Petr Kulhánek

Nemocnice, ilustrační foto

Pacienty už bude možné vozit i do německých nemocnic

Pacienty s koronavirem bude možné převézt i do nemocnic v Německu. První nabídky spolkové země Sasko jsou na devět volných lůžek. Záležet ale bude na každém konkrétním případu, řekl dnes novinářům hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).
Jan Hamáček

Hamáček nemá informace o uzavírce dalších okresů

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) nemá informace, že by se nyní chystala uzavírka dalších okresů. Vláda by se podle něj měla v pondělí zřejmě zabývat jen povinností nosit respirátory v hromadné dopravě a v obchodech, další opatření ministerstvo zdravotnictví nenavrhuje. Hamáček to dnes řekl v České televizi.
Očkování, ilustrační fotografie

Stát pošle do nejpostiženějších regionů více vakcín

Stát pošle do Karlovarského a Královéhradeckého kraje více vakcín proti koronaviru. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ČTK řekl, že tyto kraje rozhodnou, kam je pošlou. Vláda tak podle Blatného reaguje na žádost regionů, které jsou nejvíc postiženy šířením koronaviru.
Petr Kulhánek

Hejtman Kulhánek se ohradil proti postupu premiéra Babiše

Karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN) se dnes ohradil proti postupu premiéra Andreje Babiše (ANO) ohledně možných převozů pacientů s koronavirem do německých nemocnic. Babiš řekl ráno novinářům před svým odletem do Krakova, že o aktivaci převozu pacientů do Německa má žádat krajská koordinátorka intenzivní péče.
Martin Červíček

Hejtmani z uzavřených lokalit. Nouzový stav lépe brzdí epidemii, říká Kulhánek. Nepředbíhejme, vyzývá Červíček

Jejich postoje se před jednáním s kabinetem liší. Zatímco hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN) si přeje, aby vláda znovu vyhlásila nouzový stav, který včera Sněmovna odmítla prodloužit, šéf Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) s jednoznačným názorem zatím vyčkává. „Nejprve si musím vyslechnout návrh vlády, a to jaká opatření chystá a zda budou vůbec funkční,“ říká pro EuroZprávy.cz Červíček. Kulhánek je ale o jeho nutnosti přesvědčený. „Omezení pramenící z nouzového stavu lépe brzdí epidemii.“
Petr Kulhánek

Kraje se na postupu po konci nouzového stavu zatím neshodly

Hejtmani krajů v sobotu projednají tři možnosti dalšího postupu po skončení stavu nouze. ČTK to dnes řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN). Jednotliví hejtmani se po jednání s vládou zatím na společném postupu po skončení nouzového stavu neshodli.
Lékaři a sestry pečují o pacienty s koronavirem

Kapacita intenzivní péče je v Karlovarském kraji nadále na hraně

Situace v Karlovarském kraji zůstává vážná, na jednotkách intenzivní péči zbývají poslední volná lůžka. Nemocnice musí dál převážet pacienty do jiných nemocnic v kraji i mimo něj, i tam ale docházejí kapacity. Nemocnice se potýkají i s nedostatkem zdravotnického personálu. V Karlovarském kraji je k dnešnímu dni 3856 aktivních případů koronaviru.
Petr Kulhánek

Hejtmanem Karlovarského kraje se stal Petr Kulhánek (za STAN)

Zastupitelé Karlovarského kraje dnes zvolili hejtmanem Petra Kulhánka (za STAN). Stalo se tak více než dva měsíce po krajských volbách. Koalice bude mít v 45členném zastupitelstvu 25 hlasů. Tvoří ji zastupitelé ze STAN, Pirátů, koalice ODS/KDU-ČSL, hnutí Místních, Volby pro kraj (VOK) a SNK1 - Starostové našeho kraje.
Petr Kulhánek

V Karlovarském kraji vznikla koalice, hejtmanem má být Kulhánek

V Karlovarském kraji se zastupitelé po dvou měsících dohodli na podobě krajské koalice. Budou v ní STAN, Piráti, ODS a KDU-ČSL, Místní, VOK i SNK1. Mimo zůstane hnutí ANO, jež krajské volby vyhrálo, a SPD. Na uzavření koalice se dnes dohodl blok 21 zastupitelů ze STAN, Pirátů, Místních, SNK1 a VOK s ODS a KDU-ČSL.

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 5 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 6 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Ukrajinská armáda sestřelila první ruský strategický bombardér

Ukrajinská armáda v pátek oznámila, že zničila ruský strategický bombardér po útoku ruských raket a dronů na ukrajinská města.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy