Nike

Ilustrační foto

Tenisky jsou stále v módě. Prodeje rostou, u některých značek až o 20 procent

Módní trend tenisek podle většiny oslovených prodejců bude pokračovat i letos. Prodeje meziročně rostou, u některých značek až o 20 procent. Na trhu bude letos podle obchodníků úspěšná značka adidas a model Superstar, který slaví 50 let. Zájem neopadne ani o boty vznikající ve spolupráci značky Nike a bývalé basketbalové hvězdy Michaela Jordana. Vyplývá to z ankety ČTK mezi prodejci.
Americký dolar

Firmě Nike prudce klesl zisk, za marketing utratila miliardy dolarů

Největšímu světovému výrobci sportovního oblečení a obuvi Nike klesl ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí čistý zisk o 13 procent na 989 milionů USD (22,1 miliardy Kč). Výsledky také zaostaly za očekáváním analytiků, protože firma více utrácela za marketing a uvedení nových produktů. Vyplývá to z prohlášení Nike zveřejněného v noci na dnešek.
Evropská unie, ilustrační foto

Firma Nike dostala od eurokomise vysokou pokutu, omezovala prodej výrobků s logy klubů

Evropská komise dnes rozhodla o pokutě ve výši 12,5 milionu eur (přes 320 milionů Kč) pro společnost Nike za omezování přeshraničního prodeje licencovaného zboží. Firma podle EK mezi roky 2004 a 2017 nepovoleným způsobem omezovala prodej nejrůznějších výrobků, třeba šál nebo dresů například s logy známých fotbalových klubů jako je FC Barcelona, Manchester United, Juventus nebo Inter Milán či AS Řím a také národních fotbalových federací.

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy