Ondřej Kúdela

Fotbal, ilustrační fotografie

Kauza slávisty Kúdely se bude v Lausanne řešit až v dubnu. Kvůli koronaviru

Tento pátek měla Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) ve švýcarském Lausanne začít řešit fotbalovou kauzu, která nejednoho českého fotbalového fanouška nenechává klidným. Kauzu údajného rasismu slávistického obránce Ondřeje Kúdely vůči záložníkovi tmavé pleti z Glasgow Rangers Glenu Kamarovi. Jenže nakonec tomuto tak nebude, neboť se arbitrážní soud rozhodl projednávání odložit až na duben a to kvůli koronaviru. Jak informuje server Seznam Zprávy, konkrétně by se tak mělo nově uskutečnit 11. dubna. A to na žádost právníků Glena Kamary, kteří nechtěli, aby byl jejich klient vyslýchán křížově on-line.
Vratislav Mynář

Zemanův kancléř Mynář se dopisem ohradil proti trestu pro Kúdelu

Vedoucí kanceláře prezidenta Vratislav Mynář se dnes v otevřeném dopisu ohradil proti rozhodnutí disciplinární komise UEFA o zákazu startu v 10 utkáních pro slávistického fotbalistu Ondřeje Kúdelu. Komise Kúdelu potrestala za rasistickou urážku záložníka Rangers Glena Kamary, český obránce obvinění z rasismu odmítá. Podle kancléře je se situací podrobně seznámen i prezident Miloš Zeman, který ji považuje za významnou nejen z hlediska sportu.
Ondřej Kúdela

Kúdela dostal za rasismus trest na 10 utkání

Disciplinární komise UEFA potrestala slávistického fotbalistu Ondřeje Kúdelu zákazem startu v 10 utkáních v soutěžích UEFA za rasistickou urážku záložníka Rangers Glena Kamary v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Český obránce tím pádem přijde i o letní evropský šampionát.
UEFA

Etická komise UEFA rozhodla. Na Arsenal Kúdela nesmí, stejně však nemůže kvůli nosu

Ostře sledovaný případ údajného rasismu slávistického stopera Ondřeje Kúdely během odvetného osmifinále Evropské ligy na stadionu Glasgow Rangers se dostal před Etickou a disciplinární komisi UEFA. Ta preventivně potrestala Kúdelu stopkou na jeden zápas a nebude tak moct odcestovat na čtvrteční zápas čtvrtfinále Evropské ligy do Londýna, kde se Pražané utkají s Arsenalem. Na Emirates Stadium se ale stejně Kúdela neobjeví a to už jenom kvůli zhmožděnině nosu, kterou mu způsobil v reprzetačním duelu s Walesem Gareth Bale. Kromě toho také UEFA vyšetřuje hráče Glasgow Rangers Glena Kamaru za jeho údajné pozápasové napadení Ondřeje Kúdely.
Fotbal, ilustračni fotografie

Kúdela po Baleově zákroku asi cestu do Londýna nestihne. Jak to bude s Kolářem?

Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský se bude muset podle všeho obejít bez svého obránce Ondřeje Kúdely. Ten na Ostrovy ke čtvrtečnímu prvnímu čtvrtfinále v Londýně proti Arsenalu zřejmě nezamíří a to ne kvůli jeho stále vyšetřované kauze údajného rasismu vůči středopolařii Glasgow Rangers Glenu Kamarovi, ale kvůli zhmožděnině nosu, kterou mu přivodil pravděpodobně kapitán Walesu Gareth Bale během nedávného vzájemného reprezentačního střetnutí. Kvůli ní nyní Kúdela trpí horečkami a bere tak antibiotika. Kouč Trpišovský se naopak zmínil o gólmanovi Ondřeji Koláři, který byl v duelu v Glasgow brutálně zasažen do hlavy a který by se na Arsenalu velice rád ukázal.
Alexandr Vondra

Zaráží mě, že se vláda nevymezila proti rasistickým předsudkům. Jsem připravený se Slavie zastat, říká Vondra

Europoslanci Alexandru Vondrovi (ODS) vadí, že se tuzemská vláda v kauze slávistického fotbalového obránce Ondřeje Kúdely, který čelí obvinění z rasismu, jehož se měl údajně dopustit v zápase s Rangers F.C. na adresu Glena Kamary, nevymezila proti předsudkům k barvě pleti směrem k východní Evropě a tudíž i k České republice. „Určitá exaltace, tedy předpojatost, že nám svatý boj proti rasismu nic neříká, je zarážející a nikdo z kabinetu se nad tím ani nepozastavil,“ říká pro EuroZprávy.cz Alexandr Vondra.
SK Slavia Praha

Kamara i Kúdela si trvají na svých tvrzeních. Šéf Slavie Tvrdík mezitím odsoudil ultras

Kauza údajného rasismu, kterého se měl dopustit slávistický obránce Ondřej Kúdela vůči Glenu Kamarovi během čtvrtečního duelu Evropské ligy UEFA s Glasgow Rangers ve Skotsku, pokračuje nadále. Nejenže si oba hráči trvají na svém a zatímco Kamara trvá dle jeho právníka na tom, že mu slávista řekl že je "zasr... opice", Kúdela zase pro změnu tvrdí, že mu řekl pouze "zasr... chlápek". Vedle toho během soboty šéf Slavie Jaroslav Tvrdík odsoudil slávistické ultras, které na své sociální síti rasisticky mělo urážet Kamaru.
Ondřej Kúdela terčem výčitek hráčů Rangers. (18.3.2021, Ibrox Stadium, Glasgow, UK)

Slavistu Kúdelu zbili na stadionu Ibrox do krve. Zasahovala policie

Fotbalový obránce pražské Slavie Ondřej Kúdela byl podle informací Seznam Zpráv zbit pěstmi do krve v útrobách stadionu Ibrox. Agresorem podle klubového webu měl být soupeřův záložník Glen Kamara. Incident se odehrál po skončení odvetného osmifinálového zápasu Evropské ligy mezi Glasgow Rangers a červenobílými. Skotové obviňují Kúdelu z rasismu, kdy v závěru vyhroceného zápasu, který domácí dohrávali o devíti, přišel po dalším surovém zákroku ke Glenu Kamarovi a s rukou u úst něco soupeři pošeptal. „Slavia se kategoricky ohrazuje proti tomu, že by hráč Ondřej Kúdela jakkoli rasisticky urazil hráče soupeře,“ napsal na sítě prezident klubu Jaroslav Tvrdík. Kúdela vše vyvrátil a přiznal se jen k vulgaritě.
Ondřej Kúdela terčem výčitek hráčů Rangers. (18.3.2021, Ibrox Stadium, Glasgow, UK)

Slavia podala trestní oznámení kvůli napadení obránce Kúdely

Fotbalová Slavia podala trestní oznámení na hráče Glena Kamaru kvůli napadení obránce Ondřeje Kúdely po čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy s Glasgow Rangers. Obvinění podala skotské policii prostřednictvím Velvyslanectví České republiky ve Velké Británii.

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy