Petrof Hradec Králové

Klavír, ilustrační fotografie

O 11 klavírů odmítnutých Čínou je ohromný zájem. Školy zaslaly 151 žádostí

Školy zaslaly 151 žádostí o klavíry, které zakoupila rodinná nadace Karla Komárka (KKFF) od společnosti Petrof poté, co je odmítl převzít čínský odběratel. Termín přijetí žádosti skončil v pondělí o půlnoci. Nadace rozdá 11 nástrojů z čínské zakázky. Zásilka nástrojů Petrof pro Čínu měla hodnotu 200.000 eur (5,3 milionu korun).
Hudba, ilustrační foto

Miliardář Komárek koupil od Petrofu piana odmítnutá Čínou, rozdá je do českých škol

Rodinná nadace miliardáře Karla Komárka koupila od Petrofu Hradec Králové pianina a klavíry, které si zřejmě kvůli návštěvě předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) nepřevzal čínský odběratel. Nadace rozdá 11 nástrojů z čínské zakázky českým školám. V tiskové zprávě to oznámila Komárkova společnost KKCG. Zásilka nástrojů Petrof pro Čínu měla hodnotu 200.000 eur (5,3 milionu korun).
Tomáš Zdechovský Rozhovor

Žádná panika. Pokusím se, aby stornovanou zakázku klavírů koupil Tchaj-wan, říká pro EZ Zdechovský

ROZHOVOR – Nepropadá panice. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský si zachovává nadhled i po zveřejnění informace, podle níž komunistická Čína stornovala více než pětimilionovou zakázku přednímu evropskému výrobci klavírů a pianin Petrof Hradec Králové. Jedná se zřejmě o reakci na návštěvu předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) na Tchaj-wanu, který velmoc považuje za vzbouřeneckou provincii. „Jsem přesvědčený, že se jedná jen o politickou hru. Čína nyní bude na nás ze všech stran dělat bu bu bu, ale brzy vše skončí a hra nebude mít dlouhého trvání,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz místopředseda KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.
Klavír, ilustrační fotografie

Čínský partner neodebral zakázku za pět milionů korun od Petrofu

Přední evropský výrobce pianin a klavírů Petrof Hradec Králové zřejmě v souvislosti s návštěvou předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) na Tchaj-wanu zatím přišel o pětimilionovou zakázku na dodávku klavírů a pianin do Číny. ČTK to dnes řekla prezidentka a majitelka Petrofu Zuzana Ceralová Petrofová.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy