Pardubická nemocnice

Pardubická nemocnice

Rodina chlapce, který po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu, má právo na odškodnění

Rodina chlapce, který po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu, má právo na odškodné od pardubické nemocnice. O rozhodnutí Okresního soudu v Pardubicích dnes informovala Česká televize (ČT). Podle ní soud ponechal prostor pro mimosoudní dohodu rodiny s nemocnicí. V případu v dubnu soud potrestal lékařku a zdravotní sestru podmínkami. Nemocnice bude dál jednat o výši narovnání, řekla ČTK mluvčí Nemocnic Pardubického kraje Kateřina Semrádová.
Pardubická nemocnice

Soud potrestal zdravotnice podmínkami v případu chlapce v kómatu v pardubické nemocnici

Pardubický soud uložil podmíněné tresty lékařce a sestře v případu chlapce, který po komplikacích po operaci mandlí zůstal v bdělém kómatu. Další sestru zprostil obžaloby. Podobně zprostil obžaloby i společnost Nemocnice Pardubického kraje jako právnickou osobu. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce se proti části výroku odvolal, někteří obhájci si ponechali lhůtu na odvolání.
Pardubická nemocnice

Znalec: Zástavu srdce chlapce v Pardubické nemocnici způsobila krev, kterou vdechl

Znalec v případu s třemi zdravotníky obžalovanými kvůli chlapci, jenž skončil v kómatu po operaci, označil za příčinu zástavy srdce vdechnutí krve. Dušení trvalo delší dobu a způsobilo těžké poškození mozku. Lékařka a zdravotní sestry Pardubické nemocnice nepostupovaly ve vzniklé situaci správně, uvedl dnes u soudu znalec Jan Boháč.
Ilustrační foto

Obžalovaná lékařka z Pardubic se hájí: Volila jsem zavedený postup

Děti, které měly komplikace po operaci mandlí v Pardubické nemocnici, byly standardně ošetřovány v ORL ambulanci, řekla dnes před pardubickým soudem obžalovaná lékařka dětského oddělení Pardubické nemocnice. Její výpověď je v rozporu se středeční výpovědí primáře oddělení, podle nějž neměla nechat pacienta doprovázeného matkou z oddělení odejít.
Pardubická nemocnice

Personál pardubické nemocnice fatálně selhal, tvrdí matka chlapce po operaci mandlí

Mnoha chyb se podle matky chlapce, jenž zůstal po operaci mandlí v Pardubické nemocnici před čtyřmi lety kvůli pooperačním komplikacím v takzvaném bdělém kómatu, dopustili zdravotníci nemocnice při zákroku i po něm. Matka dnes vypovídala před pardubickým soudem, několikrát se neubránila slzám. Generální ředitel společnosti Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald už dřív řekl, že podle interního šetření případu nenastalo pochybení v léčebném postupu.
Pardubická nemocnice

Pacientů s koronavirem v nemocnicích Pardubického kraje mírně ubývá

Počty pacientů s nemocí covid-19 v nemocnicích Pardubického kraje mírně klesají. K dnešnímu dni je jich hospitalizováno 451. V tomto týdnu se oproti předchozímu nepatrně zlepšila situace ve standardní péči, situace v intenzivní péči však zůstává komplikovaná, uvedla dnes na dotaz ČTK Karolína Frýdová ze společnosti Nemocnice Pardubického kraje.
Pardubická nemocnice

O Polsku se zatím nejednalo, specialisty z ambulancí bychom využili na odběry, říká nemocniční mluvčí

Společnost Nemocnice Pardubického kraje nepotvrdila, že by jejich koronaviroví pacienti, kteří jsou schopni transportu, mohli být převáženi výhradně do Polska. Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) sice zařízení pověřil vypracováním seznamu, ale podle tiskové mluvčí nemocnice Kateřiny Semrádové na setkání nebyl konkretizován žádný stát, který by ulevil přetíženým lůžkovým kapacitám v Pardubickém kraji, jenž musel v úterý vyhlásit stav hromadného postižení osob. „Polsko je sice geograficky k nám nejblíže, přesto na jednání nepadlo jediné jméno země, kam by se nakažení transportovali, říká pro EuroZprávy.cz Kateřina Semrádová.
Záchranná služba, ilustrační foto

Pardubický kraj může pacienty převážet do Polska

Pacienti z Pardubického kraje by mohli být v případě kritického zaplnění lůžek v nemocnicích převezeni do zdravotnických zařízení v Polsku. O této možnosti by měl jednat hejtman Martin Netolický (3PK/ČSSD) s ministerstvem zahraničních věcí, řekla ČTK náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková (STAN).
Svitavská nemocnice

Nemocnice Pardubického kraje provádějí jen urgentní zákroky

Nemocnice Pardubického kraje se nyní kvůli koronavirové epidemii soustředí pouze na urgentní výkony. Starají se o pacienty s akutními úrazy a zlomeninami, v chirurgických oborech také o případy náhlých břišních příhod, které nesnesou odklad, řekl dnes ČTK generální ředitel společnosti Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald. V interních oborech nemocnice podle něj musejí bez okamžitě řešit hlavně krvácení do zažívacího traktu, infarkty myokardu a cévní mozkové příhody.
Nemocnice, ilustrační foto

Vyčerpanému personálu v nemocnicích pomáhají i kněží. Do první linie ale nemůže každý, říká Bubla

Jsou na pokraji svých sil, do služby nastupují vyčerpaní. Tuzemské nemocnice při sílící koronavirové pandemii totiž hlásí akutní nedostatek zdravotního personálu. „Lékaři, sestry i ostatní zaměstnanci na odděleních jedou nonstop a nasazené tempo je zmáhá. Urgentně sháníme dobrovolníky,“ říká pro EuroZprávy.cz tisková mluvčí Nemocnic Pardubického kraje Kateřina Semrádová. Situace je podle europoslance Zdechovského kritická i v armádě. „Ani ona už nestíhá pomáhat, proto se uvažuje o povolání aktivních záloh.“
Lékaři

Devět pracovníků pardubické kardiologie se nakazilo koronavirem

Onemocnění COVID-19 se potvrdilo u devíti pracovníků kardiologického oddělení nemocnice Pardubice, jedním z nich je lékař. Novinářům to dnes večer řekl generální ředitel společnosti Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald. Oddělení funguje v omezeném provozu, dodal. Jak se nákaza na kardiologii rozšířila, není zatím jasné. Nemocnice na takzvaném trasování spolupracuje s krajskými hygieniky.
Zdravotnictví

Nemocnice Pardubického kraje zaplatí rodině čtyři miliony

Společnost Nemocnice Pardubického kraje se dohodla na smíru s 14 pozůstalými, kteří zažalovali Chrudimskou nemocnici za to, že zdravotníci neposkytli dostatečnou péči jejich dědečkovi. Sedmdesátiletý muž před čtyřmi lety spadl ze žebříku. Dvakrát ho sanitka vezla do Chrudimské nemocnice, její personál ho vždy poslal domů bez potřebných vyšetření. Potřetí muž skončil v Pardubické nemocnici, ale jeho stav byl příliš vážný a na následky zranění zemřel.
Ilustrační foto

V Pardubicích měli podezření na koronavirus. Výsledek je negativní

Výsledky testu u cizince, kterého přijala pardubická nemocnice kvůli podezření na nákazu novým koronavirem, jsou negativní. Mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová ČTK řekla, že k dnešnímu večeru bylo testováno v ČR celkem 72 lidí a výsledky všech, včetně případu z Pardubic, jsou negativní.
Ministerstvo zdravotnictví

Pochybila pardubická nemocnice při léčbě miminka? Zde jsou závěry ministerstva

Pardubická nemocnice provedla u novorozence se streptokokovou infekcí podle ministerské kontroly testy opožděně, ale zásadně nepochybila. Dítě má trvalé následky. Zda by mu pomohlo včasné podání antibiotik, není jisté, vyplývá ze závěrů kontroly, kterou v nemocnici loni v říjnu udělalo ministerstvo zdravotnictví. Personál porodnice Nemocnice Rychnov nad Kněžnou, kam záchranka rodičku vezla nejdříve, se dopustil hrubého porušení předpisů tím, že ženu nevyšetřil a poslal ji rovnou do jiného zdravotnického zařízení.

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy