici

Příčinou otravy krve u devíti pacientů operovaných v minulém týdnu v soukromé Nemocnici Frýdlant nebyly inhalační anestetikum ani chemické přípravky, které se používají k dezinfekci operovaného místa. ČTK to dnes řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. Jde však pouze o první výsledky četných odběrů, které se v nemocnici provedly. Kdy budou další, nedokázala dnes odhadnout.
Nemocnice Frýdlant

Nemocnice Frýdlant zachovala akutní péči, ale bez operací. Hledá se příčina otravy krve

Soukromá nemocnice Frýdlant i po otravě krve, která se objevila u devíti ze 16 pacientů operovaných v minulém týdnu, stále poskytuje nepřetržitou akutní péči. I když nemocnice uzavřela operační sály až do vyjasnění příčin, neznamená to úplné uzavření chodu oddělení gynekologie a chirurgie. Tam i nadále poskytuje nemocnice nepřetržitou akutní péči, sdělila dnes ČTK mluvčí nemocnice Dita Fuchsová. Pokud ale pacienti potřebují chirurgický zákrok, musí jinam.
Nemocnice Frýdlant

Pacienti s otravou krve z Frýdlantu zůstávají na intenzivní péči, případ řeší policie

Stav pacientů s otravou krve, kterou dostali po operačních zákrocích v soukromé nemocnici ve Frýdlantu, je stabilizovaný. V režimu intenzivní péče v liberecké nemocnici ale ještě několik dnů zůstanou. ČTK to dnes řekl primář anesteziologicko-resuscitačního oddělení (ARO) v Liberci Dušan Morman. Příčina otravy krve je stále neznámá. "Žádné nové výsledky dnes nejsou," dodal Morman. Výsledky rozborů nemá k dispozici ani frýdlantská nemocnice. Nejdřív budou nejspíš až po víkendu.
Ministerstvo zdravotnictví

Co způsobilo hromadnou otravu krve v nemocnici? Ministerstvo má dvě verze

Pravděpodobnou příčinou otravy krve pacientů v nemocnici ve Frýdlantu na Liberecku je podle ministerstva zdravotnictví kontaminace či závadné složení anestetika. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová. Zdravotní stav po operaci se náhle zhoršil u devíti pacientů. Převezeni byli v posledních 24 hodinách do nemocnice v Liberci a jeden z nich byl poté umístěn v nemocnici v Jablonci.
Nemocnice Frýdlant

Pacienti nemocnice ve Frýdlantu dostali otravu krve. Liberec vyhlašuje krizový režim

Krajská nemocnice v Liberci přijala od středy devět lidí s otravou krve, jeden byl umístěn v nemocnici v Jablonci. Tito pacienti podstoupili v minulých dnech operační zákroky v soukromé nemocnici ve Frýdlantu. ČTK to dnes řekl mluvčí nemocnice v Liberci Václav Řičář. Co otravu způsobilo, se zatím neví. Podle ministerstva zdravotnictví je pravděpodobnou příčinou kontaminace či závadné složení anestetika. Případem se zabývá i policie, trestní oznámení podala frýdlantská nemocnice.

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 50 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gerhskovich zůstává ve vazbě. Rusové ho hodlají soudit kvůli údajné špionáži

Pobyt Evana Gershkoviche, který je prvním západním novinářem obviněným v Rusku ze špionáže od dob studené války, ve vazbě bude pokračovat. Moskevský soud v úterý odmítl jejich odvolání. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy