Noční vlci

Ilustrační foto

Příznivci Nočních vlků uctili v Praze padlé vojáky

Čeští sympatizanti kontroverzního ruského motorkářského klubu Noční vlci dnes na Olšanských hřbitovech v Praze uctili památku sovětských vojáků padlých za druhé světové války. Kvůli omezením spojeným s epidemií koronaviru se letos neuskutečnila cesta ruských členů klubu z Moskvy do Berlína. Motorkářský klub, který je znám vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, jeho odpůrci označují za extrémní nacionalisty a jejich jízdy Evropou za provokaci.
Jaroslav Foldyna /ČSSD/, poslanec

Foldyna šiří fake news? Pozor na vojína Jasánka, kontroval poslanec

Jaroslav Foldyna (ČSSD) okomentoval hodnocení, v němž ho odborník na dezinformace Jakub Kalenský označil za šiřitele ruské propagandy. Foldyna ve svém komentáři, který zveřejnil na sociálních sítích osobně na Kalenského zaútočil, i když, jak přiznal, neví o koho se jedná.
Lidice, pietní místo (10. 6. 2017)

Zaměstnanec Památníku Lidice měl zabránit Noční vlkům položit věnce. Začaly mu kvůli tomu chodit vyhrůžky smrti

Letošní vzpomínková oslava 77 let od vypálení Lidic má hořkou dohru. Podle ruského serveru Sputnik mělo být české a slovenské pobočce kontroverzního ruského motorkářského klubu Noční vlci zabráněno v tom, aby její členové vyjádřili úctu obětem nacistické zlovůle. Zpráva měla za následek, že vedoucí oddělení prezentace Památníku Lidice, Filip Petlička, se stal obětí masivní šikany na sociálních sítích, při které mu bylo vyhrožováno i smrtí. Podle oficiálního vyjádření Památníku Lidice celá situace proběhla o dost jinak, než jak ji líčí Sputnik.
Pavel Novotný

Pavel Novotný si ostře podal poslance Foldynu

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna byl během tohoto týdne už poněkolikáté označen za kolaboranta. Tentokrát se do něj na sociální síti pustil zástupce ODS Pavel Novotný, který Foldynovi prorokuje, že skončí v pekle se zrádcem atentátníků na Reinharda Heydricha.
Ruští motorkáři Noční vlci

Noční vlci přijeli do Prahy, uvítaly je demonstrace

Členové kontroverzního ruského motorkářského klubu Noční vlci se dnes na své cestě do Berlína zastavili na Olšanských hřbitovech v Praze, aby uctili památku ruských vojáků padlých za druhé světové války. Více než stovku ruských i českých motorkářů přišly podpořit další desítky příznivců. U brány na hřbitov pak na ně čekaly dvě desítky demonstrantů s vlajkami EU, USA a NATO. Jeden z příznivců Nočních vlků chtěl strhnout plakát demonstrantů. Konflikt ale podle reportéra ČTK hned v počátku policisté zažehnali. Obě skupiny pak oddělili těžkooděnci.
Ruští motorkáři Noční vlci uctili památku ruských vojáků padlých za druhé světové války

Českem opět projedou ruští motorkáři Noční vlci

Členové kontroverzního ruského motorkářského klubu Noční vlci, který je známý vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, i letos uspořádají k výročí konce druhé světové války jízdu do Berlína. Informoval o tom dnes na tiskové konferenci šéf spolku Alexandr Zaldostanov. Trasa již páté akce Cesty vítězství i tentokrát vede přes Českou republiku a Slovensko.
Obrněná základna Nočních vlků na Slovensku

Šéf Nočních vlků na Slovensku dostal tučnou pokutu, na základně má i tanky

Bratislava - Zakladatel slovenské odnože Nočních vlků Jozef Hambálek, kteří jsou známí blízkým vztahem s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, dostal od ministerstva hospodářství SR pokutu 33 tisíc eur za to, že úřady dostatečně neinformoval o vyřazené bojové technice na své základně v obci Dolná Krupá u Trnavy.
Jaroslav Foldyna /ČSSD/, poslanec

Ranař Foldyna se vzbouřil proti předsedovi. Svým postojem k Nočním vlkům rozděluje ČSSD

Praha - Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna se v pondělí slovně a následně fyzicky střetl s aktivistou Martinem Uhlířem, který přišel protestovat proti příjezdu Nočních vlků. Uhlíře si odvedli v poutech těžkooděnci, Foldynu za jeho chování kritizoval předseda strany Jan Hamáček. Politik ovšem na tuto kritiku reagoval videem, kde poněkud svérázně celou situaci vysvětluje.
Ruští motorkáři Noční vlci uctili památku ruských vojáků padlých za druhé světové války

ČSSD otřásá spor kvůli Nočním vlkům. Hamáček chce omluvu od Foldyny

Praha - Předseda ČSSD Jan Hamáček chce omluvu od místopředsedy a poslance strany Jaroslava Foldyny za chování na akci ruského nacionalistického motorkářského klubu Noční vlci. Uvedl to na facebooku. Foldyna se na pondělní akci hádal a postrkoval s lidmi, kteří proti příjezdu ruských motorkářů protestovali. Foldyna na sociální síti jakoukoli omluvu odmítl.
Ruští motorkáři Noční vlci uctili památku ruských vojáků padlých za druhé světové války

Jste po*raní z neziskovek! Já jsem vlastenec a nemám se za co omlouvat. Foldyna kvůli Nočním vlkům pořádně řádí

Praha - Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna se postaral o pořádný poprask, když spolu s motorkáři z ruského nacionalistického klubu Noční vlci v Praze uctil památku ruských vojáků padlých za druhé světové války. Zájem médií a kritiku ze strany politiků vyvolal především jeho konflikt s aktivisty. Kvůli jeho chování se musel ozvat i jeho stranický šéf Jan Hamáček.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Zdroj: David Holub

Další zprávy