Články k tématu: osobní údaje, soukromí

Čína chystá právní předpis na vlastní formu GDPR

26.05. | 11:10 Právo na ochranu soukromí a na ochranu osobních údajů se chystá zakotvit Čína ve svém prvním občanském zákoníku,…

99 % lidí má lehký průběh. U Jílkové se řešil koronavirus a…

22.05. | 11:07 Aktualizováno Ve čtvrtek se v pořadu Máte slovo Michaely Jílkové, po delší době již s omezeným počtem lidí v publiku, opět…

Věra Jourová vítá aplikace proti koronaviru, obává se ale o…

07.04. | 15:19 Česká eurokomisařka Věra Jourová ocenila nasazení internetových aplikací v boji proti šíření koronaviru. V…

Ochránci soukromí EU: Restrikce ve stavu nouze musí být přiměřené

26.03. | 13:51 Stav nouze kvůli pandemii nového koronaviru opravňuje podle ochránců soukromí z EU k omezení svobod, ale jen tehdy…

Slídilové roku: Anticenu Velkého bratra mají BIS, Avast a PRE

04.03. | 14:03 Aktualizováno Anticenu Velkého bratra za loňský rok získaly Bezpečnostní informační služba (BIS) a společnosti Avast a Pražská…

Z počítačové sítě na Hradě unikla data do zahraničí

03.03. | 09:16 Aktualizováno Z počítačů připojených do sítě Správy Pražského hradu unikla data do zahraničí, uvedla dnešní Mladá fronta Dnes …

Facebook má další malér. Kdosi ukradl citlivé údaje tisíců…

14.12. | 10:03 Osobní data téměř 30.000 nynějších i bývalých amerických zaměstnanců společnosti Facebook ukradl minulý měsíc…

Šmírování lidí? Policie chce v Praze spustit kontroverzní…

20.11. | 09:52 Aktualizováno Vedení pražské policie požádalo magistrát, aby aktivoval na šesti místech v hlavním městě automatické rozpoznávání…

Úmluva Štít: Chrání USA osobní data občanů EU? Jourová má výhrady

23.10. | 15:26 Spojené státy zlepšily dohled nad ochranou osobních údajů občanů Evropské unie, které v rámci vzájemné dohody…

Aplikace rozeznávající obličej: Francie spustila kontroverzní…

11.10. | 09:22 Francie jako první evropská země nabídne svým občanům možnost použít pro ověřování digitální totožnosti při…

Instagram řeší průšvih. Reklamní firma "vysávala" ze sociální…

08.08. | 08:04 Kombinací nedostatečného dohledu a chyb v nastavení své sociální sítě umožnil Instagram jednomu ze svých…

Facebook dostal v USA rekordní pokutu, musí zaplatit pět miliard…

24.07. | 15:20 Aktualizováno Úřady ve Spojených státech vyměřily společnosti Facebook rekordní pokutu pět miliard dolarů (asi 115 miliard Kč)…

Google kývl na řešení vleklého sporu o Street View, vyhne se…

23.07. | 13:35 Americká společnost Google ve Spojených státech souhlasila s urovnáním dlouholetého sporu o sběr osobních dat…

British Airways hrozí obří pokuta, neuchránila data zákazníků…

08.07. | 12:53 Britský úřad pro ochranu osobních údajů (Information Commissioner's Office, ICO) plánuje udělit letecké…

Google čelí kvůli online reklamě dalším stížnostem, jedna je z…

04.06. | 16:24 Americká internetová společnost Google možná bude v Evropě čelit dalšímu vyšetřování kvůli nakládání s osobními…

Zjištění: Češi jsou ochotni prodat své osobní informace

12.05. | 06:30 Více než čtvrtina Čechů (27 procent) je ochotná na internetu sdílet své osobní údaje výměnou za to, že dostane…

Směrnice GDPR: Nemocnice mají značné problémy, pokuty ale zatím…

26.04. | 11:21 Aktualizováno Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) zatím neudělil žádné zdravotnické organizaci sankci ani nezahájil správní…

Platí nová pravidla ochrany soukromí, navazují na GDPR. Zeman…

10.04. | 16:55 Nová pravidla ochrany soukromí, která navazují na evropské nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), dnes podepsal…

Velká kauza v USA? Hotely předávaly osobní údaje hostů…

08.04. | 21:03 Zaměstnanci několika hotelů společnosti Motel 6 v americkém státu Washington nezákonně předávali osobní údaje…

Ústavní soud řeší plošné šmírování občanů, pozval si odborníky

27.03. | 12:09 Aktualizováno Ústavní soud se při veřejném jednání snaží najít odpověď na otázku, zda uchovávání provozních a lokalizačních…

Co o Vás Tesla ví? Uživatele neustále sleduje kamerami, ví i o…

13.03. | 16:01 Ačkoliv vyrábí elektronická auta, Tesla je spíše technickou společností než automobilkou. Jako jiné technické…

Facebook se pořádně prohne? V USA mu hrozí bezprecedentní pokuta

15.02. | 08:41 Sociální síť Facebook jedná s americkou Federální komisí pro obchod (FTC) o urovnání sporu kvůli porušení ochrany…

Největší slídilové? Facebook, finanční správa a iRobot. Porota…

14.02. | 11:20 Aktualizováno Soutěž o největšího slídila v loňském roce vyhrály sociální síť Facebook, finanční správa a společnost iRobot.…

Skandální krádež osobních údajů: Na internetu se objevily…

29.01. | 07:33 V Singapuru byly ukradeny a na internetu zveřejněny důvěrné informace o více než 14 tisících lidech nakažených…

Právě se děje

Další zprávy