Články k tématu: osobní údaje, soukromí

Zjištění: Češi jsou ochotni prodat své osobní informace

12.05. | 06:30 Více než čtvrtina Čechů (27 procent) je ochotná na internetu sdílet své osobní údaje výměnou za to, že dostane…

Směrnice GDPR: Nemocnice mají značné problémy, pokuty ale zatím…

26.04. | 11:21 Aktualizováno Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) zatím neudělil žádné zdravotnické organizaci sankci ani nezahájil správní…

Platí nová pravidla ochrany soukromí, navazují na GDPR. Zeman…

10.04. | 16:55 Nová pravidla ochrany soukromí, která navazují na evropské nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), dnes podepsal…

Velká kauza v USA? Hotely předávaly osobní údaje hostů…

08.04. | 21:03 Zaměstnanci několika hotelů společnosti Motel 6 v americkém státu Washington nezákonně předávali osobní údaje…

Ústavní soud řeší plošné šmírování občanů, pozval si odborníky

27.03. | 12:09 Aktualizováno Ústavní soud se při veřejném jednání snaží najít odpověď na otázku, zda uchovávání provozních a lokalizačních…

Co o Vás Tesla ví? Uživatele neustále sleduje kamerami, ví i o…

13.03. | 16:01 Ačkoliv vyrábí elektronická auta, Tesla je spíše technickou společností než automobilkou. Jako jiné technické…

Facebook se pořádně prohne? V USA mu hrozí bezprecedentní pokuta

15.02. | 08:41 Sociální síť Facebook jedná s americkou Federální komisí pro obchod (FTC) o urovnání sporu kvůli porušení ochrany…

Největší slídilové? Facebook, finanční správa a iRobot. Porota…

14.02. | 11:20 Aktualizováno Soutěž o největšího slídila v loňském roce vyhrály sociální síť Facebook, finanční správa a společnost iRobot.…

Skandální krádež osobních údajů: Na internetu se objevily…

29.01. | 07:33 V Singapuru byly ukradeny a na internetu zveřejněny důvěrné informace o více než 14 tisících lidech nakažených…

Slídil roku? Nejvíce nominací v soutěži získal Facebook

21.01. | 18:05 Nejvíce nominací v soutěži o největšího loňského slídila získala sociální síť Facebook. Z 34 návrhů figuroval ve…

EU vylepší vízový informační systém, pátrání po ilegálech bude…

19.12. | 19:32 Velvyslanci zemí EU dnes domluvili společný postoj států bloku k návrhu na posílení a vylepšení unijního vízového…

Brusel má obavy z vměšování do eurovoleb, za zneužití osobních…

19.12. | 17:45 Evropská unie hodlá zamezit zneužití osobních údajů v politické kampani před květnovými volbami do Evropského…

Češi, dávejte si pozor: Co vše o nás prozrazují data, která…

13.12. | 10:55 Skrze věrnostní karty a všemožné mobilní aplikace jsou dnes o nás soukromé firmy schopné shromáždit obrovská…

Co nás čeká kvůli GDPR? Sněmovna schválila nová pravidla ochrany…

05.12. | 11:07 Aktualizováno Sněmovna dnes schválila vládní novelu o rejstříku trestů, která reaguje na evropské nařízení o podpoře volného…

Pošta musí zaplatit vysokou sankci, zaměnila pokuty pro 2,5…

05.12. | 07:32 Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) uložil České poště pokutu 250.000 korun za záměnu pokut pro dva a půl…

Uber se prohne. Británie a Nizozemsko mu vyměřily tučnou pokuty…

27.11. | 12:09 Aktualizováno Britský a nizozemský regulační úřad dnes vyměřily pokuty alternativní taxislužbě Uber za to, že nedokázala…

V Británii bouchli do stolu. Facebook dostal pokutu za skandál s…

25.10. | 12:11 Aktualizováno Britský úřad pro ochranu osobních údajů (ICO) vyměřil americké internetové společnosti Facebook pokutu půl milionu…

Média mají utrum? Vláda ušila informační zákon, ptát se na…

24.07. | 17:02 Praha - Úřady zřejmě nebudou muset zdůvodňovat, proč žadateli neposkytly údaje z probíhajícího trestního řízení,…

Aerolinky budou dávat policii údaje o cestujících? Boj s…

24.07. | 16:27 Praha - Podle vládního návrhu takzvaného změnového zákona k nové předloze o zpracování osobních údajů budou muset…

Babišova vláda utahuje šrouby? Novela omezí informace o trestním…

20.07. | 09:53 Praha - Zákonodárci projednávají vládní návrh zákona o zpracování osobních údajů. Pokud ho schválí, nebude už…

Hledáte sami sebe na Google? Podle odborníků byste měli ihned…

02.06. | 11:09 Jistě jste to již sami mnohokrát zkoušeli. Zadali jste do vyhledávače své jméno, a pak se nestačili divit, co na…

Slídil Instagram? Sleduje doslova naše pohyby, uživatelé jsou…

27.05. | 09:21 Aktualizováno Londýn - Instagram patří mezi nejpopulárnější sociální sítě dnešní doby. Účet na něm mají milióny uživatelů, kteří…

Naprostá blbost, ubuzerujete školičky k smrti. Klaus mladší se…

25.05. | 09:28 Aktualizováno Praha - Dnešním dnem vstupuje v platnost nařízení o ochraně osobních údajů známé pod zkratkou GDPR. Jeho zavedení…

Vstoupila v platnost GDPR, kritici nová pravidla EU proklínají

25.05. | 07:24 Praha - Nová pravidla EU o ochraně osobních údajů (GDPR), které mají pomoci hájit práva občanů proti zneužívání…

Právě se děje

Další zprávy

reklama