Panama Papers

Sídlo Deutsche Bank

Policisté vtrhli do poboček Deutsche Bank. Instituce "vyprala" 311 milionů eur?

Šest poboček největší německé banky Deutsche Bank ve Frankfurtu nad Mohanem a okolí dnes prohledávalo na 170 členů kriminální policie, prokuratury a daňové inspekce. Hledali důkazy o praní špinavých peněz, oznámila kancelář státního zástupce. Vyšetřovatelé zkoumají činnost dvou zaměstnanců banky, kteří údajně pomáhali klientům zakládat firmy v daňových rájích za účelem praní špinavých peněz.
Velká Británie

Panama Papers: Gangsteři z Ukrajiny investovali peníze do bytů v Londýně

Londýn - Zločinecký gang z ukrajinského přístavního města Oděsa, jehož členem byl i současný oděský starosta, ve své vlasti stíhaný, využíval firmy v britských daňových rájích, aby tajně investoval miliony liber do luxusních bytů v nejlepších londýnských čtvrtích. Uvedla to dnes na svém webu britská stanice BBC s tím, že k odhalení jí napomohly i úniky údajů z takzvaných Panamských dokumentů (Panama Papers).
Bývalý pákistánský premiér Naváz Šaríf

Pákistánský soud obvinil expremiéra Šarífa z korupce

Islámábád - Pákistánský soud dnes oficiálně obvinil expremiéra Naváze Šarífa, jeho dceru a zetě z korupce. Vyšetřovací komise, která se případem zabývala, poukázala mimo jiné na luxusní byty, které rodina vlastní v Londýně.
Firmy, ilustrační foto

Firmy z daňových rájů představují zvýšené riziko

Praha - České firmy, jejichž vlastník má sídlo v daňovém ráji, jsou v průměru o 30 % rizikovější než celková populace tuzemských firem. Firmy s majiteli z daňových rájů, ve srovnání s ostatními firmami, vykazují horší platební morálku, jsou více ekonomicky nestabilní, méně ziskové, mají tendenci se zadlužovat cizím kapitálem a často disponují extrémně záporným vlastním kapitálem. Častěji než běžné firmy mají registrované sídlo v Praze a na virtuální adrese. Nejrizikovější jsou firmy, které mají vlastníka se sídlem na Ostrově Man (Velká Británie), Seychelách nebo Bahamách. Takové jsou hlavní závěry analýzy, kterou dnes zveřejnila poradenská společnost Bisnode.
Skandál Panama Papers

Panama Papers odhalují, jak klienti z USA ukryli miliony

New York - Američan William Ponsoldt během let vydělal desítky milionů dolarů díky tomu, že dokázal vybudovat mnoho úspěšných firem. Renovoval obytné budovy v New Yorku, choval arabské koně, vedl jachtklub na Bahamách, kamenolom v Michiganu, továrnu na automobilové součástky v Kanadě a dokonce i hedgeový fond, v němž bylo mnoho milionů dolarů. Když se přiblížil čas odchodu do důchodu, vznesl Ponsoldt z města Jensen Beach na Floridě speciální žádost na právní firmu Mossack Fonseca, která sídlí v Panamě a která byla dobře etablovaná ve světě zahraničních financí. Chtěl vědět, jak by mohl své peníze důvěrně přesunout na zahraniční bankovní účty a pak je využít ke koupi nemovitostí a na úspory pro své děti.
Skandál Panama Papers

Byl zveřejněn rejstřík Panamských dokumentů, podívejte se do databáze

New York - Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů zveřejnilo databázi společností a jednotlivců namočených do takzvané kauzy Panama Papers, tedy těch, kteří využívali daňové ráje. V databázi je také 173 společností s vazbami na Českou republiku, 233 českých adres a 272 lidí.
Vladimir Putin, ruský prezident

U Putinova přítele Roldugina se údajně našly peníze z kauzy Magnitského

Moskva - Nezávislá ruská televize Dožď s odvoláním na investigativní novináře uvedla, že finance, kvůli kterým byl v moskevské vazební věznici zabit právník Sergej Magnitskij, se našly v daňovém ráji u přítele ruského prezidenta Vladimira Putina, petrohradského hudebníka Sergeje Roldugina. 
Michail Prochorov je ruský miliardář, politik a vlastník basketbalového týmu Brooklyn Nets. Foto: A. Savin | CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Úřady provedly razii v kancelářích magnáta Prochorovova. Souvisí to s kauzou Panama Papers

Moskva – Agentura Reuters dnes s odvoláním na nejmenované zdroje uvedla, že ruské úřady prohledaly kanceláře ruského miliardáře Michaila Prochorova, jehož list zveřejňoval zjištění o osobách s vazbami na prezidenta Vladimira Putina. Agentura Interfax uvedla, že prohlídky byly spojené s podezřelými daňovými úniky a přesunem finančních prostředků do zahraničí.
Skandál Panama Papers

Panamská policie vtrhla do sídla firmy Mossack Fonseca

Panama - Agenti zvláštního oddělení prokuratury pro boj s organizovaným zločinem v úterý prohledali sídlo firmy Mossack Fonseca. Tato společnost pomáhala lidem po celém světě s podezřelými převody peněz do daňových rájů.

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 43 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy