Ostravská univerzita

Tomáš Macura

Ostravský primátor: Za nezískání akreditace si může univerzita sama

Za nezískání akreditace pro obor Všeobecné lékařství na ostravské Lékařské fakultě může podle ostravského primátora Tomáše Macury (ANO) vedení fakulty. Rada Národního akreditačního úřadu (NAÚ) dnes žádost fakulty zamítla a akreditaci neudělila. Podle primátora se tak naplnil černý scénář, kterému se vedení města, kraje i dalších institucí snažilo do poslední chvíle marně zabránit.
lékaři

Ochrání rouška před nákazou virem? Lékař vyvrací zažitý mýtus

Běžná papírová rouška chrání podle Rastislava Maďara z Lékařské fakulty Univerzity Ostrava, který se věnuje cestovní medicíně, hlavně okolí, nikoliv před nakažením. Musí se pravidelně měnit, ale je lepší ji mít, než nemít žádnou, řekl ČTK. Výrazně roste podle výrobců zájem o ústenky a respirátory z nanovláken, které podle Maďara chrání lépe. V tiskové zprávě o tom informovala Asociace nanotechnologického průmyslu ČR.
Prezident Miloš Zeman

Zeman jmenoval čtyři rektory na další funkční období

Prezident Miloš Zeman dnes jmenoval na další funkční období čtyři rektory. Na univerzitách v Ostravě, Plzni, Ústí nad Labem a Opavě tak budou pokračovat jejich dosavadní rektoři, školy povedou do roku 2023. ČTK o tom dnes informoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman rektory jmenoval na základě návrhu akademických senátů příslušných veřejných škol, které vláda dnes ráno potvrdila. Jmenování musí spolupodepsat premiér Andrej Babiš (ANO). Jmenovací dekrety rektorům předá ministr školství.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy